پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۵ شوال ۱۴۴۵ | Apr 25, 2024
حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله شعبانی- امام جمعه همدان

حوزه/ نماینده ولی فقیه در استان همدان با تاکید بر این که تریبون نماز جمعه مال مردم است، گفت: امام جمعه‌ای موفق است که درک درستی از جامعه خود داشته باشد و لازمه آن هم حضور در کنار مردم و رسیدگی به مشکلات آنها است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در همدان، ۲۲ اسفند سال ۹۷ بود که رهبر معظم انقلاب در حکمی حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله شعبانی را به عنوان نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان منصوب کردند.

با این حکم، حجت الاسلام والمسلمین شعبانی به عنوان جوان ترین نماینده مقام معظم رهبری در استان‌ها کار خود را در استان دارالمومنین و دارالمجاهدین که خاستگاه بزرگانی چون آیت‌الله آخوند ملا علی همدانی، آیت الله شهید مدنی، آیت الله بهاری و آیت الله العظمی نوری همدانی و بزرگان بسیار دیگری بوده، آغاز کرد و در مدت ۱۸ ماه گذشته با اقدامات فعالیت‌های خود نشان داده که تاکید مقام معظم رهبری بر حضور جوانان و میدان دادن به نسل‌های جوان چه ثمرات خوبی را می‌تواند به همراه داشته باشد.

به مناسبت سالروز اقامه اولین نماز جمعه در کشور به امامت آیت الله طالقانی، با امام جمعه جوان همدان هم کلام شده ایم تا با وظایف اصلی یک امام جمعه و راه های جذب جوانان به نماز جمعه آشنا شویم.

حوزه- مهم‌ترین وظیفه یک امام جمعه چیست؟

نماز جمعه دارای دو خطبه عبادی و سیاسی است، و لذا وظایف ائمه جمعه را باید حول محور این دو بعد تعریف کنیم، اما وظیفه اصلی ائمه جمعه، به عنوان فرمانده فرهنگی منطقه خود، مجاهدت در عرصه فرهنگ و امور دینی است، که باید در این راستا انسجام بخشی به فعالیت‌های فرهنگی، شناسایی اولویت‌ها در عرصه فرهنگ و همراه کردن نیروهای مردمی فرهنگی را در دستور کار خود قرار دهد.

حوزه- ائمه جمعه برای جذب مردم و خصوصا نسل جوان چه برنامه‌ها و فعالیت‌هایی را باید در دستور کار خود قرار دهند؟

امام جمعه‌ای موفق است که درک مشترکی با جامعه خود داشته باشد و لازمه آن هم حضور ائمه جمعه در طول هفته در کنار مردم و رسیدگی به مشکلات آنها است. زمانی که مردم مشاهده می‌کنند امام جمعه مشکلات و مطالبات آن‌ها را از تریبون نماز جمعه بیان می‌کند و پیگیر رفع آن از مسئولان می‌شود، این حس در آنها ایجاد می‌شود که نهاد امامت جمعه و امام جمعه متعلق به آنها است و نتیجه آن هم جذب اقشار مختلف به نماز خواهد بود.

ائمه جمعه به دنبال رای آوردن و انتخابات نیستند و آنچه برای آنها مهم است، منافع مردم و حل مشکلات آنها است و لذا فعالیت‌های خود را به صورت مخلصانه در این راستا انجام می‌دهند و به همین دلیل امام جمعه نباید اجازه دهد که مردم نسبت به نهاد نماز جمعه حس غریبگی پیدا کنند، چرا که نماز جمعه نهادی مردمی و انقلابی است که باید مطالبات مردم را پیگیر کند و در آن خواسته‌های مردم را به گوش مسئولان برساند و این موضوع باید برای مردم تبیین شود.

حوزه- نماز جمعه در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی چه نقشی دارد؟

قطعا اگر بخواهیم به هدفی برسیم باید آن را با تمام وجود باور داشته باشیم، و رسیدن به هدف انقلاب اسلامی که تحقق کلمه الله در جامعه است، با کمک مردم مقدور خواهد بود، بنابراین نماز جمعه با استفاده از جمعیتی که هر هفته دور هم جمع می‌شوند، می‌تواند نقش مهمی را برای زنده نگه داشتن این هدف در جامعه ایفا کند.

حوزه- برای دستیابی به نماز جمعه در تراز انقلاب اسلامی چه ملزوماتی لازم است؟

اولین مرحله در دستیابی به نماز جمعه در تراز انقلاب حضور یک امام جمعه انقلابی در منطقه است که با نگاه جهادی و بر مبنای اصول عقلی در مسیر رسیدن به تمدن اسلامی حرکت کند و برای تحقق این هدف با تمام تلاش و توان خود فعالیت کند.

حوزه- با توجه به تعطیلی نمازهای جمعه فعالیت ائمه جمعه در دوران کرونا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

از آنجایی که این بیماری تازگی داشت و به نوعی ناشناخته بود در اوایل اسفند با مشکلات زیادی مواجه بودیم، به طور مثال یکی از مشکلات موجود در فعالیت‌های مردمی نبود انسجام و اولویت شناسی مورد نیاز بود، بنابراین در اواخر اسفند با همراهی ائمه جمعه استان همدان، ستاد مردمی مقابله با کرونا را در راستای ستاد استانی و به عنوان بازوی کمکی آن، راه اندازی کردیم و وارد میدان شدیم که هدف اصلی آن نیز انسجام بخشیدن به فعالیت‌های جهادی مردم در سطح شهر در حوزه گندزدایی، ضد عفونی و کمک‌های مومنانه بود.

البته نه تنها در استان همدان، بلکه حضور ائمه جمعه و روحانیت در این مدت بسیار چشمگیر بود و در عرصه‌های مختلف صحنه های به یاد ماندنی و مجاهدانه‌ای را رقم زدند، اما آنچه لازم است که به آن توجه کنیم، این است که با وجود تمامی سختی‌ها و مشکلاتی که ویروس کرونا با خود به همراه داشت، اما ثابت کرد که در لایه‌های زیرین نظام چه ظرفیت‌های عظیم مردمی و نوع دوستی وجود دارد که در مشکلات و سختی‌ها خودش را بروز می‌دهد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha