یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت الاسلام اعرافی رئیس المصطفی

حوزه / علی‌رغم دسیسه‌های بی‌شمار دشمنان الهی، با طنین‌انداز شدن پرچم عاشورا در جهان، پیام حوزه و انقلاب اسلامی در جای جای عالم در حال انتشار است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»،  حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در دیدار اعضای هیئت مدیره کانون مداحان استان قم با بیان این که به برکت انقلاب اسلامی، مشعل ذکر و یاد اباعبدالله(علیه السلام) در جهان سال به سال روشن‌تر می‌شود، اظهار داشت: اگر ثمره انقلاب اسلامی را که هزاران شهید، جانباز و ایثارگر تقدیم نموده و رنج و ملامت‌های بی‌شماری را به جان خریده، تنها در گشوده شدن درهای عالم به روی معارف ناب الهی اهل بیت(علیهم السلام) بدانیم، کافی است.

رئیس جامعة المصطفی در ادامه با اشاره به برخی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در گستره جهانی، گزارشی از فعالیت‌های جامعة المصطفی را ارائه نمود و خاطرنشان کرد: امروز جامعه المصطفی به برکت انقلاب اسلامی و ملت بزرگ و غیور ایران، با هزاران نقطه عالم در ارتباط است.

وی با بیان این که خداوند متعال با پیروزی انقلاب اسلامی، درهای عالم را بر روی ایران، قم و حوزه‌های علمیه گشوده است، ابراز داشت: شکر نعمت‌های بی شمار باری تعالی، در گرو تلاش برای روز افزون نمودن فعالیت‌ها، در راستای کسب رضای الهی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر این که درخشش عاشورا در جهان رو به افزایش است، اذعان داشت: علی‌رغم دسیسه‌های بی‌شمار دشمنان الهی، با طنین‌انداز شدن پرچم عاشورا در جهان، پیام حوزه و انقلاب اسلامی در جای جای عالم در حال انتشار است.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی ضمن اشاره به انتشار حرکت عاشورا در شعاع حرکت بزرگ علمی و فکری ایران اسلامی در گستره جهانی، اظهارداشت: قم، همچون بلندگویی است که صدای اهل بیت(علیهم السلام) و معارف ناب الهی را به همه عالم منعکس می‌کند. باید از ظرفیت‌های بین المللی قم، برای ارائه سبک‌های آئینی به عالمیان استفاده نماییم.

* منبر بازتاب جهانی دارد

امام جمعه قم تأثیرات شهر مقدس قم در عرصه‌های مختلف جهانی را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: مداحان، سخنرانان، وعاظ، شعرا و همه اقشار مختلف مردم قم، مسئولیتی سنگین بر دوش دارند، چرا که تمام فعالیت‌های در این شهر، به ویژه جریانات فرهنگی، شعر آئینی، مداحی، نوحه‌سرایی و منبر، از جایگاه الهام بخشی و جنبه الگودهی برخوردار بوده، به طور مستقیم و یا غیر مستقیم بازتاب جهانی دارد.

وی ضمن تأکید بر هنری بودن قرآن کریم، با بیان این که هنر در ذات اسلام و معارف ناب الهی وجود دارد، تصریح کرد: شعر و مدیحه‌سرایی اهل بیت(علیهم السلام) از جمله هنرهایی است که مورد مدح اسلام و آموزه‌های الهی قرار گرفته است.

رئیس جامعه المصطفی افزود: هنر، زمانی ارزشمند خواهد بود که محتوای آن در خدمت آرمان‌ها و اهداف بلند قرار گیرد و از سلامت و صحت برخوردار باشد.

* عاشورا جلوه‌ای از معارف الهی است

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با بیان این که عاشورا جلوه‌ای از همه معارف الهی است، ابراز داشت: مهندسی عاشورا خدایی بوده، هجرت ابا عبد الله الحسین(علیه السلام)، شهادت و اسارت اهل بیت(علیهم السلام)، با تمام حوادث تاریخ متفاوت است. به گونه‌ای که همه اسلام در ساختمان عاشورا جمع شده و در آن درس‌های اسلام با شور و حماسه تبیین می‌گردد.

* درس‌های عاشورا به نسل بعد منتقل شود

امام جمعه قم با تأکید بر این که در تعریف عاشورا باید گفت؛ عاشورا عرضه همه اسلام در قالب حماسه‌ای پرشور و هیجانی است، یادآور شد: شاعر، مداح و منبری، باید درسهایی را که از عمق دریای عاشورا کسب می‌کند، با شور و هیجان به نسل‌های بعد منتقل نماید.

وی در ادامه سخنان خود به برخی از نکته‌های عبرت آموز درس عاشورا اشاره نمود و اذعان داشت: همه چیز در گنجینه عاشورا نهفته است و با تأمل در سیره اهل بیت(علیهم السلام) نکته‌های اساسی بی‌شماری را می‌توان در عاشورا مشاهده نمود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، صدق و اخلاص را نخستین مؤلفه برای تعمیق آموزه‌های عاشورا، عنوان کرد و اظهار داشت: اگر روحانی و مداح خود را به صدق و اخلاص آراسته نماید، وعظ و نوحه‌های او از عمقی مثال زدنی برخوردار خواهد شد.

* انقلاب اسلامی امتداد عاشورا است

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با تأکید بر این که عاشورا را نباید از انقلاب اسلامی جدا دانست، تصریح کرد: انقلاب اسلامی امتداد عاشورا است و تجلی عاشورا در انقلاب اسلامی، از مباحث راهبردی نظام اسلامی به شمار می‌رود. عاشورا یعنی انقلابی‌گری.

وی جذب و وصل جوانان عاشق اباعبد الله(علیه السلام) به مساجد و منابر را برجسته‌ترین هنر مداحان و نوحه سرایان اهل بیت(علیهم السلام) عنوان کرد و یادآور شد: نسل جدید را باید با شیوه‌های هنری و آن هم هنر درست تربیت نمود. هنرهای مشروع بالاترین شادابی را به نسل جوان منتقل می‌کند.

* پیام عاشورا را در قالب هنر به جهان عرضه کنیم

رئیس جامعة المصطفی با تأکید بر این که شهر مقدس قم باید به الگویی برای تولید فکر حسینی در قالب شعر و مداحی تبدیل شود، خاطرنشان کرد: باید ضمن صیانت از معارف اهل بیت(علیهم السلام)، پیام عاشورا را در قالب‌هایی نوین و تولیداتی جدید به جهانیان عرضه نماییم.

* قم به پایگاه شعر آئینی تبدیل شود

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی راه‌اندازی اتاق فکر را از مهمترین الزامات پویایی ارائه پیام عاشورا به جهانیان دانست و اظهار داشت: این اتاق فکر باید ضمن سوژه‌یابی‌های هدفمند، تولیدات فاخری را تقدیم نسل امروزی نماید.

وی ضمن اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با عمق بخشی و تأثیرگذاری شعر آئینی در نهان آدمی، گفت: شهر قم باید به پایگاهی برای شعر آئینی تبدیل گردد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که شهر مقدس قم باید توجه ویژه‌‌ای به کمیت و کیفیت مساجد داشته باشد، ابراز داشت: مساجد باید به اتاق فکر نهادینه سازی معارف دینی در جوامع اسلامی تبدیل شوند.

وی برگزاری دوره‌های کارآموزی و برپایی کارگاه‌های دانش افزایی، در عمق بخشی به اندیشه‌های نسل جدید را بسیار مهم ارزیابی نمود و اذعان داشت: به منظور کیفی سازی و عمق بخشی، باید برنامه‌های مطالعاتی منسجمی در حوزه مداحی و روضه خوانی ارائه گردد.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی در پایان، ضمن تأکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های بین المللی شهر مقدس قم، خاطرنشان کرد: با آموزش شیوه‌های درست مداحی به طلاب غیر ایرانی، می‌توان سبک‌های صحیح روضه خوانی، مداحی و نوحه سرایی را به جهانیان منتقل نمود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha