سه‌شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ |۴ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Oct 8, 2024
حجت الاسلام ناصر رفیعی

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با بیان اینکه منکر فقط بی حجابی نیست، گفت: ربا، کم فروشی، دروغ، اشتباهات ادارات، کوتاهی دولت ها و حقوق های نجومی از مصادیق دیگر منکر هستند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی شامگاه سه شنبه در مجلس عزاداری شب سوم ماه محرم در هیئت رزمندگان اسلام که در مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به اینکه هدف امام حسین(ع) احیای سیره نبی مکرم اسلام بود، اظهار داشت: ائمه معصومین(ع) در طول زندگی خود بر قرآن و سنت پیامبر تکیه داشتند و همواره به دنبال احیای این دو رکن عظیم بودند.   

وی با بیان اینکه همه ادیان و دنیای اسلام مدیون امام حسین(ع) هستند، تصریح کرد: امام حسین(ع) نفرمود بیعت با یزید موجب از بین رفتن غدیر، تشیع و ولایت امیرالمومنین(ع) می شود بلکه تاکید کردند اگر با یزید بیعت کنم اسلام از بین می رود.

*لزوم بزرگداشت محرم در جهان اسلام

این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی بر لزوم بزرگداشت محرم از سوی جهان اسلام تاکید کرد و افزود: اگر حاکمیت یزید استمرار پیدا کرده بود، توحید به عنوان اساس کتب آسمانی هم از بین رفته بود.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به اینکه کلمات ائمه معصومین(ع) همانند کلمات رسول اکرم(ص) است، گفت: هیچ تضادی میان سیره ائمه معصومین(ع) و رسول اکرم(ص) وجود ندارد.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه سیره رسول اکرم(ص) خروج مردم از ظلمت به نور بود، اظهار داشت: همچنین براساس آیات قرآن کریم یکی دیگر از سنت های نبی مکرم اسلام، زنده نگاه داشتن جامعه و مردم بود؛ امام حسین(ع) نیز با این هدف فرمود زندگی با ظالم ننگ و مرگ با عزت سعادت است.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه حیات مشتمل بر چهار گونه گیاهی، حیوانی، اخروی و طیبه است، گفت: منظور قرآن از اینکه خطاب به پیامبر می فرماید به اموات رجوع نکند، کسانی هستند که حیات عقلی و معنوی و دینی ندارند؛ امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه می فرمایند برخی افراد مرده متحرک هستند.    

*نتانیاهو و آل سعود انسان نیستند

وی با اشاره به اینکه شمر و لشکریان عمربن سعد از نظر حیات عقلی، معنوی و دینی مرده بودند، ابراز داشت: آیا امروز نتانیاهو، آل سعود و گروه های تکفیری که افراد را می کشند، انسان هستند؟

این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی بر لزوم مراقبت انسان نسبت به نزول از مرحله انسانی به حیوانی تاکید کرد و گفت: :رسالت نبی مکرم اسلام زنده نگاه داشتن مردم و جامعه و تعالی انسانی بود.

*پنج راهکار دستیابی به حیات معنوی

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه علم، دین، امر به معروف و نهی از منکر، موعظه و یاد خدا را به عنوان پنج راهکار دستیابی به حیات معنوی عنوان کرد و افزود: نخستین راه زنده ماندن انسان علم آموزی به مفهوم آگاهی، فهم و درک است چرا که جاهل همانند مرده است؛ هرقدر انسان بیشتر متوجه علم شود زنده تر است و بر این اساس عنوان شده که حضور در محضر علما سبب زنده ماندن قلب انسان می شود.

*فضای مجازی به یک تهدید در جامعه تبدیل شده است

وی از اختصاص اوقات زیاد جوانان و خانواده ها به فضای مجازی انتقاد کرد و اظهار داشت: فضای مجازی علم را از جوانان می گیرد و افراد را سطحی می کند؛ متاسفانه برخی جوانان حتی نسبت به قرآن و اعتقادات اهتمام ندارند؛ چرا باید زمان و فرصت جوانی صرف مسائل بیهوده شود.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه امروز فضای مجازی یک تهدید برای جامعه است، ابراز داشت: نباید به این اندازه اوقات جوانان و خانواده ها صرف فضای مجازی شود؛ برخی از بزرگان دین در سن 25 سالگی به درجه اجتهاد رسیدند؛ قرآن خوانی و قرآن فهمی فقط برای حوزه علمیه و علما نیست؛ بخشی از جوانان به دلیل ضعف مطالعه نسبت به شبهات سست می شوند و نمی توانند دفاع کنند.

*تمام بدبختی های عالم از جهل است   

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه اسلام بر لزوم علم آموزی تاکیدات بسیاری داشته است، گفت: متاسفانه مسلمین به سخنان پیامبر(ص) درباره علم آموزش گوش نکردند؛ تمام بدبختی های عالم از جهل است؛ چرا جوان داعشی باید خود را منفجر کند و بگوید می خواهم با پیامبر(ص) غذا بخورم!

*وهابیت سوار بر جهل افراد است

وی با تاکید بر اینکه وهابیت یک خطر جدی برای دنیاست، ابراز داشت: متاسفانه در همه کشورها نفوذ کرده اند و ده ها شبکه فارسی زبان دارند؛ «محمدبن عبدالوهاب» از جهل مردم استفاده کرد؛ امروز اگر مردم عربستان تفکر و اندیشه داشتند نباید از رهبران خود پرسش می کردند به چه جرمی مردم یمن را بمباران می کنید؟

این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه معاویه با استفاده از جهل مردم نمازجمعه را روز چهارشنبه اقامه کرد، اظهار داشت: هجده هزار نفر در جنگ جمل کشته شدند و بسیاری از آنها کسانی بودند که پیامبر(ص) را درک کرده بودند؛ رهبران جنگ جمل از جهل مردم استفاده کردند و آنها را مقابل علی(ع) قرار دادند.

* فتنه 88 حاصل جهل برخی افراد بود

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه فتنه از جهل منشا می گیرد، ابراز داشت: فتنه 88 به دلیل جهل بعضی از افراد برای کشور هزینه سنگینی داشت و برای نظام مشکلاتی ایجاد کرد و هنوز هم گرفتارش هستیم؛ بارها مقام معظم رهبری به گفت وگو و بازشماری آرای انتخابات تاکید کردند اما برخی افراد تن ندادند.

این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم آمیختگی  کمک های مالی با مسائل فرهنگی تاکید کرد و گفت: کمیته امداد علاوه بر کمک مالی، کتاب هم به نیازمندان اهدا کند و زمینه تشویق آنها را به مطالعه فراهم کند.

وی در ادامه بر لزوم پرهیز از بی تفاوتی نسبت به مسئله امر به معروف و نهی از منکر در جامعه تاکید کرد و ابراز داشت: خداوند مومن ضعیف و بی تفاوت را دوست ندارد.

*منکر فقط بی حجابی نیست

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه منکر فقط بی حجابی نیست، ابراز داشت: ربا، کم فروشی، دروغ، اشتباهات ادارات، کوتاهی دولت ها و حقوق های نجومی از مصادیق دیگر منکر هستند.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به اینکه مصداق منکر گاهی اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است، اظهار داشت: امروز وجود داعش در جهان منکر است؛ وجود کسانی که مقابل خط نظام و شهدا می ایستند منکر است.

وی با بیان اینکه شهدا دارای حیات طیبه هستند، ابراز داشت: امروز شهدا زنده هستند چراکه مسیر و فکر آنها زنده است؛ شهید مطهری زنده است زیرا کتاب های این استاد شهید همچنان زنده است.

این استاد حوزه در پایان با اشاره به اینکه مکتب امام حسین(ع) زمینه ساز دستیابی به حیات طیبه است، گفت: امثال زهیر و حربن یزیدریاحی از جمله کسانی بودند که دارای حیات طیبه شدند و در تاریخ زنده ماندند.

انتهای پیام/313/33

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha