چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۵
نشست پژوهشی معاد در مدرسه علمیه فاطمیه محلات برگزار شد

حوزه/ به همت معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمیه محلات نشست پژوهشی «معاد و رد تناسخ» در این مدرسه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به همت معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمیه محلات صبح امروز نشست پژوهشی«معاد و رد تناسخ» در این مدرسه برگزار شد.

در این نشست، ضمن تبیین مفهوم تناسخ و تفاوت آن با معاد، به بررسی دلایل عقلی و نقلی اثبات معاد و رد اعتقاد به تناسخ پرداخته شد.

خانم صفرزاده معاون پژوهش مدرسه علمیه فاطمیه محلات با تبیین مفهوم تناسخ، به بررسی دیدگاه‌های موافقان این اندیشه پرداخت.

وی بیان کرد: تناسخ در میان کسانی که به روح انسانی معتقدند اما معاد را باور ندارند، نمود می‌یابد.

صفرزاده تصریح کرد: این گروه به دلیل عدم اعتقاد به معاد و ناتوانی در توجیه نتایج اعمال و سرنوشت روح، به دام تناسخ و کارما می‌افتند و منکر پاداش و کیفر در عالم دیگر می‌شوند. طبق نظر آنان، ارواح پس از رهایی از بدن، به بدن‌های دیگری در همین دنیا وارد می‌شوند و به زندگی پیشین خود ادامه می‌دهند.

وی در ادامه به تفاوت‌های اساسی میان معاد و تناسخ اشاره کرد و گفت: معاد، اعتقاد به حیات پس از مرگ و برانگیخته شدن نفوس و اجساد در عالم دیگر است، در حالی که تناسخ، اعتقاد به حیات پس از مرگ و حلول روح در بدن دیگری در همین دنیاست.

خانم فاطمی با استناد به آیات قرآن کریم، دلایل نقلی اثبات معاد را بیان کرد و با استناد به آیات مختلف قرآنی، به ضرورت اعتقاد به معاد و دلایل نقلی آن پرداخت.

سپس خانم آقابیگی نیز دلایل عقلی و نقلی رد تناسخ را مورد بررسی قرار داد و با استناد به دلایل عقلی و آیات و روایات، اعتقاد به تناسخ را رد کرد و حدیثی از امام رضا (ع) را نقل کرد که در آن حضرت فرموده‌اند: «کسی که به تناسخ باور داشته باشد، به خدا ایمان ندارد و بهشت و دوزخ را انکار کرده است».

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha