به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجتالاسلام علی آقابابا، کارشناس دینی در گفتوگو با رادیو فرهنگ، با تسلیت شهادت جانگداز امام هادی(ع)، به تبیین ویژگیهای اخلاقی و اجتماعی آن امام همام پرداخت و گفت: اهلبیت(ع) نه یک دریا، بلکه اقیانوسی از فضایل و مناقب هستند و قطره را توان اتصال به این عظمت نیست، اما با توجه به شرایط خاص و بسیار دشواری که امام هادی(ع) در آن قرار داشتند، میتوان به برخی ویژگیهای برجسته ایشان اشاره کرد که سبب موفقیت حضرت در انجام رسالت الهیشان شد.
وی نخستین ویژگی برجسته امام هادی(ع) را صبر و بردباری دانست و افزود: آن حضرت در شرایطی بسیار سخت، تحت مراقبت شدید و در محاصره دشمنان، با صبر و مقاومت در برابر فشارها ایستادگی کردند و توانستند حامی واقعی شیعیان باشند و آنان را یاری دهند.
حجتالاسلام آقابابا دومین ویژگی مهم امام هادی(ع) را آمادهسازی شیعیان برای دوران غیبت عنوان کرد و اظهار داشت: امام هادی(ع) بهطور مداوم شیعیان را به مراجعه به وکلای خود تشویق میکردند. حتی کسانی که به محضر امام هادی و امام حسن عسکری علیهماالسلام میرسیدند، از سوی این بزرگواران به مراجعه به وکلای تعیینشده در شهرهای مختلف ارجاع داده میشدند تا مردم بهتدریج برای دوران مهم و حساس غیبت آماده شوند و در صورت عدم دسترسی مستقیم به امام، بتوانند ارتباط خود را از طریق نائبان اهلبیت(ع) حفظ کنند.
وی در ادامه، رسیدگی به امور معیشتی شیعیان و حمایت از نیازمندان را سومین ویژگی برجسته امام هادی(ع) برشمرد و گفت: با وجود آنکه امام در بند بودند و تحت نظارت شدید قرار داشتند، اما با کمک برخی یاران و معتمدان نزدیک، توجه ویژهای به وضعیت فقرا، نیازمندان و شیعیانی داشتند که زیر فشار و ظلم حاکمان زمانه قرار گرفته بودند و به آنان کمک میکردند.
این کارشناس دینی با اشاره به خلق و خوی ویژه امام هادی(ع) تصریح کرد: هرچند تمامی اهلبیت(ع) دارای ویژگیهای اخلاقی ناب و مشترک بودند، اما امام هادی(ع) اخلاقی برگرفته از پیامبر رحمت و مهربانی داشتند که موجب جذب گسترده مردم میشد؛ بهگونهای که حتی مخالفان حضرت نیز تحت تأثیر اخلاق نیکوی ایشان قرار میگرفتند و نگاه مثبتی نسبت به امام داشتند.
حجتالاسلام آقابابا در پایان خاطرنشان کرد: با وجود این جایگاه معنوی، اخلاق والا و محبوبیت اجتماعی، دستگاه ظلم و جور زمانه تاب تحمل امام هادی(ع) را نداشت و سرانجام آن حضرت را در سن ۴۲ سالگی با زهر به شهادت رساندند.
انتهای پیام/










نظر شما