دوشنبه ۴ آبان ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۴
شهید لاریجانی در پی تدوین نظریه‌ای منسجم برای عدالت اجتماعی بود

حوزه/ طالب‌زاده با اشاره به اندیشه‌های فلسفی شهید علی لاریجانی گفت: این متفکر شهید با واکاوی مسائل کشور، فقدان یک نظریه منسجم در حوزه توسعه ملی و عدالت اجتماعی را شناسایی کرد و کوشید مبانی فلسفی حکمرانی را تبیین کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حمید طالب‌زاده، مدیر گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، در مراسم یادبود شهید علی لاریجانی، دبیر فقید شورای عالی امنیت ملی، که امروز چهارم آبان‌ماه با حضور خانواده‌های شهید لاریجانی، شهید بهشتی و شهید مطهری و جمعی از مسئولان در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد، بر جایگاه علمی و فلسفی این شهید و تلاش‌های او برای تبیین مبانی نظری حکمرانی و عدالت اجتماعی تأکید کرد.

طالب‌زاده در ابتدای این مراسم با اشاره به برگزاری آیین بزرگداشت شهید لاریجانی اظهار کرد: اعضای گروه فلسفه دانشگاه تهران برای عرض تسلیت و ادای احترام به مناسبت شهادت دکتر لاریجانی و فرزند ایشان، شهید دکتر مرتضی لاریجانی، به منزل این شهید رفتند و در انتظار فرصتی مناسب بودند تا مراسمی نیز در دانشگاه برگزار شود که این فرصت امروز فراهم شد.

وی با بیان اینکه شهید لاریجانی از استادان محبوب گروه فلسفه دانشگاه تهران بود، افزود: سالیان متمادی از محضر علمی ایشان بهره بردیم و بنده نیز در دوره ریاست وی بر سازمان صداوسیما، چند سال همکاری نزدیکی با ایشان داشتم.

مدیر گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران با اشاره به حمایت‌های شهید لاریجانی از فعالیت‌های علمی این گروه تصریح کرد: حمایت‌های ایشان ابعاد مختلفی داشت و حتی فضای جدید گروه فلسفه دانشگاه تهران نیز از یادگارهای او به شمار می‌رود.

طالب‌زاده در ادامه با تشریح جایگاه اندیشه فلسفی شهید لاریجانی گفت: ایشان پس از دهه‌ها حضور فعال و اثرگذار در عرصه‌های اجرایی و سیاسی کشور، با ژرف‌اندیشی و تأمل در مسائل و مشکلات جامعه، به‌تدریج به نظریه‌ای فلسفی رسید و تلاش کرد آن را در کتاب «عقل، سکون و حکمرانی» که سال گذشته از سوی انتشارات دانشگاه تهران منتشر شد، تبیین کند.

وی با اشاره به بخشی از این کتاب خاطرنشان کرد: شهید لاریجانی معتقد بود دشواری‌های موجود نشان می‌دهد نظریه حکمرانی در کشور، در ابعاد مختلف، بر مبنایی فلسفی استوار نشده است. از نگاه ایشان، مسئله اصلی نه نیت دولت‌ها، بلکه فقدان نظریه‌ای منسجم و روشن برای توسعه و پیشرفت ملی بود؛ نظریه‌ای که جایگاه عدالت اجتماعی در آن به‌درستی تعریف شده باشد و بتواند مبنای رشد و توسعه شتابان کشور قرار گیرد.

مدیر گروه فلسفه دانشگاه تهران با تأکید بر اهمیت این دیدگاه اظهار داشت: شهید لاریجانی به یک خلأ بنیادین در نظریه‌پردازی کشور پی برده بود که به مبانی نظری عدالت اجتماعی بازمی‌گشت. او در این مسیر، با رجوع به اندیشه متفکران اسلامی، به‌ویژه علامه طباطبایی و استاد شهید مرتضی مطهری، کوشید مبانی نظری عدالت اجتماعی و سیاست را بازاندیشی و تبیین کند.

طالب‌زاده با تأکید بر ضرورت توجه بیشتر به میراث فکری شهید لاریجانی گفت: شایسته است عناصر اصلی نظریه این متفکر شهید بیش از پیش تبیین شود و جامعه علمی با آرای عمیق و اندیشه‌های فلسفی او آشنایی بیشتری پیدا کند.

بر اساس این گزارش، مراسم یادبود شهید علی لاریجانی با سخنرانی غلامعلی حدادعادل، حجت‌الاسلام مصطفی محقق‌داماد، حسین غفاری و علی مطهری ادامه یافت. همچنین در حاشیه این مراسم، از کتاب «چنین گفت مجتهد فلسفه»؛ روایتی از دکتر کریم مجتهدی به قلم شهید لاریجانی، رونمایی شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha