یکشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۵ - ۲۱:۴۹
انقلاب اسلامی تجلی بعثت خاتم‌الانبیاست/ دشمن امروز همان دشمن صدر اسلام است

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری انقلاب اسلامی را امتداد حرکت انبیا دانست و گفت: امروز پرچمی که در دست انقلاب اسلامی قرار دارد، همان پرچمی است که خاتم‌الانبیا(ص) در صدر اسلام برافراشت، انقلاب اسلامی را باید تجلی بعثت خاتم‌الانبیا(ص) دانست؛ از این منظر، دشمنی که امروز در برابر ملت ایران قرار گرفته نیز همان دشمنی است که در طول تاریخ در برابر پیامبران الهی ایستاده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین آقامیری در مراسم بزرگداشت دولتمردان شهید که شامگاه یکشنبه در حرم مطهر حضرت فاطمه‌معصومه(س) برگزار شد با تأکید بر ضرورت مطالعه دقیق و عمیق تاریخ حیات پیامبر گرامی اسلام(ص) گفت: اگر ما به‌عنوان امت خاتم‌الانبیا(ص)، نگاهی دقیق و عمیق به تاریخ حیات این وجود نورانی داشته باشیم، در مسیری که در حال پیمودن آن هستیم، دچار تردید، ناامیدی و ترس نخواهیم شد؛ چرا که در برابر ما ظرفیت عظیمی برای حرکت به سمت حاکمیت الهی در عالم وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه حرکت جامعه اسلامی در مسیر زمینه‌سازی برای ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) با چالش‌ها و دشمنی‌های مختلفی همراه است، افزود: طبیعتاً در این مسیر، دستگاه طاغوت و جریان‌های مخالف حاکمیت الهی در برابر حرکت مؤمنان ایستادگی خواهند کرد و این مسئله امری طبیعی است؛ بنابراین توجه به تاریخ حیات پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) به ما کمک می‌کند تا با چشم باز و محاسبه‌ای دقیق، مسیر نورانی پیش‌روی خود را طی کنیم و گرفتار خطای محاسباتی نشویم.

تاریخ پیامبر(ص)؛ الگویی برای عبور از چالش‌های امروز

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با بیان اینکه در دوران کنونی نیز مردم ایران در برابر جریان گسترده‌ای از دشمنی‌ها ایستاده‌اند، اظهار کرد: در شرایطی که مردم ایران در برابر جبهه‌ای از دشمنی و جنگ ایستادگی کرده‌اند، لازم است برای شناخت بهتر شرایط امروز، به تاریخ حیات پیامبر(ص) مراجعه کنیم و از آن دوران درس بگیریم.

وی ادامه داد: در این فرصت به دو نکته از دوران حیات خاتم‌الانبیا(ص) اشاره می‌کنم که ارتباط مستقیمی با شرایط امروز ما دارد. نخستین نکته این است که بعثت پیامبر اکرم(ص) بر سه محور اساسی و سه رکن بنیادین استوار بود که عبارت‌اند از توحید، عدالت و کرامت انسانی.

توحید؛ نخستین رکن بعثت و نفی حاکمیت طاغوت

این سخنران مذهبی با اشاره به نخستین رکن بعثت پیامبراعظم(ص) اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) در دوران حیات خود بساط بت‌پرستی را برچید و کلمه «لا اله الا الله» را در جامعه اقامه کرد. البته گفتن «لا اله الا الله» با عمل کردن به حقیقت این عبارت تفاوت دارد. حقیقت «لا اله الا الله» تنها این نیست که انسان این عبارت را بر زبان جاری کند؛ بلکه لازمه تحقق آن، شکستن طاغوت زمان و کنار زدن حاکمیت‌های باطل است تا انسان بتواند به مرحله‌ای برسد که حاکمیت الهی در جامعه تحقق پیدا کند.

وی افزود: در هر دوره‌ای، طاغوت کسی است که پرچم طاغوت و حاکمیت باطل را در دست گرفته است. بنابراین در دوران معاصر نیز جریان‌هایی مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی را می‌توان در چارچوب همین مفهوم مورد توجه قرار داد.

پیامبراکرم(ص) در برابر پیشنهاد سازش با بت‌پرستان کوتاه نیامد

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با اشاره به مواجهه مشرکان مکه با دعوت توحیدی پیامبر اکرم(ص) گفت: مشرکان با پیامبراعظم(ص) وارد مذاکره شدند و پیشنهاد کردند که ایشان درباره خدای خود سخن بگوید، اما کاری به بت‌های آنان نداشته باشد. مضمون پیشنهاد آنان این بود که پیامبراکرم(ص) مسیر خود را دنبال کند و آنان نیز بت‌پرستی خود را ادامه دهند و در مقابل یکدیگر قرار نگیرند. یکی از پیشنهادهای کفار مکه این بود که پیامبراکرم(ص) از خدایی سخن بگوید که کسی او را نمی‌بیند و آنان نیز به بت‌پرستی خود ادامه دهند؛ به این معنا که میان دعوت پیامبر و بت‌های آنان تقابلی شکل نگیرد.

این سخنران مذهبی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) چنین تفکیکی را نپذیرفت، گفت: پیامبر(ص) در برابر این پیشنهاد کوتاه نیامد؛ چرا که اگر بنا باشد انسان از خدای خود سخن بگوید، یکی از نخستین لوازم آن، مبارزه با بت‌ها و مظاهر طاغوت است. پیامبر اکرم(ص) بت‌ها و خدایان دروغین را از جایگاه اجتماعی خود کنار زد و توحید را در جامعه مستقر کرد. این مسئله یکی از مهم‌ترین ارکان بعثت خاتم‌الانبیا(ص) بود. البته مسئله توحید در دعوت پیامبران پیشین، به‌ویژه پیامبران اولوالعزم(ع)، نیز جایگاه اساسی داشت، اما پیامبر اکرم(ص) توحید را در جامعه اسلامی به‌عنوان یک حقیقت اجتماعی و تمدنی مستقر کرد.

عدالت؛ دومین رکن بعثت پیامبر اکرم(ص)

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری در ادامه با اشاره به دومین رکن بعثت پیامبراکرم(ص) گفت: دومین رکن بعثت خاتم‌الانبیا(ص)، عدالت بود. در دوران پیش از اسلام، انسان‌ها به شکل‌های مختلف تلاش می‌کردند خود را برتر از دیگران بدانند؛ عرب خود را برتر از عجم، سفید را برتر از سیاه و قبیله‌ای را برتر از قبیله دیگر می‌دانست.

وی ادامه داد: در دوران جاهلیت، زمینه‌های مختلفی برای تفاخر و برتری‌جویی ایجاد شده بود. حتی در حوزه شعر و ادبیات نیز این رقابت‌ها وجود داشت؛ برای مثال، اگر شاعری بزرگ برای یک قبیله شعر می‌گفت و برای قبیله دیگری شعر نمی‌گفت، همین مسئله بهانه‌ای برای ادعای برتری آن قبیله بر دیگران می‌شد.

این سخنران مذهبی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) این مناسبات جاهلی را برهم زد، اظهار کرد: پیامبر(ص) بساط این برتری‌جویی‌ها را به هم ریخت و فرمود هیچ انسانی بر انسان دیگر برتری ندارد، مگر به تقوا. بر اساس منطق اسلام، ملاک ارزش‌گذاری انسان‌ها، ثروت، نژاد، قبیله، جایگاه اجتماعی، رنگ پوست و سایر امتیازات ظاهری نیست؛ بلکه هرچه انسان باتقواتر باشد، از منظر الهی ارزشمندتر است.

جلوه‌ای از تواضع علمی علامه طباطبایی

وی در ادامه برای تبیین اهمیت تواضع و پرهیز از خودبرتربینی، به خاطره‌ای از حضرت علامه طباطبایی اشاره کرد و گفت: در همین حرم حضرت فاطمه‌معصومه(س)، در دوران حیات مفسر بزرگ قرآن کریم، حضرت علامه طباطبایی، فردی که علاقه‌مند بود ایشان را ببیند اما تا آن زمان موفق به دیدار نشده بود، به مسجد بالاسر آمد؛ جایی که علامه در گوشه‌ای نشسته بود. ظاهر بسیار ساده و رفتار متواضعانه علامه طباطبایی به‌گونه‌ای بود که آن فرد در ابتدا حتی تردید کرد که آیا این شخص واقعاً همان علامه طباطبایی است یا خیر. بنابراین نزد ایشان رفت و پرسید: «آقا، علامه طباطبایی شمایید؟» علامه پاسخ داد: «محمدحسین طباطبایی منم.» آن فرد که هنوز متوجه نشده بود، گفت: «آقا، من با علامه طباطبایی کار دارم؛ صاحب کتاب تفسیر المیزان.» علامه با لبخند پاسخ داده بود: «محمدحسین طباطبایی منم.» تازه در اینجا بود که آن فرد متوجه شد شخصی که مقابل او نشسته، همان علامه طباطبایی، صاحب تفسیر المیزان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با اشاره به این رفتار علامه طباطبایی گفت: این ماجرا نشان می‌دهد انسانی که از نظر علمی و معنوی در جایگاه والایی قرار دارد، لزوماً خود را با عناوین و القاب معرفی نمی‌کند. این همان روحیه‌ای است که در منطق دینی، در نقطه مقابل خودبرتربینی و تفاخر قرار دارد و با معیار عدالت و کرامت انسانی سازگار است.

پیامبر اسلام فاصله‌های طبقاتی و اجتماعی را درهم شکست

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با تأکید بر اینکه پیامبر اکرم(ص) با بعثت خود بسیاری از مرزبندی‌ها و فاصله‌های اجتماعی، قومی و طبقاتی را از میان برداشت، گفت: در نگاه اسلام، هیچ انسانی به دلیل قومیت، جنسیت، موقعیت اجتماعی، شهرنشینی یا روستانشینی بر دیگری برتری ندارد و معیار برتری انسان‌ها، تقواست.

وی با اشاره به اینکه اسلام تنها در برابر دشمنی و کفر، ایستادگی و عدم سازش را مورد تأکید قرار داده است، اظهار کرد: مؤمن باید در برابر مؤمن متواضع باشد و در برابر کافران و جریان کفر، عزت و استواری خود را حفظ کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با اشاره به اقدامات پیامبر اکرم(ص) برای از میان بردن فاصله‌های اجتماعی اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) بساط بسیاری از این فاصله‌ها را برهم زد؛ عرب نسبت به عجم، زن نسبت به مرد، مرد نسبت به زن، قریش نسبت به دیگر قبایل، شهرنشین نسبت به روستانشین و هیچ انسانی نسبت به انسان دیگر، ذاتاً برتری ندارد.

وی افزود: در منطق اسلام، هر اندازه انسان باتقواتر باشد، باید متواضع‌تر باشد و اساساً معیار ارزش‌گذاری انسان‌ها در جامعه اسلامی، امتیازات ظاهری، نسب، ثروت و موقعیت اجتماعی نیست، بلکه تقوا و بندگی خداوند است.

آقامیری با استناد به آیه ۵۴ سوره مبارکه مائده، تصریح کرد: قرآن کریم درباره ویژگی‌های جامعه ایمانی می‌فرماید «أَذِلَّةٍ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّةٍ عَلَی الْکَافِرِینَ»؛ یعنی مؤمنان در برابر مؤمنان متواضع و در برابر کافران عزتمند و استوار هستند. تنها جایی که اسلام اجازه می‌دهد انسان در برابر دیگری سر خود را بالا بگیرد، کوتاه نیاید و عزت و صلابت خود را حفظ کند، در برابر جریان کفر و دشمنی با خداست؛ اما در برابر مؤمن، اصل بر تواضع، محبت و فروتنی است.

کرامت انسانی؛ یکی از مهم‌ترین دستاوردهای بعثت

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری در ادامه، کرامت انسانی را سومین رکن مورد تأکید قرار داد و گفت: پیامبر اکرم(ص) انسانیت را به انسان بازگرداند و جایگاه حقیقی انسان را احیا کرد.

وی با اشاره به وضعیت جامعه جاهلی پیش از اسلام افزود: نوع برخورد جاهلیت با زنان و دختران و همچنین گسترش نظام برده‌داری نشان می‌دهد که کرامت انسانی در بسیاری از مناسبات آن دوران نادیده گرفته می‌شد. پیامبر اکرم(ص) با این مناسبات نادرست مبارزه کرد و نگاه تازه‌ای نسبت به شأن و جایگاه انسان ارائه داد. در هیچ مکتبی در تاریخ بشریت، به اندازه مکتب اسلام و مکتب توحیدی انبیای الهی، برای زن جایگاه و عظمت تعریف نشده است.

وی با اشاره به آموزه‌های اسلامی درباره جایگاه زن اظهار کرد: در فرهنگ دینی، زن مظهر رحمت الهی و همچون گلی در زندگی است؛ وجود زن در خانواده و جامعه، منشأ محبت، آرامش و عطر معنوی زندگی است و باید جایگاه واقعی او در زندگی انسانی و خانوادگی مورد توجه قرار گیرد.

توحید، عدالت و کرامت انسانی؛ سه رکن اساسی بعثت

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) درصدد استقرار سه اصل بنیادین در جامعه بود، گفت: اگر وجود نازنین خاتم‌الانبیا(ص) می‌توانست این سه رکن را به‌صورت کامل و فراگیر در جامعه مستقر کند، بساط بسیاری از طاغوت‌ها و صاحبان قدرت‌های ظالمانه برچیده می‌شد و بازار آنان کساد می‌شد.

وی سه رکن اصلی مورد نظر را «توحید، عدالت و کرامت انسان» عنوان کرد و افزود: بعثت پیامبر اکرم(ص) صرفاً برای ایجاد تغییر در برخی مناسبات فردی نبود، بلکه پیامبر مأموریت داشت یک نظام مبتنی بر توحید، عدالت و کرامت انسانی را در جامعه اقامه کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری ادامه داد: همین مسئله سبب شد دشمنان پیامبراکرم(ص) از مدت‌ها پیش از بعثت، نسبت به ظهور چنین شخصیتی حساس باشند و تلاش کنند اساساً شرایطی فراهم شود که پیامبر خاتم(ص) به دنیا نیاید و نتواند مأموریت الهی خود را در عرصه اجتماعی و حکومتی به انجام برساند.

تلاش دشمنان برای جلوگیری از ظهور پیامبر خاتم(ص)

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به روایتی تاریخی درباره حضور یهودیان در منطقه حجاز پیش از تولد پیامبر اکرم(ص) گفت: حدود ۲۰۰ سال پیش از آنکه پیامبری در منطقه حجاز ظهور کند، یهودیان به مناطق مکه و یثرب آمدند و با استناد به بشارت‌های موجود در کتاب تورات درباره ظهور پیامبر خاتم، در این مناطق مستقر شدند.

این کارشناس مذهبی افزود: آنان اعلام می‌کردند که بر اساس آموزه‌های دینی خود، از آمدن پیامبر خاتم در این منطقه خبر دارند و منتظر ظهور او هستند تا به وی ایمان بیاورند؛ اما وقتی تاریخ را بررسی می‌کنیم، با روایت‌هایی درباره تلاش همین جریان برای جلوگیری از تحقق این وعده مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به روایتی درباره حضرت هاشم، جد اعلای پیامبر اکرم(ص)، اظهار کرد: در جریان سفری تجاری در منطقه فلسطین، حضرت هاشم مورد سوءقصد قرار گرفت و به روایت مطرح‌شده، این اقدام با هدف جلوگیری از ادامه نسلی صورت گرفت که پیامبر خاتم از آن نسل ظهور می‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری ادامه داد: امروز نیز مزار منسوب به حضرت هاشم در منطقه غزه قرار دارد و این مسئله از جمله مواردی است که در روایت‌های تاریخی مرتبط با خاندان پیامبر(ص) مورد اشاره قرار گرفته است. نکته مهم این است که در زمان این حادثه، دشمنان نمی‌دانستند همسر حضرت هاشم باردار است و این نسل ادامه پیدا خواهد کرد.

روایت تلاش برای ترور عبدالله و جلوگیری از تولد پیامبراعظم(ص)

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری در ادامه با اشاره به حضرت عبدالله، پدر پیامبر اکرم(ص)، گفت: بر اساس این روایت، حضرت عبدالله نیز مورد سوءقصد قرار گرفت، زیرا دشمنان می‌دانستند پیامبر موعود از نسل او خواهد بود؛ اما آنان نمی‌دانستند که حضرت آمنه، مادر پیامبر اکرم(ص)، در آن زمان باردار است. بنابراین، بر اساس این روایت، تلاش برای جلوگیری از تولد پیامبر خاتم(ص) با وجود همه این اقدامات به نتیجه نرسید و پیامبر اکرم(ص) به دنیا آمد. دشمنان تلاش کردند پیامبر خاتم(ص) اساساً متولد نشود، اما موفق نشدند؛ پس از تولد نیز تلاش کردند او زنده نماند، اما باز هم موفق نشدند.

نقش عبدالمطلب و ابوطالب در حفاظت از پیامبر اکرم(ص)

وی با اشاره به دوران کودکی پیامبر اکرم(ص) اظهار کرد: هنگامی که حضرت عبدالمطلب در واپسین روزهای عمر خود قرار گرفت، پیامبراکرم(ص) را به حضرت ابوطالب سپرد و ابوطالب نیز با آگاهی از اهمیت و جایگاه این کودک، از او حفاظت کرد. در برخی نقل‌های تاریخی، ماجرای دیدار پیامبراکرم(ص) در دوران کودکی با یک راهب مسیحی و گفت‌وگوی او با ابوطالب مطرح شده است؛ اما من این روایت را به شکلی که گاهی نقل می‌شود، قبول ندارم. ابوطالب می‌دانست این فرزند کیست و چه جایگاهی دارد.

وی افزود: حضرت عبدالمطلب و حضرت ابوطالب با آگاهی کامل نسبت به اهمیت این فرزند و مأموریتی که برای او متصور بودند، از پیامبر اکرم(ص) حفاظت کردند و این‌گونه نبود که نسبت به جایگاه او بی‌اطلاع باشند. بخشی از مطالبی که در این زمینه در تاریخ نقل شده، نیازمند بررسی و دقت است و نباید هر روایت تاریخی را بدون ارزیابی پذیرفت.

دشمنی با پیامبراکرم(ص) از جلوگیری از تولد تا مقابله با حکومت اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با بیان اینکه دشمنی با پیامبراکرم(ص) در مراحل مختلف ادامه داشت، گفت: دشمنان تلاش کردند این پیامبر متولد نشود، اما نتوانستند؛ تلاش کردند زنده نماند، اما موفق نشدند؛ تلاش کردند به پیامبری مبعوث نشود، اما باز هم ناکام ماندند. پس از بعثت نیز تلاش کردند پیامبر اکرم(ص) نتواند حکومت تشکیل دهد و مأموریت اجتماعی و سیاسی خود را به سرانجام برساند، اما در این مرحله نیز موفق نشدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری افزود: حتی پس از تشکیل حکومت اسلامی نیز دشمنان تلاش کردند این حکومت به سرانجام نرسد و مسیر حرکت پیامبر(ص) ادامه پیدا نکند؛ اما اراده الهی بر تحقق مأموریت پیامبر خاتم(ص) قرار گرفت.

مجیدی رگه‌هایی از این روایت تاریخی را در فیلم «محمد رسول‌الله(ص)» به تصویر کشید

وی در بخش دیگری از سخنان خود از مجید مجیدی، کارگردان فیلم «محمد رسول‌الله(ص)»، قدردانی کرد و گفت: لازم می‌دانم از آقای مجید مجیدی بابت ساخت فیلمی درباره پیامبر اکرم(ص) که در حرم حضرت معصومه(س) نیز مورد توجه قرار گرفت، تشکر کنم. در این فیلم، رگه‌هایی از این مسئله و برخی از ابعاد مربوط به تلاش دشمنان برای جلوگیری از ظهور و گسترش رسالت پیامبر اکرم(ص) به تصویر کشیده شده است.

وی در ادامه تأکید کرد: اگر پیامبر اکرم(ص) توانست سه اصل اساسی توحید، عدالت و کرامت انسانی را در جامعه مستقر کند، طبیعی بود که منافع طاغوت‌ها و نظام‌های مبتنی بر تبعیض و ظلم به خطر بیفتد؛ از همین رو، مخالفت با پیامبراعظم(ص) و جریان توحیدی در مراحل مختلف ادامه یافت، اما با وجود همه این تلاش‌ها، دشمنان نتوانستند مسیر الهی رسالت پیامبر خاتم(ص) را متوقف کنند.

انقلاب اسلامی تجلی بعثت خاتم‌الانبیاست/ دشمن امروز همان دشمن صدر اسلام است

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با تأکید بر اینکه دشمنی با پیامبر اکرم(ص) و جریان توحیدی، محدود به یک مقطع تاریخی نبوده است، گفت: مهم‌ترین دشمن پیامبر اکرم(ص) از پیش از تولد آن حضرت تا دوران بعثت، تشکیل حکومت اسلامی و حتی در دوره پس از رحلت ایشان، جریان یهود و در ادامه صهیونیسم بوده است.

وی اظهار کرد: دشمنان پیامبر اکرم(ص) با آگاهی کامل از جایگاه بعثت خاتم‌الانبیا(ص) می‌دانستند که این بعثت، سرآغاز شکل‌گیری یک تمدن بزرگ بشری است؛ تمدنی که امروز از آن با عنوان «تمدن نوین اسلامی» یاد می‌کنیم. از همین رو، از همان ابتدا تلاش کردند در برابر این حرکت بزرگ ایستادگی کنند و مانع گسترش نور الهی شوند.

تلاش دشمن برای خاموش کردن نور خدا

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با اشاره به آیات قرآن کریم درباره تلاش دشمنان برای خاموش کردن نور الهی افزود: دشمنان اسلام تصور می‌کردند می‌توانند با دشمنی، فشار و مقابله با جریان توحیدی، مانع تحقق وعده الهی شوند، اما اراده خداوند بر این تعلق گرفته است که نور اسلام و پیام خاتم‌الانبیا(ص) در عالم گسترش پیدا کند.

وی ادامه داد: هر اندازه دشمنان برای مقابله با اسلام تلاش کنند، در نهایت به تحقق وعده الهی کمک خواهند کرد و خداوند پرچم اسلام و پیام پیامبر اکرم(ص) را در جهان برافراشته‌تر خواهد کرد.

عدالت و کرامت انسانی؛ محور رسالت پیامبران

این سخنران مذهبی با اشاره به رسالت پیامبران اولوالعزم گفت: بعثت همه پیامبران بزرگ الهی بر پایه اصولی اساسی از جمله توحید، عدالت و کرامت انسانی شکل گرفت. در طول تاریخ، جبهه‌های استکباری و جریان‌های مخالف انبیا نیز دقیقاً در برابر همین اصول قرار داشتند؛ چراکه تحقق عدالت و کرامت انسانی، امکان بهره‌کشی از انسان‌ها و به استضعاف کشاندن ملت‌ها را از میان می‌برد. خاتم‌الانبیا(ص) نیز حرکت خود را بر همین مبانی بنا کرد و برای تحقق توحید، عدالت و کرامت انسانی در جامعه بشری به پا خاست.

وی با اشاره به انقلاب اسلامی ایران تصریح کرد: انقلاب اسلامی نیز بر اساس همین اصول شکل گرفت و امام خمینی(ره)، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، حرکت انقلاب را بر محور توحید، عدالت و کرامت انسانی دنبال کرد.

انقلاب اسلامی؛ تجلی بعثت خاتم‌الانبیا(ص)

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری انقلاب اسلامی را امتداد حرکت انبیا دانست و گفت: امروز پرچمی که در دست انقلاب اسلامی قرار دارد، همان پرچمی است که خاتم‌الانبیا(ص) در صدر اسلام برافراشت. انقلاب اسلامی را باید تجلی بعثت خاتم‌الانبیا(ص) دانست؛ از این منظر، دشمنی که امروز در برابر ملت ایران قرار گرفته نیز همان دشمنی است که در طول تاریخ در برابر پیامبران الهی ایستاده است.

وی افزود: دشمن امروز با تمام توان در برابر جریان توحیدی و آرمان‌های انقلاب اسلامی ایستاده است، اما حقیقت این است که اصل دشمنی تغییر نکرده و تنها شکل و میدان مبارزه دستخوش تغییر شده است.

«دشمن همان دشمن است؛ میدان مبارزه تغییر کرده است»

این سخنران مذهبی با بیان اینکه شناخت سنت‌های الهی موجب افزایش استقامت جامعه خواهد شد، اظهار کرد: اگر جامعه ما نسبت به این حقیقت و مبانی اعتقادی آگاهی بیشتری پیدا کند، در مسیری که طی می‌کند دچار تردید، ناامیدی و ترس نخواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری ادامه داد: اگر به تاریخ پیامبر اکرم(ص) نگاه کنیم، می‌بینیم که سنت‌های الهی و وعده‌های خداوند در طول مسیر رسالت آن حضرت به‌صورت مستمر تحقق پیدا کرده است. بنابراین، امروز نیز باید بدانیم که مسیر حرکت در راه خاتم‌الانبیا(ص) اگرچه مسیر صراط مستقیم است، اما بدون سختی و مجاهدت نخواهد بود.

وی تأکید کرد: پیامبر اکرم(ص) در برابر دشمنان و جریان‌های مخالف هیچ‌گاه از اصول خود عقب‌نشینی نکرد و با وجود تمام فشارها و سختی‌ها، مسیر رسالت خود را ادامه داد. بنابراین، حرکت در مسیر پیامبر(ص) نیازمند صبر، استقامت و تحمل سختی‌هاست.

سیره پیامبر(ص)؛ الگوی ایستادگی در برابر طاغوت

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با اشاره به ضرورت شناخت صحیح سیره سیاسی و اجتماعی پیامبر اکرم(ص) گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری باید مراقب باشیم که قرائت صحیحی از سیره رسول خدا(ص) در جامعه تبیین شود؛ زیرا اگر دشمن اصلی پیامبر و شیوه مبارزه آن حضرت به شکل دیگری معرفی شود، در تحلیل شرایط امروز نیز دچار خطا خواهیم شد.

وی افزود: پیامبر اکرم(ص) «رحمةً للعالمین» بود و رحمت او همه عالم را دربر می‌گرفت، اما این به معنای کوتاه آمدن در برابر ظلم، طاغوت و دشمنان حقیقت نبود. پیامبر(ص) در برابر دشمنان و جریان‌های مخالف تعارف نداشت و در دفاع از توحید و جامعه اسلامی با قاطعیت ایستادگی می‌کرد.

این سخنران مذهبی تصریح کرد: اگر امروز در برابر طاغوت زمان ایستاده‌ایم و در برابر جریان کفر و استکبار کوتاه نمی‌آییم، این رفتار برآمده از سیره پیامبر اکرم(ص) و در امتداد طرح و مسیر خاتم‌الانبیاست.

تلاش دشمن برای مقابله با ولایت و تحریف اسلام ناب

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با اشاره به تلاش دشمنان برای جلوگیری از تداوم اسلام ناب پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) گفت: دشمنان تلاش کردند پس از پیامبراکرم(ص)، اسلام ناب و قرائت اصیل آن حضرت در جامعه باقی نماند و به همین دلیل، مقابله با مسئله ولایت را در دستور کار قرار دادند. امروز نیز شاهد هستیم که دشمن با تمام توان تلاش می‌کند مسیر حرکت انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت را متوقف کند و مردم ایران را به اشکال مختلف از ادامه این مسیر منصرف سازد.

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با اشاره به تلاش دشمنان برای ایجاد ناامیدی و اختلاف در جامعه ادامه داد: دشمن از ابزارهای مختلف رسانه‌ای و همچنین جریان‌های نفوذی برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کند، اما ملت ایران با تکیه بر اراده الهی و برخورداری از تجربه تاریخی، در برابر این فشارها ایستادگی خواهد کرد.

مردم ایران انتقام خون شهدای خود را خواهند گرفت

وی در ادامه با اشاره به ترور و شهادت رهبر شهید انقلاب اسلامی فرماندهان و چهره‌های جبهه مقاومت اظهار کرد: دشمنان تصور می‌کنند با شهادت رهبر، فرماندهان و فرزندان این ملت می‌توانند مردم ایران را از مسیر خود بازگردانند، اما به اراده الهی چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. مردم ایران، چه به‌صورت مستقیم و چه با حمایت و همراهی امت اسلامی و آزادی‌خواهان جهان، خون شهدای خود را پیگیری و از عاملان جنایت‌ها مطالبه خواهند کرد.

وی با اشاره به اقدامات رژیم صهیونیستی و بنیامین نتانیاهو گفت: دشمن باید بداند که خون‌خواهی و مطالبه عدالت از سوی ملت‌های آزاده متوقف نخواهد شد و اراده ملت‌ها برای مقابله با جنایت و اشغالگری از میان نخواهد رفت.

ضرورت تبیین صحیح سیره خاتم‌الانبیا(ص)

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری با تأکید مجدد بر ضرورت تبیین سیره واقعی پیامبر اکرم(ص) گفت: اگر سیره خاتم‌الانبیا(ص) به قرائت صحیح در جامعه ما تبیین و جاری شود، بسیاری از ابهامات امت ایران و امت اسلامی در مواجهه با دشمنان و جریان‌های طاغوتی از بین خواهد رفت. شناخت صحیح از پیامبر اکرم(ص) تنها شناخت ابعاد عبادی و اخلاقی زندگی ایشان نیست، بلکه باید ابعاد اجتماعی، سیاسی و تمدنی سیره آن حضرت نیز برای جامعه تبیین شود.

این سخنران مذهبی در ادامه خاطرنشان کرد: بعثت خاتم‌الانبیا(ص) سرآغاز یک تمدن فراگیر بود و امروز بخش مهمی از مسئولیت تداوم این مسیر بر دوش ملت ایران و امت اسلامی قرار گرفته است.

ملت ایران و امت اسلامی؛ ادامه‌دهندگان مسیر تمدن اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری گفت: ولادت و بعثت خاتم‌الانبیا(ص) سرآغاز شکل‌گیری تمدنی بزرگ و فراگیر بود و امروز این مسیر همچنان ادامه دارد. بخش مهمی از مسئولیت تحقق این آرمان بر عهده مردم ایران و امت اسلامی است.

وی ابراز امیدواری کرد: به برکت وجود مقدس خاتم‌الانبیا(ص) و حضرت ولی‌عصر(عج)، ملت ایران بتواند مأموریت تاریخی خود را در این مسیر به‌درستی و شایستگی انجام دهد و زمینه‌ساز ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین آقامیری در پایان اظهار کرد: ان‌شاءالله مردم ایران و امت اسلامی با استقامت در این مسیر، مأموریت خود را به‌درستی انجام خواهند داد و روزی چشم منتظران به جمال نورانی حضرت ولی‌عصر(عج) روشن خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha