پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۶
جامعه بدون عالم باخشیت، به فضای بی‌روح و بی‌اخلاق بدل می‌شود/ عالم ربانی؛ لنگرگاه معنا در جامعه بی‌روح ماشینی

حوزه/ مدیر ستاد زکات خراسان جنوبی با اشاره به نقش بی‌بدیل علمای دین در تزکیه روح جامعه، هشدار داد که غیبت علمای باخشیت، جوامع را به سمت سردی، بی‌اخلاقی و گمراهی سوق می‌دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در بیرجند، دومین سالگرد رحلت عالم زاهد و استاد برجسته اخلاق، مرحوم آیت‌الله حاجی شیخ صدرالدین عارفی و آئین گرامی‌داشت یاد و خاطره مراجع و علمای ربانی استان، با حضور مسئولان ارشد استانی از جمله استاندار خراسان جنوبی، فرماندهان نظامی و انتظامی، فضلا، طلاب و عموم مردم مومن بیرجند در محل مدرسه علمیه تاریخی معصومیه برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین فلسفی‌راد، مدیر ستاد زکات استان خراسان جنوبی، با اشاره به آیه شریفه «یرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ»، به تبیین جایگاه رفیع علم و علما در معارف اسلامی پرداخت و اظهار داشت: رحلت یک عالم ربانی، پایان زندگی او نیست بلکه تجلی بصیرت و عبور از عالم کثرت به مقام وحدت است. علمای واقعی با عمل و رفتار خود، مسیر بندگی و انسانیت را به جامعه آموزش می‌دهند.

سه رکن اساسی علمای راستین از منظر قرآن

حجت‌الاسلام والمسلمین فلسفی‌راد، ویژگی‌های بنیادین علمای ربانی را بر اساس آموزه‌های قرآنی در سه محور اساسی خلاصه کرد و گفت: خشیت و تواضع که خدامحوری است و مراقبت از مرزهای عقیدتی و تبدیل یعلم به عمل یعنی پایداری بر حق سه رکن اساسی علمای راستین هستند.

وی با اشاره به آیه ۲۸ سوره فاطر «وَمِنَ النَّاسِ وَالدَّوَابِّ وَالْأَنْعَامِ مُخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ کَذَٰلِکَ ۗ إِنَّمَا یَخْشَی اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ ۗ إِنَّ اللَّهَ عَزِیزٌ غَفُورٌ»، خشیت الهی را اصلی‌ترین رکن جامعیت علمای دین دانست و افزود: عالمی که خداترس است، هرچه بر دانش او افزوده می‌شود، تواضع و خضوعش در برابر حق و مردم بیشتر می‌گردد. درخت هرچه بارورتر باشد، سربه‌زیرتر است. عالم واقعی، علم را به عمل و سلوک اخلاقی تبدیل می‌کند و هیچ‌گاه علمش ابزاری برای دنیاطلبی یا کسب مناصب نخواهد شد.

مدیر ستاد زکات استان دومین رکن را با اشاره به تعبیر «علماء شیعتنا مرابطون»، علما را پاسداران سینه‌ستبر و مرزبانان اعتقادی جامعه نامید و تاکید کرد: اگر این مرزبانان عقیدتی و پاسداران ایمانی نبودند، معلوم نبود در برابر هجمه‌ها و شبهات، چه بر سر اعتقادات جامعه می‌آمد. عالم واقعی با مراقبت دائمی، مانع از نفوذ انحرافات فکری می‌شود.

وی در مورد سومین رکن اساسی علمای راستین، تاکید کرد: عالم عامل، کسی است که خداترسی‌اش در مقام رفتار و موضع‌گیری نیز تجلی می‌یابد. او هرگز برای جلب رضایت و خوشایند مردم، به خشم الهی تن نمی‌دهد و عمل خود را با موازین شرعی تطبیق می‌بخشد.

عالم، لنگرگاه معنا در بحران‌های هویتی است

حجت‌الاسلام والمسلمین فلسفی‌راد با تأکید بر نیاز حیاتی جامعه امروز به الگوهای عملی و علمای باخشیت، خاطرنشان کرد: در دنیای امروز که اخبار و تکنولوژی همه‌جا را فراگرفته، آنچه جامعه به آن نیاز مبرم دارد، "معنای زندگی" است نه فقط ابزار آن. عالم ربانی لنگرگاه معنا در جامعه است و در بزنگاه‌ها و بحران‌های هویتی، مردم و جوانان را از گمراهی‌های فکری و شهوات نجات می‌دهد.

ضرورت اهتمام ویژه به بودجه‌های فرهنگی و تقویت مساجد

مدیر ستاد زکات استان در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از تلاش‌های مسئولان استانی، خطاب به استاندار و مدیران اجرایی خراسان جنوبی خواستار توجه بیش از پیش به حوزه فرهنگ و دین شد و گفت: حضور علمای بااخلاص در مناطق مختلف و روستاها، بزرگ‌ترین سد دفاعی در برابر آسیب‌های اجتماعی است. درخواست ما این است که حمایت از حوزه فرهنگ، بوجه‌های مساجد و سازمان‌های تبلیغی به شکل کامل‌تر و ویژه‌تری در دستور کار قرار گیرد تا محروم‌ترین مناطق نیز از برکت حضور مبلغین و علمای دین بهره‌مند شوند.

تجلیل از سیره اخلاقی علمای فقید و شهدای والامقام

حجت‌الاسلام والمسلمین فلسفی‌راد در پایان با ادای احترام به مقام شامخ مراجع عظام تقلید، علمای فقید منطقه از جمله آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی، آیت‌الله شیخ جواد عارفی، آیت‌الله صدرالدین عارفی و حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی (امام جمعه فقید بیرجند)، و همچنین شهدای گران‌قدر انقلاب، دفاع مقدس و جبهه مقاومت، بر لزوم بهره‌گیری از سیره زیستی و اخلاقی این بزرگواران تأکید نمود و ذکر توسل به ساحت مقدس حضرت اباعبدالله الحسین (ع) پایان‌بخش این مراسم معنوی بود.
انتهای خبر/۱۱

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha