یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۰
شرط بهره‌مندی از ظرفیت‌های ماه مبارک رمضان، معرفت و شناخت این ماه است

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین شاهی عربلو با اشاره به ویژگی‌های منحصربه‌فرد ماه مبارک رمضان، گفت: این ماه فرصتی استثنایی برای پاک‌سازی روح، احیای دل و بازگشت انسان به مسیر حقیقی بندگی است.

حجت الاسلام والمسلمین محمد شاهی عربلو، مسئول مدرسه علمیه پنج تن آل عبا (ع) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران با اشاره به تاثیرات خاص روزه و ظرفیت های روزه برای استفاده های معنوی و فرهنگی اظهار داشت: در میان ماه های سال، ماه مبارک رمضان از ویژگی های خاصی برخوردار است، لحظه به لحظه این ماه از ابتدا تا انتهایش قابلیت این را دارد که از اقیانوس بیکران معنویت این ماه بزرگ به اندازه نیاز خود استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه اولین ویژگی ماه مبارک مساله نام گذاری این ماه به نام رمضان است، خاطرنشان کرد: اسم رمضان قبل از اسلام در میان اعراب و جزیره العرب رایج بوده و به آن اعتقاد داشتند، بر این اساس کلمه رمضان از رمضه آمده به معنای پاک کردن، زدودن و صاف کردن.

وی ادامه داد: عرب به بارانی که در اول پاییز از آسمان بر زمین نازل می شود می گوید رمضه زیرا این آب بعد از گذشتن بهار و تابستان نازل می شود، تمام طبیعت را شستشو می دهد و از کوه و دشت گرد و غبار را می برد و پاک می کند.

مسئول مدرسه علمیه پنج تن آل عبا، با بیان اینکه با این تمثیل می شود به عمق ارزش های این ماه پی برد، ابراز کرد: بنابراین ماه مبارک رمضان، ماه پاکیزه شدن روزگار و خانه تکانی روح و دل انسان است، پیامبر اسلام فرمودند؛ آغاز ماه مبارک رمضان رحمت خدا از آسمان نازل می شود، وسط این ماه مغفرت است و کسی که از اول تا میانه این ماه مواظبت و مراقبت کند و از این سفره پر از نعمت استفاده کند به مغفرت و به آمرزش الهی می رسد و آخر این ماه اجابت است به طوریکه تمام دعاهایی که انسان داشته در پایان این ماه به مرز اجابت نزدیک می شود، بنابراین این حدیث کوتاه از پیامبر(ص) کافی است تا به ارزش های این ماه پی ببریم.

شرط استفاده از ظرفیت های ماه مبارک رمضان، آشنایی و معرفت نسبت به این ماه است

وی شرط استفاده از ظرفیت های ماه مبارک رمضان را آشنایی و معرفت نسبت به این ماه دانست و بیان کرد: کسانی که روزه نمی گیرند در حقیقت به ارزش های والای این ماه توجه ندارند، پیامبر اسلام(ص) در حدیثی فرمودند؛ این ماه را رمضان گفتند چون در این ماه تمام گناهان پاک می شده و شسته می شود.

حجت الاسلام والمسلمین شاهی عربلو یادآورشد: در این ماه خدای سبحان فرصت استثنایی در اختیار ما قرار داده و می فرماید؛ تا به حال هر کاری کردی، کردی، الان آغوش ما باز است، اگر می خواهی تغییر کنی برخیز و از این فرصت استفاده کن، باید توجه داشت عنایت خدا مستمر است و همیشه چتر حمایتی خدا بر سر ما است.

مسئول مدرسه علمیه پنج تن آل عبا با اشاره به حدیث قدسی از پیامبر اسلام که نشانگر قداست این ماه است، گفت: کسی که در ماه مبارک رمضان روزه می گیرد باید ببیند با چه کسی وارد معامله شده است.

وی با اشاره به برکات خاص این ماه که سبب زنده شدن دل و جان انسان می شود، خاطرنشان کرد: انسان موجود مادی صرف نیست که آمده باشد در این دنیا تا خور و خواب و خشم و شهوت و زندگی حیوانی داشته باشد بلکه ماه مبارک رمضان در میان ماه های سال در حقیقت ماهی است که دل و جان انسان را زنده می کند.

حجت الاسلام والمسلمین شاهی عربلو اظهار کرد: ماه مبارک رمضان برای کسانی که لنگ می زنند و در بین راه عقب ماندند، فرصتی است برای سوخت گیری، این فرصت را خدای متعال قرار داد تا با روزه و نماز و دعاهای ویژه مانند دعای افتتاح در این ماه، به سمت و سویی بتوانیم حرکت کنیم که خود را پیدا کنیم، چراکه انسان گمشده ای در طبیعت است و گاهی خود را فراموش می کند، بنابراین ماه مبارک رمضان فرصت ویژه ای است برای اینکه انسان ها بتوانند زندگی را به کالبد خود بازگردانند.

سعی کنیم علاوه بر زبان، قلب مان نیز روزه باشد

وی ادامه داد: امام علی (ع) فرمودند؛ در ماه مبارک رمضان سعی کنید علاوه بر زبانتان، قلبتان نیز روزه باشد بنابراین باید حواسمان جمع باشد که روزه و عمل واجب این ماه صوم القلب همان حیات دوباره جان است.

وی بیان کرد: در این ماه مبارک باید از زبان که بزرگترین ابزار گناه است و از طرفی بزرگترین وسیله برای ارزش گذاری انسان ها جهت خدمت رسانی است مواظبت و مراقبت کنیم.

مسئول مدرسه علمیه پنج تن آل عبا(ع)، دستگیری و کمک به مستمندان را ویژگی سوم این ماه دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه صدقه دادن در این ماه بسیار تاکید و سفارش شده، توصیه می شود بسته های ارزاق از سوی خیرین فراهم شده به خانواده های نیازمند ارسال شود تا سفره آنها نیز خالی از نعمات الهی نباشد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha