جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۷ شوال ۱۴۴۵ | Apr 26, 2024
علی اصغر هادوی نیا

حوزه/ با اتمام تألیف کتاب "رفتارشناسی اقتصادی از دیدگاه قرآن کریم(انسان مادی‌گرا و انسان فطرت‌گرا)" توسط حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر هادوی نیا ، این محقق و پژوهشگر حوزوی آخرین اثر علمی خود را معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر هادوی نیا از سال 1384 همکاری خود را با پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آغاز کرده و تا کنون آثار زیادی در حوزه تمحض "اقتصاد از منظر قرآن کریم"منتشر کرده است.

وی در جشنواره های بسیاری از جمله جشنواره کتاب برگزیده دین پژوهان،کتاب فصل، کتاب دانشجویی و کتاب حوزه به مقام های برتر رسیده است.

این محقق و پژوهشگر حوزوی، اخیراً نیز اثری با عنوان "رفتارشناسی اقتصادی از دیدگاه قرآن کریم(انسان مادی‌گرا و انسان فطرت‌گرا)" را به اتمام رسانده و  در معرفی اثر خود آورده: اقتصاد رفتاری سعی دارد تا جنبه روان‌ شناسانه را به تحلیل اقتصادی اضافه کند و در عین حال باور دارد که با چنین نگاهی تئوری ‌ها واقعی‌ تر خواهد بود. در حقیقت، اقتصاد رفتاری وارد حوزه‌ ای می‌ شود که از منظر اقتصاددانان، مفروض و چه بسا مسلم است، اما از دید اقتصاد رفتاری اصولاً فروض بدیهی وجود ندارد مگر آن‌که شواهدی دال بر آن وجود داشته باشد.

از سوی دیگر از آن جهت که قرآن‌کریم، ‌یک متن می‌ باشد، همانند دیگر متن ‌ها با تكيه بر فنون خاص به خود، قابل برداشت و تفسیر است؛ هیچ دلیل منطقی وجود ندارد که این برداشت‌ ها، مانند دیگر برداشت ‌هایی لحاظ نگردند که به عنوان منابع گردآوری، جهت اخذ پیش ‌فرض ‌ها مورد استفاده قرار مي ‌گیرند. بنابراین لزومی ندارد که توجّه به این برداشت ‌های قرآن متکی بر اعتقاد به وحیانی بودن آن باشد. بلكه افراد می‌ توانند بدون اعتقاد به وحیانی بودن آن، برداشت ‌های روشمندی داشته باشند و آن برداشت ‌ها را در مسیر پاسخ‌ دهی به پرسش‌ های اساسی علوم انسانی قرار دهند. بنابراین مسأله و هدف اصلی در اینجاست که ما می خواهیم همان مسائلی که در اقتصاد رفتاری مطرح است را از طریق قرآن به آنها بپردازیم.

البته این امر نیازمند منطق خاصی است که روش تفسیر موضوعی –علمی، نقش چنین منطقی را ایفاء می‌ نماید. روش تفسير موضوعي – علمي تلاش دارد قرآن ‌کریم و برداشت ‌های تفسیری را به منزله متونی معرفی نماید که می‌ توانند در مقام گردآوری، اطلاعاتی را ارائه نمایند که برای تهیه پاسخ ‌های مناسب به پرسش ‌های اساسی علوم انسانی که زمینه ساماندهی پیش ‌فرض‌ های آن می ‌باشد، مفید واقع شوند.

لازم به یادآوری است، این  اثر  پس از طی فرآیند تصویب و آماده سازی توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر و در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha