جمعه ۲۰ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۵:۱۱
فتنه‌ها چهره واقعی جریان‌ها را آشکار می‌کنند

حوزه /حجت‌الاسلام و المسلمین مطهری‌اصل با اشاره به حوادث و فتنه‌های اخیر، گفت: فتنه‌ها موجب می‌شوند چهره واقعی جریان‌ها و افراد آشکار شود و در این حوادث مشخص شد چه کسانی در برابر دشمن ایستادگی کرده و چه افرادی در مقابل نظام و ملت موضع گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، حجت‌الاسلام و المسلمین احمد مطهری‌اصل در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تبریز با توصیه نمازگزاران به رعایت تقوای الهی اظهار داشت: گناه تاریکی و ظلمتی است که انسان را از درگاه خداوند دور می‌کند و آثار آن تنها به شخص گناهکار محدود نمی‌شود، بلکه خانواده و جامعه را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

حجت‌الاسلام و المسلمین مطهری‌اصل افزود: برخی گناهان موجب از بین رفتن اعتماد، حُسن‌ظن، صداقت و روابط سالم میان مردم می‌شود و برخی دیگر زمینه‌ساز ظلم، دروغ و اختلاف در خانواده و جامعه است؛ بنابراین نباید گناه را مسئله‌ای کم‌اهمیت دانست که پس از انجام آن همه‌چیز پایان می‌یابد.

وی با اشاره به آثار تدریجی برخی گناهان، ادامه داد: فردی که در جامعه به گران‌فروشی عادت می‌کند، به‌تدریج اعتماد مردم را از دست می‌دهد و حتی سخنان راست او نیز برای دیگران قابل اعتماد نخواهد بود.

امام جمعه تبریز با اشاره به آثار دروغ در محیط خانواده، بیان کرد: وقتی دروغ در خانواده رواج پیدا کند، فرزندان نیز آن را می‌آموزند و در آینده همین رفتار را با پدر و مادر خود تکرار می‌کنند؛ بنابراین بسیاری از مشکلاتی که بعدها در خانواده شکل می‌گیرد، ریشه در رفتارهایی دارد که والدین در برابر آن بی‌توجه بوده‌اند.

وی تصریح کرد: در مسائل سیاسی و اجتماعی نیز انسان باید مراقب زبان و رفتار خود باشد؛ زیرا کسی که درباره دیگران بدون رعایت انصاف سخن می‌گوید، نباید انتظار داشته باشد دیگران نیز درباره او با احتیاط رفتار کنند.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی با تأکید بر اینکه آثار گناه از بین نمی‌رود، یادآور شد: انسان باید بداند که نتیجه اعمال او در روح خودش، خانواده‌اش و جامعه باقی می‌ماند و به همین دلیل در آیات قرآن و روایات، بر ترک گناه تأکید فراوان شده است.

وی تصریح کرد: پیش از افزایش عبادات و اعمال مستحبی باید گناه را ترک کرد؛ چرا که اگر کسی نماز و روزه و انفاق داشته باشد اما در کنار آن دروغ بگوید، غیبت کند، تهمت بزند و به دیگران ظلم کند، مانند کیسه‌ای سوراخ است که هرچه در آن ریخته شود، از سوی دیگر خارج می‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین مطهری‌اصل با اشاره به آیه «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ» اظهار کرد: خداوند در برابر کسانی که قرآن را ساخته ذهن پیامبر یا سخن دیگران می‌دانستند، تصریح می‌کند که این کتاب از سوی خداوند نازل شده و خود او حافظ و نگهدار آن است.

وی با بیان اینکه یکی از نام‌های قرآن «ذکر» است، گفت: قرآن هر آنچه را انسان برای رسیدن به سعادت نیاز دارد، یادآوری می‌کند؛ اینکه انسان چگونه با خدا، خانواده و جامعه رفتار کند، گناه چیست و راه سعادت کدام است، در قرآن بیان شده است.

امام جمعه تبریز ادامه داد: قرآن انسان را نسبت به حقایقی که با چشم ظاهری دیده نمی‌شوند، از جمله عالم برزخ، قیامت و عوالم غیب آگاه می‌کند و به همین دلیل باید همواره در زندگی انسان مورد توجه و مراجعه باشد.

وی با تأکید بر وعده الهی برای حفظ قرآن افزود: این وعده نشان می‌دهد که قرآن تا روز قیامت باقی خواهد ماند و با حفظ قرآن، اصل دین نیز ماندگار خواهد بود؛ بنابراین تلاش دشمنان برای از بین بردن اسلام و تحریف قرآن به نتیجه نخواهد رسید.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: نگرانی اصلی انسان نباید از ماندگاری دین باشد، بلکه باید مراقب باشد که خودش از مسیر دین فاصله نگیرد؛ مبادا دین باقی بماند اما انسان دین‌دار نباشد، نماز باقی بماند اما انسان نمازگزار نباشد و ارزش‌هایی مانند صداقت، عفت و حجاب باقی بمانند اما خود انسان به آن‌ها عمل نکند.

وی با اشاره به روایاتی درباره فتنه‌های آخرالزمان، اظهار کرد: در کنار روایاتی که انسان را به پناه بردن از فتنه‌ها توصیه می‌کنند، از امام صادق (ع) نیز نقل شده که فتنه‌ها موجب هلاکت جباران و پاک شدن زمین از فاسقان می‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین مطهری‌اصل یادآور شد: گاهی تا مصداق عینی یک روایت برای انسان آشکار نشود، درک معنای آن دشوار است، اما در فتنه‌های اخیر چهره بسیاری از جریان‌ها و افراد برای مردم آشکار شد و مشخص شد چه کسانی در برابر دشمن ایستاده‌اند و چه کسانی در مقابل نظام و ملت موضع گرفته‌اند.

وی تأکید کرد: در این حوادث مشخص شد چه کسانی از رهبری و نظام اسلامی تبعیت می‌کنند و چه کسانی از نفس خود پیروی دارند؛ همچنین معلوم شد چه کسانی حاضرند جان خود را در راه اسلام و کشور فدا کنند و چه کسانی اطلاعات و موقعیت‌ها را در اختیار دشمن قرار می‌دهند.

امام جمعه تبریز با تأکید بر ضرورت مراقبت از خود گفت: انسان نباید از فتنه‌ها هراس داشته باشد، بلکه باید مراقب باشد خود او در زمره کسانی قرار نگیرد که در فتنه گرفتار می‌شوند؛ حفظ وحدت و انسجام، ایستادگی در کنار نظام و ولایت و پرهیز از سخنانی که موجب شادمانی دشمن می‌شود، وظیفه همگان است.

وی با گرامیداشت سالگرد شهادت آیت‌الله سیداسدالله مدنی، شهید محراب، ابراز کرد: صدای «تقوا» گفتن آن شهید بزرگوار هنوز در گوش مردم باقی مانده و منافقان می‌دانستند چه شخصیت‌هایی را باید هدف ترور قرار دهند.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی از مردم خواست در مراسم سالگرد شهید مدنی که پس از نماز مغرب و عشا در مسجد شکلی برگزار می‌شود، حضور یابند.

وی در بخش دیگری از خطبه‌های نماز جمعه با تأکید بر ضرورت صرفه‌جویی در مصرف انرژی، ادامه داد: صرفه‌جویی در برق، گاز و به‌ویژه بنزین ضروری است و مردم نیز باید از اسراف پرهیز کنند، اما صرفه‌جویی نباید فقط از مردم مطالبه شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین مطهری‌اصل افزود: دولت باید در این زمینه پیشگام باشد و مصرف خودروهای دولتی، برق، گاز و بنزین در دستگاه‌های دولتی کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به موضوع کمبود روزانه بنزین، عنوان کرد: اگر خودروهای دولتی هر روز بخشی از مصرف خود را کاهش دهند، بخش قابل توجهی از مشکل مصرف سوخت برطرف خواهد شد.

امام جمعه تبریز با انتقاد از برخی هزینه‌های غیرضروری در دستگاه‌های دولتی، همایش‌ها و جشنواره‌ها، تأکید کرد: در شرایطی که کشور با محدودیت منابع ارزی و نقدینگی روبه‌رو است، باید از هزینه‌های غیرضروری، سفرها، استفاده گسترده از خودروهای دولتی و سایر ریخت‌وپاش‌ها جلوگیری شود.

وی تأکید کرد: صرفه‌جویی باید از خود دولت آغاز شود و در عین حال مردم نیز باید بدانند اسراف از گناهان بزرگ است و باید در مصرف منابع کشور دقت کنند.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی در ادامه با اشاره به اجرای برنامه «ایران جان» در آذربایجان‌شرقی گفت: این برنامه فرصت مناسبی است تا ظرفیت‌ها و داشته‌های استان از طریق رسانه ملی در اختیار مردم ایران و حتی مخاطبان خارج از کشور قرار گیرد.

وی افزود: آذربایجان‌شرقی دهمین استانی است که این برنامه در آن اجرا می‌شود و مردم، فعالان فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سایر گروه‌های دارای ظرفیت باید در معرفی توانمندی‌های استان مشارکت کنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین مطهری‌اصل با اشاره به جایگاه تاریخی آذربایجان یادآور شد: مردم ایران آذربایجان را با شهدای محراب، شهدای دفاع مقدس، علما، شعرا، عرفا و هنرمندان آن می‌شناسند، اما لازم است ظرفیت‌های دیگر این منطقه نیز به مردم معرفی شود.

وی با یادآوری تعبیر شهید آیت‌الله مدنی مبنی بر اینکه «آذربایجان سر ایران است»، تصریح کرد: آذربایجان به دلیل موقعیت جغرافیایی و جایگاه تاریخی خود، نقش مهمی در حفظ تمامیت ارضی کشور دارد و مردم این منطقه همواره در دفاع از کشور، دین و ارزش‌های انقلاب اسلامی پیشگام بوده‌اند.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه آذربایجان مهد تمدن، عرفان، فقه، تفسیر، غیرت و آزادی است، خاطرنشان کرد: مردم این منطقه در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی، تجاری و اقتصادی نیز ظرفیت‌های گسترده‌ای دارند و در حفاظت از مرزهای شمال غرب کشور نقش‌آفرین هستند.

وی با تأکید بر اهمیت وحدت ملی، ادامه داد: مردم آذربایجان همه اقوام ایرانی را بخشی از یک ملت می‌دانند و اجازه نخواهند داد جریان‌های فتنه‌گر و آشوب‌طلب، وحدت و انسجام این منطقه را خدشه‌دار کنند.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی با اشاره به شعارهای مردم تبریز در حمایت از رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: صدای مردم آذربایجان، صدای حمایت از دین، کشور، نظام اسلامی و رهبری است و این پیام متعلق به همه آذری‌زبانان در نقاط مختلف کشور و جهان است.

وی با اشاره به نشست نمایندگان مقام معظم رهبری و بیانیه صادرشده در این نشست، گفت: حمایت از انسجام و وحدت ملی، حمایت از سران سه قوه، مسئولان، نیروهای مسلح و جبهه مقاومت از اصول مورد تأکید نمایندگان رهبری است، اما حمایت به معنای نادیده گرفتن نقدهای منصفانه نیست.

حجت‌الاسلام و المسلمین مطهری‌اصل افزود: نقد منصفانه حق مردم است و مسئولان نیز باید گوش شنوا داشته باشند و نسبت به نقدهای درست، اقدام و اصلاح لازم را انجام دهند.

وی با بیان اینکه دولت باید گفتمان «ما می‌توانیم» را در همه سطوح مدیریتی حاکم کند، تصریح کرد: از دولت انتظار می‌رود برای تأمین معیشت مردم، حمایت از محرومان، پرداخت مناسب حقوق و تأمین معیشت کارکنان، به‌ویژه نیروهای حوزه بهداشت و درمان و نیروهای مسلح، حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی و تقویت اقتصاد مقاومتی، اقدامات عملی انجام دهد.

امام جمعه تبریز بر حمایت از نهاد خانواده تأکید کرد و یادآور شد: دولت باید از خانواده و ارزش‌های عفاف و حجاب حمایت کند و زمینه را برای فعالیت افرادی که با آرامش و رویکرد فرهنگی در این حوزه تلاش می‌کنند، فراهم سازد.

وی خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ابراز کرد: نمایندگان باید در چارچوب برنامه هفتم توسعه، برای معیشت مردم و اداره کشور در شرایط جنگی قوانین متناسب تدوین کنند؛ چرا که کشور در شرایط جنگی به الزامات و مقررات متناسب با این وضعیت نیاز دارد.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی ادامه داد: مجلس باید بر نحوه اداره کشور نظارت داشته و با تصویب قوانین مناسب، تاب‌آوری مردم را افزایش دهد و اجازه ندهد مشکلات اقتصادی یا اقدامات برخی جریان‌ها، توان مقاومت مردم را کاهش دهد.

وی از قوه قضاییه خواست با کسانی که امنیت، معیشت و اقتصاد مردم را هدف قرار می‌دهند، برخورد جدی داشته باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین مطهری‌اصل خاطرنشان کرد: گران‌فروشی، احتکار، کم‌فروشی، رانت‌خواری و فساد اقتصادی باید با استفاده از ظرفیت قوانین موجود با قاطعیت پیگیری شود و در برخورد با مفسدان اقتصادی نباید ملاحظه‌ای وجود داشته باشد.

وی بر اجرای قوانین موجود در حوزه عفاف و حجاب تأکید کرد و افزود: در برابر کسانی که به دنبال ترویج بی‌عفتی در جامعه هستند باید با استفاده از قوانین موجود و بدون تسامح و با قاطعیت برخورد شود.

امام جمعه تبریز با اشاره به تحولات منطقه و شرایط جبهه مقاومت، بیان کرد: رزمندگان مقاومت در لبنان، فلسطین، عراق و یمن باید ایستادگی و مقاومت خود را ادامه دهند.

وی خطاب به مردم و رزمندگان یمن گفت: همان‌گونه که رزمندگان جمهوری اسلامی ایران در طول سال‌های پس از انقلاب ایستادگی کرده‌اند، شما نیز باید محکم و استوار بایستید؛ چرا که مردم و مسئولان جمهوری اسلامی خود را حامی و پشتیبان جبهه مقاومت می‌دانند.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی بر ضرورت تقویت وحدت ملی، انسجام داخلی، حمایت از مسئولان و نیروهای مسلح و ایستادگی در برابر دشمن تأکید کرد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha