سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ |۶ شوال ۱۴۴۵ | Apr 16, 2024
حجت الاسلام صالحی خوانساری

حوزه/خدمات و تلاش‌های ولایی و خالصانه آیت الله شرعی در قبل و بعد از انقلاب اسلامی از جمله تأسیس و گسترش نهادهای حوزوی، تبلیغی، انقلابی فراموش ناشدنی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین سیدمرتضی صالحی خوانساری پنجشنبه شب در مراسم یادبود درگذشت آیت الله محمدعلی شرعی در مسجد امام حسن عسکری(ع) اظهارداشت: خدمات و تلاش‌های ولایی و خالصانه آن مجاهد خالص در قبل و بعد از انقلاب در تأسیس و گسترش نهادهای حوزوی، تبلیغی، انقلابی امثال جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها،‌ مرکز مدیریت حوزه‌های خواهران، دادگاه انتظامی قضات،‌ ساخت مصلای عظیم قم، ‌شهرک مهدیه، ریاست ستاد انقلاب و دفتر حضرت امام در قم در اول پیروزی انقلاب و حرم حضرت سکینه در شام به تولیت آیت الله واحدی و همکاری بین حوزه و دانشگاه و دیگر عرصه‌های خدمت به امام و انقلاب و رهبری و چند دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی فراموش نشدنی است.

وی افزود: دقت نظر آن عالم مجاهد و ولایی در مبارزه با فرق انحرافی و نحله‌های گمراه در همه عرصه‌های حوزه و بدنه انقلاب به‌ ویژه در مبارزه با باندهای تبهکار و تروریست که در بعضی بیوت لانه کرده و خون به دل امام و امت کرده بودند، به همراهی اعاظمی چون آیت الله مهدوی کنی، شهید قدوسی قدس‌سره ،‌ آیت الله مومن و دیگر اعاظم انقلاب آنان را به خار در چشم دشمنان منافق صفت داخلی تبدیل کرده بود.

حجت الاسلام و المسلمین صالحی خوانساری ادامه داد: مرحوم آیت الله شرعی همه عمر خود را برای حفظ اسلام و انقلاب و پاسداری از آموزه های دینی صرف کرد و بدون تردید مرضی رضایت امام زمان (عج) خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن شرح آیه «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» گفت: تقوا باعث جمع عزت دنیا و سعادت آخرت می شود.

حجت الاسلام و المسلمین صالحی خوانساری در ادامه به داستان گفتگوی حضرت علی (ع) با اهل قبور قبرستان کوفه پرداخت و گفت: امیرالمومنین پس از اینکه صفات اهل قبور را برشمرد روی به اصحاب خود فرمودند: «لَوْ أُذِنَ لَهُمْ فِي الْجَوَابِ لَقَالُوا إِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوَى» اگر اهل قبور از خداوند اذن داشتند و می توانستند سخن بگویند حتما می گفتند که بهترین توشه تقوا است.

وی با اشاره به معنای تقوا گفت: تقوا به معنای گناه نکردن است، یعنی انسان در کنار انجام اعمال واجب و مستحب باید گناه را هم ترک کند.

سخنران مراسم  به سیره معصومین(ع) نسبت به مقام علم و عالم اشاره و خاطر نشان کرد: امتیاز جهاد و فضیلت مجاهد روشن است، اما کسب علم و نشست در محضر عالم از بزرگترین امور در راه دین و خداوند متعال می باشد.

وی با مقايسه و اشاره به دعاي «اللهم انی اعوذ بک من علم لاینفع» و روایتی که در محضر علم بودن را از طواف خانه خدا والاتر می داند، گفت: عالمی از این همه فضیلت‌ها برخوردار می شود که ذكات علم یعنی نشر و دستگیری از غیر اهل علم را بپردازد و در واقع عالم عامل باشد.

سخنران مراسم با بیان اینکه بالاتر از مقام شهید و شهادت در را ه خدا، جایگاهی متصور نیست، اظهارداشت: طبق روایات، عالم مانند شهید حق شفاعت دارد و مداد او از قطره هاي خون شهید، بالاتر است كه این  امر نشان دهنده مقام علم و عالم است.

وی افزود: قلم و مرکب عالمان، خون، فریاد و هدف شهید را به دنیا می رساند و از همه مهمتر، مداد آنها، این  جنبه ایثار برای خدا را به افراد آموخته است.

حجت الاسلام و المسلمین صالحی خوانساری تاکید کرد: همه این ارزش ها زمانی است که عالم عامل بوده و دنیا پرست نباشد در غیر این صورت عذاب او بالاتر خواهد بود.

وی به درگذشت مرحوم آیت الله شرعی اشاره و آن مرحوم را عالمی عامل دانست که در همه دوران تحصیل علم و قبول مسئولیت ها، توجهی به مقام و موقعیت نداشت.

انتهای پیام   313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha