شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
آیت الله العظمی سیستانی

حوزه/ حضرت آیت الله سیستانی در پاسخ به استفتائی، حکم برپایی شعائر حسینی و چگونگی آن را در سایه شیوع ویروس کرونا بیان کردند.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله سیستانی در پاسخ به استفتائی، حکم برپایی شعائر حسینی و چگونگی آن را در سایه شیوع ویروس کرونا بیان کردند.

متن استفتاء به این شرح است:

حضرت آیت الله سیستانی

سلام علیکم و رحمة الله

با نزدیک شدن ماه محرم و سالروز فاجعه کربلا و تداوم شیوع ویروس کرونا و تأکید مسئولین ذیربط بر ضرورت دوری از برپایی تجمعات بزرگ، به ویژه در اماکن سرپوشیده، بسیاری از مؤمنین ضمن اصرار بر برگزاری مراسم عزاداری طبق روال همیشه، سؤالاتی را در خصوص برپایی عزاداری حضرت سید الشهدا (علیه السلام) و اهل بیت و یاران ایشان می پرسند.

جمعی از مؤمنین – نجف اشرف

پاسخ دفتر آیت الله العظمی سیستانی:

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علی الحسین وعلی اولاد الحسین وعلی أصحاب الحسین ورحمة الله وبرکاته

شیوه های متعددی در خصوص بیان غم و اندوه در این مناسبت دردناک و ابراز همدردی با حضرت رسول اکرم (ص) و اهل بیت اطهار (ع) در این مصیبت بزرگی که بر اسلام و مسلمین وارد شد، وجود دارد که از جمله آنها موارد زیر است:

۱- پخش گسترده مجالس عزاداری حسینی سودمند از طریق تلویزیون و برنامه های اینترنتی. مراکز و مؤسسات دینی و فرهنگی باید با سخنرانان برجسته و مداحان توانا در این خصوص هماهنگ کرده و مؤمنین را به پیگیری این مراسم و گوش دادن به آن از خانه های خود یا مثل آن تشویق کنند.

۲- مجالس خانگی در زمان های مشخصی از شب یا روز برگزار شود که تعدادی از اعضای خانواده و نزدیکان در آن حضور یابند و به برخی از مجالس حسینی سودمند گوش دهند، حتی اگر این برنامه ها از برخی شبکه های ماهواره ای یا برنامه های اینترنتی باشد.

۳- امّا نسبت به مجالس عزاداری عمومی، باید در آن ها دستور العمل های بهداشتی با جدّیت و قاطعیت رعایت شود و فاصله گذاری اجتماعی میان حاضران برقرار و از ماسک های پزشکی و سایر لوازم پیشگیرانه از شیوع ویروس کرونا استفاده شود. همچنین نفرات محدودی از افراد مطابق تعدادی که مسئولین ذیربط اجازه می دهند، در جلسات حضور یابند. تعدادی که جایز است در مجالس حضور پیدا کنند بر این اساس که در مکان باز یا سرپوشیده باشد و بر اساس میزان شیوع ویروس کرونا در کشور ها متفاوت است.

۴- نصب و پخش گسترده نماد های عاشورایی از طریق برافراشتن پرچم ها و بنر های مشکی در میدان ها و خیابان ها و کوچه ها و اماکن عمومی با رعایت عدم تعرض به حریم املاک خصوصی و امثال آن و عدم تخلف از قوانین اجرایی کشور. پارچه نوشته ها باید مشتمل بر سخنانی از امام حسین (ع) در این نهضت بزرگ اصلاح‌گرانه و اشعار و نثر های زیبایی که در خصوص واقعه کربلا گفته شده، باشد.

۵- اما غذا هایی که طبق معمول در این مناسبت توزیع می شود، باید در تهیه و توزیع آن شرایط بهداشتی لازم رعایت شود و حتی برای جلوگیری از ازدحام به هنگام توزیع، به توزیع بعضی غذا های خشک و رساندن آن به خانه های مؤمنین اکتفا شود.

خداوند متعال همگی را در احیای این مناسبت مهم و برپایی عزای سرور جوانان اهل بهشت (علیه  السلام) مطابق شرایط کنونی موفق گرداند.

۹ ذی الحجه ۱۴۴۰ هجری قمری

دفتر آیت الله سیستانی – نجف اشرف

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
    2 0
    در رابطه‌ی مقلِّد و مقلَّد، یعنی عزاداریِ مرسوم بی‌اشکال است. منتها با رعایت پروتکل‌ها همان رویّه‌ی سابق آیت‌الله سیستانی، در برابر مناسک و سنّت‌هاست. البتّه عزاداری را از انحصار شیوه‌های سنّتی در آورده‌اند ... و رویکرد خویش در اصلاحات تدریجیِ شعائر را نشان داده‌اند و دراین مورد تاکید بیشتر بر فضای مجازی.
  • محسن IR ۰۲:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۱
    1 0
    سید علی سیستانی و سید علی خامنه‌ای از نعمت های الهی هستند
  • IR ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۱
    1 0
    السلام علی علی بن الحسین چرا نوشته نشده
    • IR ۰۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۲
      1 0
      چون فرزند امام حسین هستند و تحت عبارت (و علی اولاد الحسین) میرود