پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی

حوزه/ تولیت آستان قدس رضوی، زیارت را از مهمترین مولفه‌ها و بنیان امنیت جهان اسلام دانست و گفت: زیارت الهام­ بخش آزادگی، مدرسه انسان­سازی و جایگاه تعلیم بشریت است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، ظهر امروز در دیدار با مسئولان بعثه مقام معظم رهبری که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، ایران اسلامی را پرچمدار برپایی حج انسان ­ساز و ظرفیت ­ساز ابراهیمی معرفی کرد و گفت: حج ابراهیمی، ظرفیت معنوی انسان را بالا می‌برد و روحیه استکبارستیزی و آزادی‌خواهی را در او متجلی می‌سازد و همین امر دلیل احساس خطرها، ‌توطئه‌ها و کارشکنی‌های اخیر سعودی‌ها علیه حج امسال بوده است، البته این خباثت‌ها قطعا دوامی نخواهد داشت و بشارتش را نیز آیات و روایات به ما داده‌اند که توطئه‌ها علیه حج مسلمانان پابرجا نمی‌ماند.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه تمامی واجبات و محرمات الهی برای آن است که انسان سالک الی الله، جلوه‌ای از خلیفه الله و مورد سجود ملائک شود، تصریح کرد: برای خلیفه الله شدن، باید ابتدا ظرفیت آن در انسان ایجاد شود و ماه مبارک رمضان، لیالی قدر، عید سعید فطر، زیارت ائمه اطهار علیهم السلام و مناسک حج، بهترین بسترها برای ایجاد این ظرفیت‌ معنوی هستند.

وی با بیان این مطلب که امام علی(ع) در نهج البلاغه خطاب به کمیل بن زیاد می‌فرمایند: قلب‏ها مانند ظرف‏هایند، پس بهترین آن­ها باظرفیت ‏ترین آن­هاست، خاطرنشان کرد: یکی از بهترین جایگاه‌ها برای افزایش ظرفیت قلوب، زیارت بقاع متبرکه معصومین(ع) است و این موضوع را دشمنان اسلام به خوبی دریافته­اند و دلیل خشم آن‌ها نسبت به زیارت نیز همین امر است.

هجوم شبکه‌های ماهواره‌ای و مجازی به اندیشه‌های اسلام ناب

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به هجوم فرهنگی شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی به اندیشه‌های اسلام ناب، تصریح کرد: در این هجمه شاهدیم که مسئله زیارت همواره به عنوان یکی از محورها مورد توجه قرار گرفته است و هر روز محتواهای گوناگونی برای تخریب این ظرفیت عظیم ایجاد می شود.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با تبیین علل هجمه‌ها به مقوله زیارت، گفت: ظرفیت بالای زیارت و اجتماع دشمن­ شکنی که حول محور این آیین ارزنده شکل می‌گیرد، از مهم‌ترین علل هجمه‌های صورت گرفته است و ما در این شرایط موظفیم که از این موضوع مرتبط با ساحت مقدس اهل بیت عصمت و طهارت(ع) محافظت کنیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، زیارت را یکی از مهمترین مولفه‌ها و بنیان امنیت جهان اسلام دانست و با تاکید بر اینکه «زیارت از جمله بزرگترین سرمایه‌ها و پشتوانه امنیت ملی و الهام­بخش جهان اسلام است» تصریح کرد: امر زیارت الهام­بخش آزادگی، مدرسه انسان­سازی و جایگاه تعلیم بشریت است و در این فریضه مقدس، پایداری بر ارزش‌ها، مقاومت در راه هدف، دشمنی با دشمنان دین و یاری دوستان دین از مجرای سنت نبوی و سیره ائمه معصومین(ع) آموخته می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی، مقوله زیارت را به عنوان یکی از برترین جایگاه‌ها برای تبدیل تهدید به فرصت‌ خواند و گفت: استفاده از تهدیدات در راستای منافع اسلام، هنری است که امام خمینی(ره) به ما آموختند و امروز مقام معظم رهبری پرچم‌دار و ادامه دهنده حقیقی آن هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از درخواست‌های فراوان مسلمانان اهل سنت برای زیارت بارگاه ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) خبر داد و گفت: داعشی‌ها و تکفیری‌ها را به هیچ عنوان نمی‌توان اهل سنت خواند. برادران اهل سنت از ارادتمندان و عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) هستند و این علاقه زمینه‌ و فرصتی ارزشمند برای ایجاد همگرایی و اتحاد میان مسلمانان است.

اربعین؛ پرچمی که عاشورا را گم نکنیم

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه اربعین؛ پرچمی است که عاشورا را گم نکنیم، خاطرنشان کرد: امروز هجمه‌های دشمنان بر علیه اربعین روزافزون است، اما به برکت امام حسین(ع)، جان‌ها و دل‌ها هر روز بیش از پیش جلب نهضت کربلا می‌شوند و هر ساله راهپیمایی اربعین با جلوه و شکوهی روزافزون برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: اربعین به همان اندازه که مورد نفرت استکبار است، باید به همان اندازه نیز مورد توجه ما باشد و این کینه‌ای که عاشورا و اربعین به دل دشمنان دین گذاشته است، نشان­دهنده تاثیرگذاری مثبت این حرکت عظیم است.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان پناه جستن به آموزه‌های دین مبین اسلام و سیره اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را تنها راه نجات بشریت دانست و بیان کرد: زیارت توسعه دهنده فرهنگ تشیع و آزادی خواهی بوده و همین فرهنگ است که امروز باعث شده جوانان علوی و حسینی در عراق با استفاده از کمک‌های کلیدی ایران اسلامی و رهنمودهای مرجعیت، عرصه را بر داعشی‌ها و تکفیری‌ها تنگ کنند.

مشهد باید به جایگاه گفت­وگوی میان ادیان تبدیل شود

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به گفت‌وگوهای علمی امام رضا(ع) با علمای سایر ادیان، خاطرنشان کرد: حضرت رضا(ع) کانون و مرکزیت علم اسلام و گفت­وگوی میان ادیان بودند و ایشان را می‌توان بنیانگذار گفتمان میان ادیان و مکاتب گوناگون دانست.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان ادامه داد: علاوه بر وجود مضجع شریف رضوی، مشهد  به دلیل برخورداری از حوزه علمیه کهن و دانشگاه‌های برجسته، بدون شک شایسته‌ترین جایگاه برای گفت‌وگو میان ادیان مختلف است.

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمين مظلومي، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری به ارائه گزارش عملکرد این سازمان در سال گذشته پرداخت و گفت: فعالیت بعثه عموماً متمرکز در جذب، آموزش و اعزام رابطین توانمند فرهنگی و تولید محصولات و برنامه‌های تبلیغی برای زائران حج و عتبات عالیات است.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha