چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۵ - ۰۰:۱۶
کاهش رشد جمعیت و افزایش سالمندی از مسائل مهم کشور است

حوزه/ صدری با تأکید بر ضرورت شناخت دقیق چالش‌های جمعیتی کشور گفت: کاهش رشد جمعیت و افزایش سالمندی از مسائل مهم کشور است که برای مقابله با آن باید علاوه بر مسائل اقتصادی، به عوامل فرهنگی و اجتماعی نیز توجه کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اصفهان، همایش بزرگ «جنگ جهانی جمعیت» با حضور دکتر سید مهدی صدری مشاور کمیسیون جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی امروز در شهرستان نائین برگزار شد.

صدری در این همایش با اشاره به ضرورت شناخت پدیده‌های اجتماعی، اظهار داشت: باید پدیده‌ها را به‌درستی بشناسیم تا بتوانیم برای آن‌ها راهکار مناسبی ارائه دهیم. موضوع جمعیت نیز از جمله مسائلی است که سال‌ها درباره آن صحبت شده، اما اقدامات انجام‌شده در این زمینه متناسب با اهمیت مسئله نبوده است.

وی با اشاره به وضعیت جمعیتی کشور افزود: در حال حاضر، سهم سالمندان از جمعیت کشور حدود ۱۱ درصد است و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که در سال ۱۴۲۰، ساختار جمعیتی ایران با تغییرات جدی مواجه خواهد شد و سهم سالمندان افزایش چشمگیری خواهد داشت، که ضرورت توجه جدی به این مسئله را نشان می‌دهد.

مشاور کمیسیون جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش جوانان در پیشرفت کشور بیان کرد: ایران در دهه ۸۰ از کشورهای جوان به شمار می‌رفت، در حالی که جوانان پیشران پیشرفت در حوزه‌های مختلف از جمله علم و اقتصاد هستند و هر کشوری برای رشد و توسعه به نیروی جوان نیاز دارد.

مسائل اقتصادی تنها مانع فرزندآوری نیست

صدری با اشاره به دلایل کاهش ازدواج و فرزندآوری در خانواده‌های ایرانی تصریح کرد: بسیاری از خانواده‌ها تورم و مشکلات اقتصادی را از موانع اصلی فرزندآوری می‌دانند، اما نباید همه مسائل را به اقتصاد محدود کرد؛ چراکه عوامل فرهنگی و اجتماعی، از جمله چشم‌وهم‌چشمی و تغییر سبک زندگی نیز در تصمیم خانواده‌ها برای ازدواج و فرزندآوری تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه شرایط اقتصادی نیز در ازدواج جوانان بی‌تاثیر نیست، خاطرنشان کرد: برای بررسی مسائل خانواده باید مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را در نظر گرفت و نمی‌توان تمام مشکلات مربوط به ازدواج و فرزندآوری را صرفاً ناشی از مسائل اقتصادی دانست.

مشاور کمیسیون جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت تعاملات خانوادگی در تربیت فرزندان، یادآور شد: کودکان در خانواده‌های چندفرزندی فرصت بیشتری برای یادگیری تعاملات اجتماعی، مسئولیت‌پذیری و ارتباط با دیگران دارند. بخشی از مهارت‌های زندگی در ارتباط با خواهر و برادر شکل می‌گیرد و این موضوع در رشد اجتماعی فرزندان اهمیت دارد.

وی با اشاره به نقش آموزش در تقویت توانمندی‌های فردی و اجتماعی، اظهار کرد: یکی از عواملی که می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات خانوادگی و طلاق شود، ناتوانی افراد در مواجهه با مسائل زندگی است. توانمندسازی افراد باید از خانواده آغاز شود و در مدارس و مراکز آموزش عالی ادامه پیدا کند.

صدری تأکید کرد: برای تربیت نسلی توانمند باید برای فرزندان، شأن و منزلت قائل شد، مسئولیت‌هایی متناسب با سن آن‌ها به عهده‌شان گذاشت و زمینه تلاش و کوشش را برای رسیدن به خواسته‌هایشان فراهم کرد؛ زیرا مسئولیت‌پذیری و توانایی مواجهه با دشواری‌ها از طریق تجربه و آموزش شکل می‌گیرد.

تربیت فرزند باید در اولویت سبک زندگی خانواده‌ها باشد

وی با اشاره به تغییر اولویت‌ها در سبک زندگی امروز، بیان کرد: در برخی نگرش‌های رایج، اشتغال زنان به مهم‌ترین اولویت تبدیل شده است؛ در حالی که تربیت فرزند نیز از اهمیت اساسی برخوردار است و باید جایگاه آن در سبک زندگی خانواده‌ها مورد توجه قرار گیرد.

مشاور کمیسیون جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی بر ضرورت توجه هم‌زمان به ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و تربیتی مسئله جمعیت تأکید کرد و خواستار توجه جدی‌تر به موضوع ازدواج، فرزندآوری و تربیت نسل آینده شد.

تربیت فرزند باید در اولویت سبک زندگی خانواده‌ها قرار گیرد

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha