پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
دکتر موسوی زاده

حوزه/عضو گروه طب تسکینی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: برای حضور جهادی طلاب در بیمارستان‌ها در خدمت رسانی به بیماران و تسکین معنوی یک جایگاه قانونی تعریف شود.

دکتر سیدروح الله موسوی زاده در حاشیه برگزاری، دوره تربیت مربی تبلیغ بالینی در مجتمع فرهنگی خاوه، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، در خصوص اهمیت حضور جهادی طلاب در بیمارستان‌ها اظهارکرد: بنده سالها در حوزه پیرامون مراقبت معنوی به ویژه برای بیماران صعب العلاج مشغول پژوهش، تالیف، تحقیق و تدریس بوده‌ام و به نظرم ظرفیت بسیار با ارزشی در این گونه فعالیت ها نهفته است.

عضو هیات علمی گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: فعالیت طلاب یکی از اتفاقات باشکوه در اسفند ماه بود و حضور طلاب جهادی، تصاویر باشکوهی از خدمت در ایام کرونایی را به ثبت رساند.

وی تصریح کرد: نیروی جهادی و طلاب در شرایطی حضور یافتند که حتی برخی از کادر درمانی احساس نگرانی داشتند اما این افراد جان بر کف همه خطرات را به دوش کشیدند تا به همراهی بیماران و کادر درمانی بپردازند.

موسوی زاده بیان کرد: از بیماران می‌شنیدم بعضا خانواده آنها را رها کرده بودند، اما این طلاب جهادی بدون هیچ واهمه ای کنار بیمار می نشینند و او را همراهی می کنند و این کار فوق العاده ارزشمند است که با حضور نیروهای جهادی اتفاق ‌افتاد.

وی عنوان کرد:به طور کلی طلاب و روحانیونی که وارد عرصه خدمات می شوند بدون هیچ چشم داشت و کسب امتیازی مشغول به کار بودند که این امر برای مردم جالب است.

عضو گروه طب تسکینی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: رسالت اصلی  طلاب و روحانیون همین در کنار مردم ماندن است، شاید قبل از این، کنش و واکنش‌های منفی نسبت به این قشر وجود داشت ولی وقتی می بینند روحانیت وارد صحنه شدند برای مردم جذاب است.

وی گفت: برداشت ها این بود وقتی می دیدند طلاب دوشادوش آن ها زحمت می کشیدند بسیار با ارزش و اثر گذار بود، البته کمبودهایی وجود داشت به عنوان مثال، هنوز جایگاه قانونی این اتفاق در وزارت بهداشت دیده نشده و مهم ترین ضعف اداری همین است. باید برای حضور جهادی طلاب در بیمارستان‌ها در خدمت رسانی به بیماران و تسکین معنوی همه عوامل یک جایگاه قانونی تعریف شود.

مدرس اولین دوره تربیت مربی مبلغ بالینی بیان کرد: در این طرح بنا نیست طلاب جای درمانگری را بگیرند، بیمار در این شرایط از نظر روحی درگیر مسائلی است، گاهی سوالاتی دارد و از مرگ می‌ترسد و حضور طلاب تا حدی این نگرانی‌ها را کم می‌کند.

عضو گروه طب تسکینی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: شرایط حضور طلاب جهادی باید تسهیل و سازماندهی شود و در سازمان علوم پزشکی دیده شود، طلاب نیز دوره ببیند و نحوه ارتباط را درک کنند و دوره مشاوره تخصصی را بگذرانند.

وی گفت: این دوره به همین دلیل برگزار می شود تا طلاب دوره دیده و سازماندهی شوند اگر بشود دفتر و فضایی در بیمارستان داشته باشند روند خدمت رسانی به سرعت تسهیل می شود.

موسوی زاده افزود: با مجوزهای قانونی می توان جایگاه و مکان داشته باشند اما همچنان چنین ظرفیتی وجود ندارد، ما در این باره تلاش کردیم و در فضای درمانی اصفهان دوشادوش طلاب جهادی به آموزش پرداختیم.

وی تصریح کرد: در یکی از بیمارستان های مرکزی در سالن زیرین دعوت و بحث و گفتگو می کردیم که چه پاسخی بدهیم در حین مشاوره آموزش نیز داشتیم و جلساتی برای پرستاران برگزار شد البته رفع مشکلات و ساماندهی کامل نیاز به اتفاق بزرگی دارد.

انتهای پیام  ۳۱۳/۱۷

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha