به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، علیرضا نظری مسئول کارگروه سیاست داخلی و شوراهای جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم امروز در نشستی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی با تبریک ایام الله دهه فجر و گرامیداشت اعیاد شعبانیه گفت: بعد از انقلاب اسلامی به خاطر نجات مردم از حکومت شاهنشاهی و استبداد، مشارکت و حضور مردم در صحنه های سیاسی اهمیت خاصی پیدا کرد چرا که در زمان طاغوت موثرترین فرد شاه بود و رای مردم عملا هیچ کارایی نداشت.
وی افزود: حتی مجلسی هم که به نام مجلس شورای ملی وجود داشت بر اساس فشارهای بیرونی و لیستی که از سفارت انگلیس بیرون می آمد تشکیل می شد.
نظری خاطرنشان ساخت: بحث مشارکت دادن مردم و مراجعه به افکار عمومی و شوراها بسیار در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران پررنگ است و انتخابات زیادی در کشور پیش بینی شده است، انتخاب شخص اول مملکت یعنی مقام معظم رهبری توسط مجلس خبرگان منتخب مردم انجام می شود، ریاست جمهوری در اصل یکصد و چهارده قانون اساسی آمده که رئیس جمهور با رای مستقیم مردم انتخاب می شود و شوراهای شهر و روستا نیز در اصل صد قانون اساسی به آن اشاره شده است.
مسئول کارگروه سیاست داخلی و شوراهای جمعیت حامیان انقلاب اسلامی گفت:
به برکت انقلاب اسلامی چون مردم ما از نظام استبدادی رها شده بودند فرصت برای مشارکت مردم در همه بخش ها و مراجعه به آرای مردم فراهم شده است، این مراجعه به آرا مردم در منابع دینی ما نیز آمده است و قرآن کریم فرموده" و امرهم شورا بینهم"، ای پیامبر در امور مردم با خودشان مشورت نما، این آموزه ها نشان دهنده اهمیت شوراها می باشد.
وی در تبیین برکات برگزاری انتخابات در کشور خاطرنشان ساخت: پایه های نظام اسلامی در دراز مدت با هر انتخاباتی مستحکم تر از قبل شده و هر انتخاباتی به مثابه یک تزریق خون تازه به پیکره نظام اسلامی بوده و سبب شده مردم از حالت سستی و رخوت بیرون آمده و در سرنوشت سیاسی کشور خود مشارکت کنند.
وی گفت: در طی این سالهایی که از انقلاب اسلامی گذشته مردم ما همچنان پای انقلاب و آرمانهای امام راحل ایستاده اند و علی رغم همه مشکلات، سختی ها و تنگناهایی که در زندگی معیشتی خود دارند اما لحظه ای از انقلاب و اسلام جدا نشده اند چرا که مردم مردم ما متدین و انقلابی هستند.
نظری گفت: مدل نظام سیاسی ما مردم سالاری دینی است اما باید ببینیم که چگونه می شود از این سازو کار دموکراسی به نحو مطلوب استفاده کنیم که بیشترین فایده و منفعت به انقلاب و مردم برسد.
وی در تبیین لزوم مشارکت نخبگان و نقش آفرینی نخبگان در صحنه های سیاسی کشور خاطرنشان ساخت: اگر نخبگان نقش آفرینی نکنند برخی افراد و جریانات غرب زده با افکار عمومی مردم بازی کرده و انتخابات و افکار عمومی را به سمت خود جذب می کنند لذا نقش آفرینی نخبگان در این عرصه بسیار مهم است.
نظری گفت: این دموکراسی و مراجعه به آراء مردم بهترین فرصتی است که انقلاب اسلامی برای مردم فراهم آورده است و با توجه به تجربه تلخی که مردم در زمان طاغوت و استبداد تجربه کرده اند این فرصت بسیار گرانبها است که باید از آن به بهترین نحو استفاده کرد.
وی گفت: استفاده از ظرفیت دموکراسی بستگی دارد به اینکه ما چقدر از آن درست استفاده کنیم؛ به نظر می آید و تجربه ها نیز نشان می دهد جریان انقلابی در طول این سالهای بعد از انقلاب آنگونه که شایسته است نتوانسته اند نقش آفرینی جدی کنند، لازم است نیروهای انقلابی کارهای سازمانی و تشکیلاتی انجام بدهند، چهره های انقلابی و خوشنام خودشان را شناسایی کرده با تشکیل حلقاتی تفکر ناب را به مردم جامعه منتقل کنند.
وی در پایان سخنان خود افزود: جریانات سیاسی نباید تنها در شب انتخابات ظهور و بروز داشته باشند بلکه لازم است در طول سال منتخب خود را رصد کرده و فضا را برای دور بعدی انتخابات و مشارکت حداکثری مردم نیز آماده کنند اگر این کار به درستی انجام شود بسیار تاثیرگذار است.
نظر شما