اکرم گودرزیان فرد، استاد مدرسه علمیه حضرت زینب(س) ملایر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان، به مناسبت سالگشت یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم تحول جدی در نظام پژوهشی حوزههای علمیه گفت: این مقطع زمانی فرصتی بینظیر برای بازاندیشی و تقویت هرچه بیشتر ساختارهای علمی و پژوهشی حوزه علمیه است.
وی با اشاره به ظرفیتهای پژوهشی حوزه علمیه، بر ضرورت بهرهگیری از شیوههای نوین در تحقیق و پژوهشهای دینی تأکید نمود و افزود: برای پیشرفت پژوهشهای حوزوی، باید از ابزارهای جدید علمی و فناوریهای نوین استفاده شود. روشهای سنتی همچنان جایگاه خود را دارند، اما باید همزمان با تحولات علمی و اجتماعی، روشهای نوینی نیز به کار گرفته شوند تا پژوهشها اثربخشتر و کاربردیتر باشند.
استاد مدرسه علمیه حضرت زینب(س) ملایر همچنین بر اهمیت حمایتهای مادی و معنوی از پژوهشگران تأکید کرد و گفت: اگرچه پژوهشگران در حوزههای علمیه تلاشهای زیادی کردهاند، اما نیازمند حمایتهای بیشتری از جمله مشوقها و برنامههای توانمندسازی هستند تا انگیزههای علمی آنان تقویت شود.
وی همچنین با اشاره به ضرورت پاسخگویی به مسائل روز جامعه در حوزههای مختلف، گفت: پژوهشهای دینی باید متناسب با نیازهای جامعه و شبهات جدید شکل بگیرد، ا حوزههای علمیه باید خود را با شرایط روز تطبیق دهند و در مسیر تولید علم و پژوهش در زمینههای مختلف اجتماعی و فرهنگی بهویژه در پاسخگویی به شبهات روز جامعه، فعالتر باشند.
گودرزیان فرد در ادامه به اهمیت توجه به تحولات اجتماعی و فرهنگی در تدوین پژوهشهای حوزوی اشاره و افزود: پژوهش ها باید در راستای پاسخگویی به مسائل روز جامعه انجام شود که این امر میتواند زمینهساز افزایش تأثیرگذاری پژوهشهای حوزوی در جامعه و جهان اسلام باشد.
نظر شما