سه‌شنبه ۱ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۲
وزیر خارجه بولیوی بر همبستگی کشورش با ونزوئلا و فلسطین در نشست CELAC تأکید کرد

حوزه/ سلینا سوسا، وزیر خارجه بولیوی، در نشست وزرای امور خارجه جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) ضمن محکوم کردن سیاست‌های سلطه‌جویانه آمریکا، بر همبستگی کشورش با ونزوئلا و فلسطین در دفاع از صلح، حاکمیت و کرامت ملت‌ها تأکید کرد.

به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، این نشست در چارچوب هشتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد برگزار شد. سوسا در سخنان خود یادآور شد که سازمان ملل پس از ویرانی‌های جنگ جهانی دوم با وعده جلوگیری از تکرار فجایع جنگ شکل گرفت، اما امروز این وعده در سایه گسترش منازعات، رونق صنایع نظامی و افزایش فقر و نابرابری کم‌رنگ شده است. او با اشاره به جایگاه CELAC گفت: «این نهاد همچنان به‌عنوان عرصه‌ای برای وحدت منطقه‌ای زنده است؛ نهادی که به‌دنبال رقابت برای هژمونی نیست، بلکه از حق ملت‌ها برای زندگی در صلح دفاع می‌کند. »

وزیر خارجه بولیوی اقدامات خصمانه علیه ونزوئلا را نمونه‌ای آشکار از سلطه‌جویی دانست و تصریح کرد: «استفاده آمریکا از ابزار “لغو گواهی‌نامه” در مبارزه با مواد مخدر، به مکانیزمی برای دخالت و سلطه بدل شده است. تعیین جایزه برای دستگیری رئیس‌جمهور قانونی یک کشور اهانت به دموکراسی و حاکمیت است. پر کردن دریاهای ما از ناوهای جنگی اقدامی استعماری است که نمی‌توانیم بپذیریم. »

او همچنین با محکوم کردن نسل‌کشی در فلسطین خطاب به جامعه جهانی خواستار توقف فوری کشتار شد و تأکید کرد: «هیچ توجیه سیاسی، مذهبی یا از هر نوع دیگر نمی‌تواند نابودی یک ملت را مشروعیت بخشد. کشتار در فلسطین باید پایان یابد». سوسا از CELAC خواست نقشی فعال در دفاع از صلح و حقوق بشر ایفا کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد که این گفتگوها آمادگی منطقه را برای برگزاری اجلاس آتی CELAC–اتحادیه اروپا در سانتا مارتا تقویت می‌کند؛ نشستی که بولیوی در آن صدای واحد منطقه را علیه تحریم‌های یکجانبه، استعمار و مداخلات خارجی به گوش خواهد رساند.

وی افزود: «تنها مسیر برای دستیابی به جهانی عادلانه و فراگیر، همگرایی منطقه‌ای و چندجانبه‌گرایی مؤثر است . »

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha