جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ |۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 19, 2024
شب 21 رمضان مسجد مقدس جمکران

حوزه/ عضو خبرگان رهبری گفت: کسی که می‌خواهد در کنار امیرالمؤمنین امام علی(ع) قرارگیرد باید اهل مجاهده باشد، افرادی که تنبلی و سُستی می‌کنند جایی در کنار حضرت ندارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری استاد سطوح عالی و عضو مجلس خبرگان رهبری، در سخنرانی سحرگاه شب ۲۱ رمضان در جمع نمازگزاران و مجاوران مسجد مقدس جمکران اظهارکرد: امشب هم خداوند متعال توفیق داد تا دومین شب از شب‌های قدر را بتوانیم درک کنیم، شب‌های قدر، شبی است که باید حضرت صاحب الزمان(عج) را محور و مرکز توجهات خود قرار دهیم چرا که این شب‌ها، شب حقیقت و معرفت به امام زمان(عج) است.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در ادامه به دوران خلافت حضرت علی(ع) اشاره کرد و افزود: دوران خلافت حضرت از سال ۳۵ تا ۴۰ هجری به مدت ۴ سال و ۹ ماه خلافت کردند که دو سال دوماه آن با ۳ جنگ بزرگ جمل، صفین و نهروان سپری شد و مابقی آن هم با توطئه‌های معاویه و جنگ‌هایی که رسمی نبود، سپری شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری ادامه داد: شبیخون‌ها، توطئه و ناامنی‌هایی معاویه در میان بلاد اسلامی بپا می‌کرد به دوره غارات معروف است، این ایام، زمانی است که حضرت دعا کردند که از این دنیا بروند و گلایه‌هایی شدیدی را از امت کردند. در این ایام بود که در برخی روایات تا ۷۰ هزار منبر، لعن امیرالمؤمنین(ع) را می‌کردند و اگر امام جمعه‌ای فراموش می‌کرد، قضای آن را بجا می‌آورد.

عضو خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود در جمع نمازگزاران مسجد مقدس جمکران به بیان نکاتی پیرامون حضرت پرداخت و گفت: در کتب و آثار قدیمی بیش از ۱۰ اسم از امام علی(ع) بیان کرد شده است که در دوره‌ای تحریف شده، ولی من به تعدادی از آن اشاره می‌کنم، چرا که این اسامی چراغ‌های هدایت هستندکه خداوند متعال آن را در قرآن کریم بیان کرده‌اند.

وی افزود: صادق که در آیه «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّهَ وَ کُونُوا مَعَ الصّادِقینَ»، محسن در آیه «إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ»، مؤذن و اذان در آیات «وَ اَذانٌ مِنَ اللهِ وَ رَسُولِه اِلَی النّاسِ یَوْمَ الْحَجِّ الْاَکْبَرِ اَنَّ اللهَ بَریءٌ مِنَ الْمُشْرِکینَ وَ رَسُولُهُ ...» و «وَ نَادَی اَصْحابُ الْجَنَّةِ اَصْحابَ النّارِ اَنْ قَدْ وَجَدْنا ما وَعَدَنا رَبُّنا حَقّاً فَهَلْ وَجَدْتُمْ ما وَعَدَ رَبُّکُمْ حَقّاً قالُوا نَعَمْ فَاَذَّنَ مُؤَذِّنٌ بَیْنَهُمْ اَنْ لَعْنَةُ اللهِ عَلَی الظّالِمینَ» و اصحاب الاعراف روز قیامت من، پیامبر(ص)، حمزه سیدالشهدا و برادرم جعفرهستیم که خداوند فرموده است؛ «وَبَیْنَهُمَا حِجَابٌ وَعَلَی الْأَعْرَافِ رِجَالٌ یَعْرِفُونَ کُلًّا بِسِیمَاهُمْ وَنَادَوْا أَصْحَابَ الْجَنَّةِ أَنْ سَلَامٌ عَلَیْکُمْ لَمْ یَدْخُلُوهَا وَهُمْ یَطْمَعُونَ* وَإِذَا صُرِفَتْ أَبْصَارُهُمْ تِلْقَاءَ أَصْحَابِ النَّارِ قَالُوا رَبَّنَا لَا تَجْعَلْنَا مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ* وَنَادَیٰ أَصْحَابُ الْأَعْرَافِ رِجَالًا یَعْرِفُونَهُمْ بِسِیمَاهُمْ قَالُوا مَا أَغْنَیٰ عَنْکُمْ جَمْعُکُمْ وَمَا کُنْتُمْ تَسْتَکْبِرُونَ* أَهَٰؤُلَاءِ الَّذِینَ أَقْسَمْتُمْ لَا یَنَالُهُمُ اللَّهُ بِرَحْمَةٍ ادْخُلُوا الْجَنَّةَ لَا خَوْفٌ عَلَیْکُمْ وَلَا أَنْتُمْ تَحْزَنُونَ». حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری ادامه داد: علی الاعراف یکی از مواقف قیامت است که بر روی پل صراط قرار دارد و همگان باید از این مقطع عبور کنند. اعراف منطقه‌ای است حد فاصل میان بهشت و دوزخ در سوره مبارکه اعراف می‌فرماید: «و بینهما حجاب و علی الاعراف رجال یعرفون کلّاً بسیماهم» بین دو گروه جهنمی و بهشتی حجاب، و حائلی قرار دارد و این حجاب سرزمین مرتفعی است که میان بهشت و دوزخ فاصله انداخته و در واقع مکان خاصی است میان دو قطب سعادت و شقاوت. یعنی بهشت و دوزخ و همانگونه که از آیات قرآن بر می‌آید این مکان، مشرف بر بهشت و دوزخ است و افرادی که در آن قرار دارند ناظر بر اعمال و حال بهشتیان و دوزخیان هستند. در روایتی از امام صادق(ع) نقل شده که می‌فرماید: «الاعراف کثبان بین الجنه و النّار و الرجال الائمه یقفون علی الاعراف مع شیعتهم و قد سبق المۆمنون الی الجنه بلا حساب» اعراف تپه‌ای است میان بهشت و دوزخ و امامان نیز در اعراف، در کنار شیعیان گنهکارشان قرار می‌گیرند در حالی که مۆمنان خالص بدون نیاز به حساب وارد بهشت شده‌اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: در خصوص اعراف روایات متعددی بیان شده است که در بعضی از روایات می‌خوانیم: هم اکرم الخلق علی الله تبارک و تعالی: (آنها گرامیترین مردم در پیشگاه خدایند) و یا هم الشهداء علی الناس و النبیون شهدائهم:(آنها گواهان بر مردمند و پیامبران گواهان آنها هستند) و روایات دیگر که حکایت دارد آنها پیامبران و امامان و صلحاء و بزرگانند. ولی دسته دیگری از روایات می‌گوید: آنها و اماندگانی هستند که بدی‌ها و نیکی‌هایشان مساوی بوده است یا گنهکارانی هستند که اعمال نیکی نیز داشته‌اند، مانند حدیثی که از امام صادق (ع) نقل شده که فرمودند: «هم قوم استوت حسناتهم و سیئاتهم فان ادخلهم النار فبذنوبهم و ان ادخلهم الجنة فبرحمته» آنها گروهی هستند که حسنات و سیئاتشان مساوی است، اگر خداوند آنها رابه دوزخ بفرستد بخاطر گناهانشان است و اگر به بهشت بفرستد به برکت رحمت او است.

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری ادامه داد: امام باقر(ع) درباره آیه «وَ عَلَی الْأَعْرافِ رِجالٌ...» فرمودند: «ما همان مردانیم، پیشوایانی که از ما اهل‌بیت هستند آن که داخل آتش می‌شود و آن که وارد بهشت می‌شود، را می‌شناسند؛ همان گونه که شما در قبائل خود افرادی را دارید که خوب و بد اعضای قبیله را تشخیص می‌دهند».

سخنران شب ۲۱ ماه مبارک رمضان مسجد مقدس جمکران در بخش دیگری از سخنان خود به اسم «محسنین» که از اسامی امیرالمؤمنین است، اشاره کرد و گفت: خداوند متعال می‌فرماید: «وَ الَّذِینَ جاهَدُوا فِینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَ» در این آیه شریفه «جَاهَدُوا فِینَا» در واقع مراد هر گونه جهاد و تلاشی است که در راه خدا و برای رضایت او و به منظور خدمت به دین اسلام انجام پذیرد. «لَنَهْدِیَنَّهُمْ» : ایشان را هدایت می‌دهیم و رهنمود می‌گردانیم و به خیر و حق می‌رسانیم. «سُبُلَنَا» : راه‌های منتهی به خودمان. راه‌های حرکت و سیر به سوی خدا و وصول به رضایت‌الله. مراد افزایش هدایت و توفیق در خیرات و حسنات است.

انتهای پیام ۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha