جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
تصاویر/ کنفرانس بین المللی «گفت و گوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در عرصه اعتدال و عقلانیت»

حوزه/استاد دانشگاه لبنان گفت: زمانی که از جنبه سیاسی به ایران نگریسته می شود، ابعاد تفاوت پیدا می کند و به روابط فرهنگی و تاریخی اعتنایی نمی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» طلال عتریسی، استاد علوم اجتماعی دانشگاه لبنان و کارشناس مسائل ایران، شب گذشته در افتتاحیه کنفرانس بین المللی گفت وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در عرصه اعتدال و عقلانیت که در قم برگزار شد، با اشاره به علاقه متفکران عرب به فرهنگ ایران گفت: فرهنگ ایران مورد علاقه اندیشمندان عرب بوده است که از جمله این علاقه مندی ها می توان به علاقه به شخصیت هایی چون فردوسی و سعدی اشاره کرد.

وی افزود: آنان به خوبی می دانند که تاریخ مشترکی میان ایران و جهان عرب وجود دارد و اهتمام فراوان به یادگیری زبان فارسی نیز نشان دهنده این مساله است به گونه ای که در دانشگاه لبنان و مصر زبان فارسی تدریس می شود.

عتریسی با اشاره به مشکلاتی که در رابطه ایران و جهان عرب وجود دارد گفت: مشکل اینجاست که زمانی که از جنبه سیاسی به ایران نگریسته می شود، ابعاد تفاوت پیدا می کند و به روابط فرهنگی و تاریخی اعتنایی نمی شود.

این استاد لبنانی با اشاره به تبلیغ گسترده علیه جمهوری اسلامی خاطرنشان ساخت: آنچه  این روابط فرهنگی را به تاخیر می اندازد، سیاست است. الان باید مشخص کنیم که آیا باید روابط سیاسی را بهبود دهیم تا روابط فرهنگی از سرگرفته شود یا برعکس؟

وی ادامه داد: تاریخ مشترک و ارزش فرهنگ تاریخی ایران را هیچ کس منکر نمی شود؛ اما مهمانان به دلیل مشکلات سیاسی و امنیتی که دولت هایشان نسبت به سفر به ایران دارند، نمی توانند در چنین مراسم هایی حضور یابند.

این اندیشمند لبنانی مسئولیت ایران را در این زمینه بزرگ توصیف کرد و بیان داشت: آنچه رسانه ها درباره ایران می گویند و متاسفانه مردم نیز به این مسائل توجه دارند، القاء می کنند که ایران دارای برنامه هسته ای است و از تروریسم حمایت می کند.

وی تأکید کرد که میراث علمی و فرهنگی و دینی و اجتماعی ایران به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بسیار غنی است؛ اما جهان عرب با آن آشنا نیست.

عتریسی گفت: تلاش برای آشنایی فرهنگیان و نخبگان عربی به دستاوردهای بزرگ و مهم اسلامی ایران بسیار مهم است که امیدواریم این جریان ادامه یابد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha