دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۴
سوم خرداد، قله مناسبت‌های ملی دفاع مقدس است / برگزاری بیش از ۱۲۰۰ فعالیت فرهنگی، هنری و مردمی در سراسر کشور

معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: در حال حاضر ۴۷۷ ستاد در سراسر کشور مسئولیت راهبری و پیگیری برنامه‌های سوم و چهارم خرداد ۱۴۰۴ را بر عهده دارند. در قالب ۸۸ برنامه، بیش از ۱۲۰۰ فعالیت پیش‌بینی شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تهران، علی‌اصغر جعفری، معاون هماهنگ‌کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران، از برگزاری برنامه‌های گسترده و متنوع در سراسر کشور به مناسبت چهل‌وسومین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر خبر داد.

وی گفت: به مناسبت سوم خرداد، برنامه‌های متعددی در حوزه‌های دولتی، عمومی، مردمی و مساجد در سراسر کشور پیش‌بینی شده که از پایتخت تا دورافتاده‌ترین نقاط و حتی روستاها برگزار خواهد شد. مردم، علاقه‌مندان، نیروهای بسیج و پیشکسوتان برای برافراشتن پرچم افتخار سوم خرداد پای کار هستند.

سوم خرداد؛ قله مناسبت‌های ملی حوزه مقاومت

جعفری با اشاره به ساختار گرامیداشت مناسبت‌های ملی گفت: از چهلمین سالگرد دفاع مقدس تاکنون، ستادهایی در تمامی وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، نیروهای مسلح، استان‌ها و شهرستان‌ها تشکیل شده‌اند. سوم خرداد، به‌عنوان یکی از ۴۳ مناسبت ملی حوزه دفاع مقدس و مقاومت، قله این مناسبت‌ها محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه مسئولیت برگزاری مراسم در سطوح مختلف به مقامات اجرایی و محلی سپرده شده، افزود: در سطح ملی، ریاست ستاد بر عهده رئیس بنیاد است؛ در نیروهای مسلح، معاونان هماهنگ‌کننده؛ در استان‌ها، استانداران؛ در شهرستان‌ها، فرمانداران؛ و در روستاها، دهیاران و بخشداران مسئولیت دارند.

جعفری تصریح کرد: این ستادها بستر مشارکت مردمی را فراهم می‌کنند، چرا که روح اصلی برنامه‌ها مردمی است، ولی نیازمند چارچوب و هماهنگی نیز هستند.

اجرای ۱۲۰۰ فعالیت فرهنگی و هنری در سراسر کشور

معاون بنیاد حفظ آثار گفت: در حال حاضر ۴۷۷ ستاد در سراسر کشور مسئولیت راهبری و پیگیری برنامه‌های سوم و چهارم خرداد ۱۴۰۴ را بر عهده دارند. در قالب ۸۸ برنامه، بیش از ۱۲۰۰ فعالیت پیش‌بینی شده که شامل موارد زیر است:

رونمایی از ۵۴ عنوان کتاب جدید در حوزه دفاع مقدس و مقاومت

انتشار ۲۵ نماهنگ جدید مرتبط با همین حوزه

برگزاری ۳۰۰ یادبود شهدا و تکریم رزمندگان و خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

برپایی ۲۲۷ نمایشگاه کتاب و آثار هنری (خوش‌نویسی، نقاشی، گرافیک و پوستر)

برگزاری ۸۸ نشست تخصصی تبیین عملیات بیت‌المقدس و دفاع مقدس

برگزاری ۳۵ مراسم شب شعر و خاطره در نقاط مختلف کشور

اجرای ۱۰ تئاتر خیابانی در برخی استان‌ها.

جشنواره‌ها و رونمایی‌های ویژه دفاع مقدس

جعفری از برگزاری ششمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه دفاع مقدس و مقاومت «رسام» توسط بنیاد حفظ آثار خبر داد و گفت: این جشنواره در شهر سیرجان استان کرمان برگزار خواهد شد. همچنین همایش بزرگ «روز دزفول، روز مقاومت و پایداری» در تالار خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، با همکاری بنیاد چهارم خرداد دزفول برگزار خواهد شد.

وی افزود: ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز از هشت جلد دایره‌المعارف دفاع مقدس و چند جلد ترجمه کتاب در حوزه دفاع مقدس رونمایی خواهد کرد. در همین چارچوب، اختتامیه جشنواره فیلم مقاومت و بیست‌وششمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر نیز در دستور کار قرار دارد که به همت سپاه پاسداران و سازمان بسیج برگزار می‌شوند.

پاسداشت شهدا و تداوم روایت نسل‌ها

جعفری با گرامیداشت یاد شهدا، به‌ویژه شهدای خدمت که در آستانه سالگرد شهادتشان هستیم، گفت: توفیقات امروز کشور در حوزه‌های مختلف، مرهون ایثار، ایستادگی و مقاومت شهدا و مجاهدان دیروز است. در روزهای تلخ سقوط خرمشهر، جوانانی با چشمانی اشک‌بار، اما مقاوم، تا پای جان ایستادند و در نهایت شهر را بازپس گرفتند.

وی ادامه داد: با شجاعت رزمندگان اسلام و به فرمان امام عزیز، خرمشهر آزاد شد؛ این پیروزی، موجی از شادی و امید را در سراسر کشور پدید آورد. امروز وظیفه ماست که این حماسه را به‌درستی به نسل‌های جدید منتقل کنیم و از آن پاسداری نماییم.

دفاع مقدس؛ فصل وحدت ملی

جعفری تأکید کرد: دفاع مقدس متعلق به همه ملت ایران است، نه صرفاً نیروهای مسلح. همه اقوام، مذاهب و ادیان در آن نقش داشتند. ما از همه اقشار و گروه‌ها شهید داریم و خون پاک آن‌ها در جای‌جای سرزمین دفاع مقدس جاری است.

وی خاطرنشان کرد: دفاع مقدس، فصل وحدت، همبستگی و وفاق ملی است و شهدای آن، گنجینه‌ای بی‌بدیل برای ملت ایران هستند که باید همواره زنده نگه داشته شوند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha