سه‌شنبه ۶ آبان ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۹
اعتکاف از برنامه‌ای سه‌روزه به جریان فرهنگی سه‌ماهه تبدیل شود

حوزه/ رئیس کمیسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی با اشاره به گسترش دامنه اعتکاف در سطح ملی و بین‌المللی گفت: این سنت معنوی می‌تواند به بستری برای تحکیم خانواده مقابله با تهاجم فرهنگی و تربیت نسل آینده تبدیل شود و لازم است تا از برنامه‌ای سه‌روزه به جریان فرهنگی سه‌ماهه تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، امیرحسین بانکی‌پور در گفت‌وگویی با خبرنگاران با اشاره به روند رو به رشد ستاد اعتکاف گفت: الحمدلله ستاد اعتکاف روز به روز بالنده‌تر پویاتر و به‌روزتر عمل می‌کند و دامنه اعتکاف نیز به‌طور مستمر در حال توسعه است.

رئیس کمیسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دو سال اخیر مقید بودم شخصاً از اعتکاف‌های روستایی و کوچک بازدید کند، افزود: اعتکاف‌هایی با جنبه‌های اختصاصی مثل اعتکاف مادران دارای فرزند شیرخوار یا اعتکاف‌های خانوادگی مانند مادر و دختری یا پدر و پسری صحنه‌های بسیار زیبایی را رقم زده‌اند و این نوع اعتکاف‌ها زمینه‌ساز ارتباط عمیق‌تر میان اعضای خانواده هستند.

وی با تأکید بر ضرورت خانواده‌محور شدن اعتکاف گفت: باید زوج‌های جوان را به حضور در اعتکاف تشویق کرد حضور هم‌زمان دختر، پسر، داماد و عروس در فضای اعتکاف خاطره‌ای ماندگار در دوران عقد یا اوایل زندگی مشترک آنان ایجاد می‌کند.

بانکی‌پور اعتکاف‌های دانش‌آموزی را حرکتی مثبت دانست و اظهار کرد: به نظر من خداوند سفره اعتکاف را در این دوره پهن کرده است در طول هزار و چهارصد سال گذشته جز در صدر اسلام که پیامبر عظیم‌الشأن مقید به اعتکاف بودند نمونه‌های مشابهی نداشتیم حتی در دوران انقلاب و جنگ علما بعضاً اعلام می‌کردند که مردم برای اعتکاف بیایند اما تعداد شرکت‌کنندگان بسیار محدود بود.

رئیس کمیسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی با اشاره به شرایط فرهنگی امروز جامعه تصریح کرد: در دوره‌ای که با ریزش‌های فرهنگی و تهاجم رسانه‌ای عمیق مواجه هستیم اعتکاف می‌تواند کشتی نجاتی در این طوفان‌ها باشد که ضرورت دارد از این فرصت استفاده کرد.

وی با تأکید بر اهمیت اعتکاف ماه رجب و رمضان عنوان کرد: باید اعتکاف ماه مبارک رمضان را احیا کنیم و اگر بتوانیم اعتکاف را از یک برنامه سه‌روزه به یک جریان سه‌ماهه تبدیل کنیم (با افتتاحیه در نیمه رجب برنامه‌های فردی و خانوادگی در فاصله دو ماه و اختتامیه در دهه آخر رمضان) قطعاً اثرگذاری آن بسیار بیشتر خواهد بود.

وی در پایان افزود: هنوز آن‌طور که باید روایتگری و رسانه‌پردازی متناسب با اعتکاف انجام نشده است کار رسانه‌ای و تربیت روایتگران اعتکاف باید در این زمینه نیز تقویت شود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha