پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۵ - ۰۰:۱۵
رهبر شهید انقلاب، احیاگر اعتکاف در جامعه ایران بودند

حوزه / حجت‌الاسلام والمسلمین تکیه‌ای با اشاره به اهتمام رهبر شهید انقلاب اسلامی به ترویج اعتکاف، گفت: رهبر شهید انقلاب در طول سال‌های زعامت خود بارها به موضوع اعتکاف پرداختند و با هدایت و حمایت از این سنت عبادی، نقش مهمی در احیای آن و گسترش فرهنگ اعتکاف در جامعه ایران ایفا کردند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، یازدهمین کنگره ملی اعتکاف، امشب چهارشنبه ۲۲ مهرماه با حضور مقامات و شخصیت‌های کشوری و لشکری در دانشگاه امام علی(ع) آغاز به کار کرد.

غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، امشب در این مراسم با گرامیداشت یاد سپهبد شهید سیدعبدالرحیم موسوی، به بیان خاطراتی از دیدار با این شهید و فعالیت‌های دختر شهید خود در برنامه‌های اعتکاف و راهیان نور پرداخت.

حدادعادل گفت: نخستین و آخرین دیدار من با سپهبد شهید موسوی، چهارشنبه‌ای در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام شد که شنبه پس از آن، ایشان به شهادت رسیدند. چند ساعت که در کنار یکدیگر بودیم، این مصاحبت و همنشینی چنان برای من شیرین بود که داغ شهادت ایشان همچنان در دلم باقی است.

وی با خواندن بیت «یارب چه چشمه‌ای است محبت که من از آن / یک قطره نوش کردم و دریا گریستم»، افزود: شهادت این مرد بزرگ را به خانواده محترم ایشان، همه ارتشیان و نیروهای مسلح تسلیت و تبریک می‌گویم.

۲۵ سال معلمی و همراهی با دانش‌آموزان در اعتکاف

مشاور رهبر انقلاب با اشاره به فعالیت‌های دخترش، شهیده زهرا حدادعادل، در حوزه اعتکاف یادآور شد: دختر من هنگام شهادت ۴۶ سال داشت و ۲۸ سال در خانواده رهبر شهید زندگی کرده بود. ایشان عروس رهبر شهید و همسر رهبر فعلی بودند و ۲۵ سال از این ۲۸ سال را به‌عنوان معلم در دبیرستان دخترانه فرهنگ فعالیت کردند.

وی خاطرنشان کرد: ایشان هر سال وظیفه خود می‌دانستند که دانش‌آموزان را به اعتکاف ببرند و همچون یک مادر، به این دختران نوجوان توجه کنند، به امور و مشکلاتشان رسیدگی کنند و در تربیت آنان نقش داشته باشند، همسر ایشان نیز در تمام مدتی که در منزل حضور نداشتند، سرپرستی فرزندان را بر عهده می‌گرفتند و با آسودگی خاطر، زمینه حضور ایشان در برنامه اعتکاف را فراهم می‌کردند.

حدادعادل بیان کرد: ایشان دانش‌آموزان را برای اعتکاف به مسجد پنبه‌چی در خیابان قزوین تهران می‌بردند؛ مسجدی معمولی و کمتر شناخته‌شده. من نیز یک‌بار برای سخنرانی در جمع دانش‌آموزان به آنجا رفته بودم.

وی اظهار کرد: دخترم چنان به اعتکاف اهمیت می‌داد که مسئولان مدارس دیگر نیز می‌گفتند فردی برای همراهی با دانش‌آموزان خود ندارند و آنان را به ایشان می‌سپردند. ایشان هم با کمال میل می‌پذیرفتند و به‌تنهایی به امور همه آنان رسیدگی می‌کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلیرضا تکیه‌ای رئیس ستاد مرکزی اعتکاف نیز با اشاره به تعهدی که خداوند از حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل گرفت، اظهار کرد: پیامبر اعظم، حضرت محمد مصطفی(ص)، نیز به برپایی و برگزاری اعتکاف اهتمام داشتند؛ به‌گونه‌ای که اگر یک سال به دلیلی نتوانستند معتکف شوند، سال بعد برای جبران، دو برابر معتکف شدند تا آنچه از دست رفته بود، جبران شود.

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف ادامه داد: سلام و درود الهی بر روح مطهر امام راحل و عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی، بنیان‌گذار نظام سیاسی اسلامی در عصر حاضر؛ ایشان با همت بلند خود، معارفی را که به فراموشی سپرده شده، مغفول مانده یا در چالش گرفتار شده بود، دوباره پیش روی جامعه قرار دادند.

وی خاطرنشان کرد: جانشین ایشان، رهبر شهید انقلاب اسلامی، در تمام سال‌های زعامت خود نسبت به اعتکاف حساسیت، اهتمام و عنایت داشتند.

۴۷ نوبت سخن و هدایت درباره اعتکاف

حجت‌الاسلام والمسلمین تکیه‌ای عنوان کرد: فرمایشات و مواضع ایشان در کتابچه‌ای گردآوری شده که امشب رونمایی می‌شود، ایشان ۴۷ بار درباره اعتکاف سخن گفتند، هدایت کردند و اهتمام ورزیدند، این همان امتداد مسیر حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل است؛ «علماء أمّتی أفضل من أنبیاء بنی‌اسرائیل». این بزرگان همان راه پیامبران و همان مسیر مبارک را ادامه دادند.

وی تصریح کرد: امام شهید انقلاب اسلامی آن‌چنان به اعتکاف پرداختند که بهتر است توضیح آن را به نمایشگاه ارزشمندی بسپارم که پیش روی شما، در میدان و قدمگاه حضرت آقا برپا شده است. آنجا ملاحظه کنید؛ واقعاً شمارش و بیان این موارد دشوار است و در چنین فرصت‌هایی نمی‌گنجد؛ حتی فرصت‌های متعدد نیز برای بیان همه آن‌ها کافی نیست.

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف یادآور شد: امام شهید ما آن‌قدر به این موضوع پرداختند که به‌حق، به‌واقع و بدون مبالغه، شایسته عنوان «احیاگر اعتکاف» هستند. برای بیان احیاگری ایشان همین بس که در طول این سال‌ها دست ما، دست شما، دست جامعه اسلامی ایران و دست همه کسانی را که گمشده‌ای به نام خدا دارند، گرفتند و قدم‌به‌قدم پیش بردند و امروز کشور را به عبادت ارزشمند و جامع اعتکاف متبرک کردند.

اعتکاف؛ عبادتی که از واجبات پشتیبانی می‌کند

وی با تأکید بر جایگاه اعتکاف اظهار کرد: عبادت اعتکاف را کم نگیرید، اعتکاف مستحبی مؤکد است، اما به گفته بزرگان اهل علم و فضیلت، از جمله امام مجاهد شهید، آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی و دیگر حضرات، «اُمّ‌العبادات» نام گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین تکیه‌ای بیان کرد: این شخصیت‌ها به ما آموختند که اگر با این طعنه مواجه شدید که چرا از واجبات عبور کرده و به این مستحب ارزشمند توجه دارید، پاسخ دهید که این مستحب، پشتیبان واجبات است؛ واقعاً نیز چنین است.

وی خطاب به حاضران یادآور شد: شما شایستگان و امانت‌داران الهی هستید؛ کسانی که این امانت را به شایستگی بر دوش کشیده‌اید. ما به‌خاطر بر دوش کشیدن بار امانت تکریم شده‌ایم؛ «وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ»، اما نه هر کسی؛ «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ».

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف ادامه داد: ما تسهیلگر هستیم. ما باید هم از نظر مادی و هم از نظر معنوی آماده‌سازی کنیم؛ هم خباثت‌ها را بزداییم و هم طهارت را تأمین کنیم؛ هم سخت‌افزار مسجد و هم نرم‌افزار آن را تأمین کنیم.

وی ادامه داد: امروز سراسر کشور با شوراهای راهبری، واقعاً منضبط عمل می‌کند و وحدت‌رویه‌ای در عمل و علم ایجاد شده است.

رقابت کیفیت و کمیت در اعتکاف

حجت‌الاسلام والمسلمین تکیه‌ای با اشاره به دیدار هفتم بهمن ۱۴۰۳ با رهبر شهید، اظهار کرد: اگر در سال‌های گذشته نتوانسته بودیم کیفیت و کمیت را با یکدیگر برابر کنیم، به تفضل آن جلسه و دستوری که ایشان دادند، این اتفاق افتاد. شاید این موضوع به تصرف ایشان بود؛ من به تصرف ولایی رهبر شهید انقلاب اعتقاد راسخ دارم. این عنایت توانست اعتکاف سال ۱۴۰۳ را از نظر کیفیت آن‌چنان بالنده کند که کیفیت و کمیت با یکدیگر به رقابت افتادند.

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف تأکید کرد: انسجامی که امروز وجود دارد، انسجامی یکپارچه، قطعی و سراسری، از مرکز تا همه استان‌ها، شهرستان‌ها و حتی روستاها است، اگر برای بیان این موضوع به قسم جلاله نیز متوسل شوم، درست عمل کرده‌ام.

وی خاطرنشان کرد: امروز نمایندگان ۲۵۰ شهرستان در میان شما حضور دارند؛ یعنی از میان ۴۵۰ شهرستان، شوراهای راهبری اعتکاف در ۲۵۰ شهرستان در سال جاری ساماندهی شده‌اند و این واقعاً ارزشمند است.

حجت الاسلام والمسلمی تکیه‌ای عنوان کرد: گویی این دو بال مسلحِ حافظ نظام مقدس اسلامی باید هم‌تراز و در کنار یکدیگر، خود را به کنگره و جشنواره اعتکاف متبرک می‌کردند. سال گذشته، سردار سلیمانی، فرمانده بسیج، از همین جمع در مشهد مقدس میزبانی کردند و آن برنامه برگزار شد.

وی گفت: امسال نیز امیر سپهبد سیدعبدالرحیم موسوی میزبانی را بر عهده گرفتند و ما به برکت خون پاک ایشان در اینجا گرد هم آمده‌ایم؛ با افزونی در بخش ملی و همراه با جشنواره بین‌المللی.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha