به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری حوزه، در فاصلۀ زمانی سال ۲۰۲۴، دستکم ۵۴ مسجد مورد حمله قرار گرفتند و ۵۳ نفر در نتیجه خشونتهای اسلامهراسانه آسیب دیدند؛ آماری که توسط وزارت کشور آلمان در پاسخ به یک پرسش پارلمانی از پترا پائو، نماینده حزب چپ مخالف، منتشر شد.
پلیس آلمان در سال گذشته ۱۵۵۴ جرم و حمله مرتبط با نفرت علیه مسلمانان را ثبت کرده است، که نسبت به ۱۵۳۶ مورد در سال قبلش روند افزایشی را نشان میدهد.
این حوادث شامل آزار و اذیت در شبکههای اجتماعی، نامههای تهدیدآمیز، اختلال در مراسم مذهبی، حملات فیزیکی و تخریب اموال بودهاند.
آلمان با داشتن نزدیک به ۵.۵ میلیون مسلمان از میان حدود ۸۵ میلیون جمعیت، دومین جمعیت بزرگ مسلمان در اروپای غربی را پس از فرانسه داراست. ظهور حزب راستگرای افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) به طور قابل توجهی به عادیسازی احساسات ضد اسلامی کمک کرده است. مانیفست این حزب شامل بیانیههایی است که اسلام را بخشی از آلمان نمیدانند و این موضوع بر ادراک عمومی و بحثهای سیاسی تأثیرگذار بوده است.
بررسیها و مطالعات نشان دادهاند که بخش قابل توجهی از جمعیت آلمان دیدگاههای ضد اسلامی دارند. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که نزدیک به نیمی از آلمانیها با بیانیههای ضد اسلامی موافق هستند، که نشاندهنده خصومت یا تردید گسترده نسبت به اسلام است.
دولت آلمان مطالعاتی در مورد اسلامهراسی انجام داده است و یافتهها نشان میدهند که احساسات ضد اسلامی فقط در حاشیههای جامعه نیست، بلکه به طور گسترده در بطن جامعه آلمان وجود دارد. با این حال، انتقاداتی وجود دارد مبنی بر اینکه دولت در پاسخ به این موضوع با اقدامات یا تغییرات مؤثر سیاستی کُند عمل کرده است.
اقدامات قانونی نیز وجود داشته که برخی آنها را به عنوان هدف قرار دادن آداب و رسوم اسلامی تلقی میکنند، مانند ممنوعیتهای مربوط به برخی پوششهای مذهبی در مدارس و مشاغل عمومی، که از دید منتقدان جلوهای از اسلامهراسی است.
مسلمانان در آلمان، به ویژه زنانی که حجاب دارند، گزارش میدهند که در زندگی روزمره خود، از اشتغال و آموزش گرفته تا مسکن و تعاملات عمومی، اغلب با تبعیض مواجه میشوند.
نظر شما