شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حقوق بشر در عربستان

حوزه/ عضویت عربستان موجب خشم و نارضایتی بسیاری از سازمان های حقوق بشر شده است؛ چراکه عربستان پرونده سیاهی در زمینه حقوق بشر به ویژه اعدام های دسته جمعی و نقض آزادی های سیاسی و بازداشت مدافعان حقوق بشر و مخالفان سیاسی خود دارد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، شورای حقوق بشر وابسته به سازمان ملل متحد عالی ترین هیئت بین المللی در زمینه رسیدگی و تقویت اوضاع حقوق بشر در نقاط مختلف جهان به ویژه کشورهای دارای نظام‌های سرکوبگر مانند عربستان است.

این شورا از 47 کشور تشکیل شده که از لحاظ جغرافیایی در مناطق مختلف زمین توزیع شده اند و 13 کرسی آن متعلق به آسیا و اقیانوس آرام است و اعضای این شورا وظیفه تقویت دموکراسی و حقوق بشر در جهان را بر عهده دارند اما مسئله شگفتی زا و تمسخر آمیز این است که کشوری مانند عربستان برای دو دوره به عضویت این شورا انتخاب شده که این عضویت در سال آینده پایان خواهد یافت.

عضویت عربستان موجب خشم و نارضایتی بسیاری از سازمان های حقوق بشر شده است؛ چراکه عربستان پرونده سیاهی در زمینه حقوق بشر به ویژه اعدام های دسته جمعی و نقض آزادی های سیاسی و بازداشت مدافعان حقوق بشر و مخالفان سیاسی خود دارد.

موج خشم بین المللی علیه عربستان زمانی افزایش یافت که عربستان حقوق مدافعان حقوق بشر را در داخل شورای حقوق بشر نیز سلب کرد و در نشست هایی که این شورا به صورت سالیانه برگزار می کند به قطع سخنرانی های فعالان و جلوگیری از فعالیت تصویربرداران و ارائه گزارش آنها در نشست های شورا شد.

این برخورد ضد حقوق بشری عربستان آن هم در نشست های شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، دو وکیل انگلیسی به نام های کین مک دونالد و رودنی دیکسون را بر آن داشت که گزارشی در این زمینه به مقر شورای حقوق بشر در ژنو ارائه کنند؛ گزارشی که برخی از موارد نقض حقوق بشر رژیم عربستان در آن ثبت و مستند شده است و این دو وکیل بر اساس گزارش خود خواستار لغو عضویت عربستان در شورای حقوق بشر شده اند، اما ناظران بر این باورند که کشورهای عضو شورا اعتنایی به این گزارش و درخواست نخواهند کرد زیرا عربستان با وجود تمام جنایت های خود از حمایت کشورهای مدعی حقوق بشر مانند آمریکا و انگلستان برخوردار است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha