پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۴
اسلام برای تمدن‌سازی یک نرم‌افزار کامل دارد

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) در هم‌اندیشی علمی «حج و امت‌سازی اسلامی» در قم، با تحلیل ابعاد گوناگون حج، آن را فرصت بی‌نظیر برای تقویت هویت اسلامی، وحدت امت و تمدن‌سازی دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، هم‌اندیشی علمی «حج و امت‌سازی اسلامی» با حضور استاد رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه، امروز پنج‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در ساختمان حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در امور حج و زیارت قم برگزار شد.

استاد رضا رمضانی در آغاز سخنان خود به جنبه ارتباطی حج اشاره کرد و آن را فرصتی برای تقویت پیوندهای میان مسلمانان در سطح جهانی دانست. به باور او، همان‌گونه که در منابع دینی آمده، هر یک از عبادات به‌ نوعی با ابعاد مختلف زندگی انسان در ارتباط‌ هستند و حج بویژه نماد ارتباط فراگیر در میان امت اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد که آموزه‌های دینی از ظرفیتی گسترده برای ارتقای تعاملات فرهنگی و اجتماعی برخوردارند و حج را یکی از مهم‌ترین جلوه‌های این ظرفیت دانست.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) که دین بر پنج پایه بنا شده، گفت: حج از مصادیق کلیدی دین‌داری است و بویژه از منظر حضرت زهرا (س)، وسیله‌ای برای استحکام دین به شمار می‌رود. باید بررسی کرد چه مؤلفه‌هایی در حج وجود دارد که به این استحکام کمک می‌کند.

استاد رمضانی در تبیین جامع‌نگری به حج اظهار داشت: نباید تنها به ظاهر مناسک حج بسنده کرد. حج ابعاد فرهنگی، اجتماعی، معنوی و سیاسی دارد. این مناسک عظیم می‌تواند زمینه‌ساز تبادل فرهنگی، درک متقابل، همبستگی اسلامی و تقویت هویت دینی باشد.

وی خاطرنشان کرد که در فضای حج، می‌توان تمرینی برای صبر، ایثار، تعامل جمعی و گذشت داشت. حج یک رویداد جهانی است که نباید آن را تنها به عبادت فردی محدود کرد. در عین حال، بُعد سیاسی حج نباید نادیده گرفته شود. حج می‌تواند وحدت و اقتدار سیاسی مسلمانان را تقویت کند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با اشاره به اصول اساسی اسلام از جمله ظلم‌ستیزی و عدالت‌ورزی، بیان کرد: حج، روحیه مبارزه با ظلم و فساد را در انسان تقویت می‌کند. مسلمانان در حج باید به این اصول توجه داشته باشند و آن را در زندگی فردی و اجتماعی خود جاری سازند.

اسلام برای تمدن‌سازی یک نرم‌افزار کامل دارد

وی همچنین به بُعد تمدنی حج اشاره کرد و گفت: حج باید بستری برای آموزش ادبیات فاخر تمدن اسلامی باشد. ایران به عنوان ام‌القرای جهان اسلام وظیفه دارد این فرهنگ و زبان تمدن‌ساز را به دنیا منتقل کند. تمدن غرب در بحران است و اسلام توان رهایی انسان از بحران‌های فکری، اخلاقی و معنوی را دارد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با بیان اینکه دین اسلام برای تمدن‌سازی، یک نرم‌افزار کامل دارد که اگر به درستی تبیین شود، بشریت را از بحران‌های مختلف فکری و فرهنگی و ... نجات می‌دهد، گفت: امروز با تمدن‌های متعددی چون هندوئیسم، بودیسم و تمدن غرب مواجهیم، اما تمدن اسلامی تنها تمدنی است که می‌تواند انسان امروز را از بن‌بست نجات دهد.

وی در تکمیل مطلب فوق با اشاره به بن‌بست‌های فرهنگی و فکری غرب گفت: ابعاد تمدن‌ساز حج می‌تواند فرصتی بزرگ برای بازتعریف امت اسلامی باشد. تجمع میلیونی مسلمانان در حج، بستری بی‌نظیر برای بیان عمیق‌ترین مفاهیم فکری، سیاسی و اجتماعی است.

استاد رمضانی ادامه داد: امت اسلامی باید خود را برای نقش‌آفرینی تمدنی آماده سازد. حج فرصتی است تا مسلمانان خود را برای مقابله با سلطه جهانی و ایستادگی در برابر قدرت‌های استکباری آماده کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موانع امت‌سازی اشاره کرد و گفت: اختلاف‌افکنی مذهبی و درون‌مذهبی، نابرابری اقتصادی و کمبود آگاهی و آموزش دینی از مهم‌ترین موانع تحقق تمدن اسلامی است. استکبار جهانی در این زمینه سرمایه‌گذاری سنگینی کرده است.

استاد رمضانی در پایان تأکید کرد: برای عبور از این موانع، نیازمند تدوین یک سند جامع امت‌سازی هستیم. سازمان حج و سایر نهادهای مسئول برای تحقق این هدف راهبردی، در حال فعالیت هستند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha