حجتالاسلام وحید مراد زاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، ضمن تسلیت سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع) به تبیین سبک زندگی این امام همام پرداخت، و اظهار داشت: دانش و رفتار امام موسی کاظم(ع)، نمایشگر علم و عمل پیامبر اسلام(صل) و اجداد پاکش بود. و چون در مکتب پدر بزرگوارشان درس آموخته بودند، در مدت سی سال امامت خود، توانستند با تربیت شاگردانی عالم و اندیشمند، تحولی بزرگ در زمینه علم فقه،حدیث،کلام و مناظره به وجود بیاورد.
سیره امام کاظم(ع)؛ برنامه زندگی مسلمین
وی با بیان این که چگونه زیستن انسان ها همواره مورد توجه امام موسی کاظم(ع) بود، تصریح کرد: ایشان به برنامه زندگی مسلمین توجه ویژهای داشت و برنامهی علمی زندگی هر انسانی را در چهار مطلب مهم و اساسی خلاصه میکنند که عبارتند از معرفت به الله که همان خداشناسی است و توجه به احوال و چگونگی آفرینش انسان یعنی خود شناسی، و آنچه خداوند از مخلوق خود خواسته است.
استاد حوزه علمیه تهران افزود: همچنین از منظر امام موسی کاظم(ع) بخشی از برنامه زندگی یک مسلمان میبایست به مطالعه در شناخت پیامبر(ص) و ائمه(ع) به عنوان اولیای خداوند، و دقت در تحولات جامعه اسلامی، و توجه به امور فردی، و در نظر گرفتن مسائل خانواده و والدین صرف شود.
جریان های انحرافی دوران خورشید هفتم
مدیر مدرسه علمیه علمالهدای تهران با بیان این که از مهمترین مسایل عصر حیات امام هفتم(ع) بروز فرقههای انحرافی بود، اظهار داشت: امام کاظم(ع) در عصر امامت خویش با چند گروه منحرف مواجه بود، دستهای معتقد به زنده بودن امام صادق(ع) داشتند که آنها را «ناووسیه» میگفتند، و برخی بر این باور بودند که پس از امام صادق(ع)، عبدا... فرزند بزرگ ایشان جانشین حضرت است که آنها هم به «فطحیه» مشهور بودند.
روش مقابله با افکار التقاطی
وی ادامه داد: بخش دیگری از افراد هم بر این باور بودند اسماعیل بن جعفر، امام بوده که به «خطائیه» شهرت داشتند. از این رو در آن دوران به دلیل ورود افکار التقاطی و منحرف در میان مردم، مسئله امامت مورد شبهه واقع شده بود و امام کاظم(ع) نیز در چنین شرایطی باید این انحراف ها را از بستر دین برطرف می کرد. آن حضرت با برگزاری جلسات درس و بحث پیش از همه مسئله امامت را در میان شیعیان تبیین فرمود تا شبهههایی که بر این مهم وارد شده برطرف شود.
حجت الاسلام مرادزاده در پایان با اشاره به ثواب زیارت امام موسی کاظم(ع)، گفت: یکی از یاران امام رضا(ع) به نام محمّد بن الحسن، میگوید؛ محضر امام رضا(ع) عرض کردم؛ فدایت شوم زیارت قبر حضرت ابى الحسن(ع) در بغداد بر ما مشقت دارد، ثواب کسى که ایشان را زیارت کند چیست؟ حضرت فرمودند «ثوابش مثل ثواب کسى است که قبر حسین (ع) را زیارت کند». بنا بر این زیارت ائمه اطهار(علیهم السلام) در زمان حیات و بعد از شهادت شان، به نحوی شکرگزاری، قدردانی و انجام وظیفه است.
42/313