دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۵:۵۵
ابو حمراء: نیروهای مسلح یمن اسرایی را که بیش از ۸ سال در زندان‌های سعودی بودند را آزاد کردند

حوزه/ عضو کمیته ملی امور اسرای یمن، تأکید کرد: نیروهای مسلح توانسته‌اند تعدادی از اسرای یمنی را که سال‌های طولانی را در زندان‌های دشمن سعودی و مزدوران آن سپری کرده بودند، آزاد کنند.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، احمد ابو حمراء، عضو کمیته ملی امور اسرای یمن، در گفت‌وگو با شبکه «المسیره» تأکید کرد: نیروهای مسلح توانسته‌اند تعدادی از اسرای یمنی را که سال‌های طولانی را در زندان‌های دشمن سعودی و مزدوران آن سپری کرده بودند، آزاد کنند؛ در میان آن‌ها کسانی هستند که مدت اسارتشان از هشت سال فراتر رفته است. اسرا پس از آزادی و استقبال رسمی و مردمی شایسته به روحیه‌ای بالا رسیده‌اند.

ابو حمراء، توضیح داد: اسرای آزاد شده دوره‌های طولانی بین پنج تا هشت سال را در زندان‌ها سپری کرده بودند، در حالی که مدت اسارت برخی از آن‌ها به دلیل تداوم بازداشتشان توسط نیروهای دشمن سعودی و مزدورانش -با وجود تفاهمات و توافقات قبلی حاصل شده درباره پرونده اسرا- از هشت سال فراتر رفته بود.

وی بیان کرد: آزادی این اسرا طی عملیات گسترده‌ای که نیروهای مسلح در ساحل غربی اجرا کردند، صورت گرفت؛ عملیاتی که به تحولات میدانی بزرگی و آزادی تعدادی از شهرستان‌ها که تحت کنترل مزدوران متجاوزان بود انجامید. نیروهای مسلح طی این عملیات توانستند به زندان‌ها و سلول‌هایی که اسرا در آن‌ها نگهداری می‌شدند دست یابند و آن‌ها را از آنجا خارج کنند.

وی اشاره کرد: اسرا انتظار نداشتند نیروهای مسلح به این شکل به آن‌ها دسترسی پیدا کنند، به ویژه پس از سال‌های طولانی که پشت میله‌های زندان گذرانده بودند؛ موضوعی که لحظه آزادی را برای آن‌ها به غافلگیری بزرگی و شادی‌ای دیرانتظار تبدیل کرد، پس از آنکه سال‌ها رنج را در شرایط بازداشت سخت سپری کرده بودند.

عضو کمیته ملی امور اسرا اظهار داشت: اسرا در دوران بازداشت خود در معرض شکنجه، بدرفتاری و تخلفات قرار گرفتند و آنچه توسط زندان‌بانانشان در حق آن‌ها اعمال شد، مانع از حفظ روحیه و ثبات‌قدم آن‌ها نشد؛ به طوری که پس از سال‌ها انتظار، با روحیه‌ای بالا از زندان‌ها خارج شده و آزادی خود را بازیافتند.

وی یادآور شد: پرونده اسرا یکی از پرونده‌های انسانی بوده و همچنان هست که می‌بایست به دور از محاسبات سیاسی و نظامی مورد توجه قرار گیرد، به‌ویژه که توافقات قبلی با میانجی‌گری سازمان ملل متحد تصریح بر اقداماتی برای آزادی اسرا داشت و قرار بود روند آزادی آن‌ها در ماه ژوئیه (تیر / مرداد) انجام شود، اما طرف مقابل از تعهدات خود سر باز زد و آنچه را توافق شده بود اجرا نکرد.

ابو حمراء گفت: آزادی اسرا به فضل الهی و با تلاش‌های نیروهای مسلح صورت گرفت، پس از آنکه وقت‌کشی و سر باز زدن از توافقات، مانع از رسیدن آن‌ها به آزادی‌شان از طریق مسیر توافق‌شده گردید. نیروهای مسلح توانستند در مکان‌های بازداشتشان به آن‌ها دسترسی پیدا کنند و پس از سال‌های طولانی اسارت، آن‌ها را به خانواده‌هایشان بازگردانند.

وی افزود: لحظه استقبال از اسرای آزاد شده، حجم شادی‌ را که آن‌ها پس از خروج از زندان‌ها تجربه کردند بازتاب داد؛ جایی که در سطوح رسمی و مردمی، در میان توجه گسترده به پاس قدردانی از سال‌هایی که در اسارت سپری کرده و رنج‌هایی که در دوران بازداشت متحمل شده بودند، مورد استقبال قرار گرفتند. استقبال صورت‌گرفته از اسرا در سطحی شایسته فداکاری‌ها و آنچه در طول سال‌های اسارت تحمل کرده بودند بود و مناظر بازگشت آن‌ها به آزادی، بر آثار رنج‌هایی که از سر گذرانده بودند غلبه کرد، پس از آنکه خود را در میان فرزندان ملت خود و در برابر خانواده‌ها و همرزمانشان یافتند، به جای سلول‌هایی که سال‌های طولانی را در آن‌ها گذرانده بودند.

ابو حمراء تأکید کرد: اسرای آزاد شده با وجود شرایط دشواری که متحمل شده بودند، با روحیه‌ای بالا رسیدند و شادیِ آزادی و استقبال مردمی و رسمی سهم بزرگی در غلبه بر بخش عمده‌ای از آثار سال‌های بازداشت داشت. آنچه محقق شد، ثمره پایداری اسرا از یک سو و تلاش‌های انجام‌شده برای آزادی آن‌ها از سوی دیگر است.

وی بیان داشت: استقبال باشکوه از اسرا، قدردانی ملت یمن از فداکاری‌ها و پایداری آن‌ها را به اثبات رساند. سال‌های اسارت از روحیه‌ی آن‌ها نکاهید، بلکه آن‌ها در حالی به وطن خود بازگشتند که اراده‌ای قوی به همراه داشتند، پس از آنکه مدت‌ها انتظار لحظه خروج از زندان‌ها و بازیابی آزادی خود را کشیده بودند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha