یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
تولیت آستان قدس رضوی در دیدار با فرهنگیان برگزیده قرآنی سراسر کشور

حوزه / تولیت آستان قدس رضوی در دیدار با فرهنگیان برگزیده قرآنی سراسر کشور بر لزوم بروزرسانی روش‌های تربیتی و بهره گیری از ابزارهای نوین ، برای تربیت اسلامی نسل نوجوان و جوان در مواجهه با تهاجم فرهنگی غرب تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از  مشهد، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در این دیدار که امروز در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، امور تربیتی را از محوری‌ترین مسائل مرتبط با وجود انسان‌ها خواند و با طرح این سؤال که تربیت چیست؟ گفت: تربیت، احیای تمایلات عالی نفسانی انسانیست و معلمان و مربیان می‌توانند این تمایلات عالی را در آدمی احیا کنند.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه آموزش و پرورش را نباید یک مجموعه اداری و سازمانی همچون دیگر وزارت‌خانه‌ها و ادارات دانست، اضافه کرد: آموزش و پرورش تنها یک وزارتخانه یا سازمان نیست، این ارگان متولی هدایت انسان‌ها و تربیت نسل آینده است، بنابراین توجه نیز به آن باید ویژه باشد و تمامی لوازم و مستلزمات مورد نیاز آن فراهم شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به تهاجم فرهنگی مغرب زمین علیه ارزش‌های الهی جوامع اسلامی، خاطر نشان کرد: امروز شبیخون فرهنگی غرب، تمام باورها، سنت‌ها، اندیشه‌ها، افکار و اعتقادات جوامع اسلامی را مورد هجوم قرار داده؛ هجومی که از حیث کمیت، تنوع و کیفیت فوق العاده گسترده است.

وی مصون سازی جامعه و جوانان در پرتوی قرآن و آموزه های اهل بیت عصمت و طهارت(علیه السلام) را تنها راهکار مقابله با تهاجم فرهنگی معرفی و تصریح کرد: امروز تنها راه مصونیت جامعه و بخصوص نسل جوان در این تهاجم بی‌رحمانه و ناجوانمردانه فرهنگی، پناه جستن به نور قرآن و آموزه‌های ائمه هدی(علیه السلام) است و در این میان زیارت یکی از بهترین روش‌هاست.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با تاکید بر اینکه نظام ارتباطی نوین دنیا، نظام‌های تربیتی را نیز بسیار پیچیده کرده است، گفت: اگرچه اصول و مبانی تربیت با گذشته تفاوتی نکرده، اما روش‌های تربیتی باید به روز شود. امروز قطعا دیگر آن روش‌های تربیتی قدیمی، پاسخ‌گوی شرایط جامعه نیست.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به تلاش‌های دشمن در عرصه جنگ نرم، خاطر نشان کرد: در حال حاضر دشمن در حال ذائقه سازی در جان و دلهاست که این امر سبب تحمیل فرهنگ استبدادی و استعماری غرب می‌شود.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان این مطلب که امروز فرهنگ اسلامی-ایرانی مورد تهاجم گسترده قرار گرفته است، ایفای صحیح وظیفه از سوی آموزش و پرورش را بسیار سرنوشت ساز معرفی و اظهار امیدواری کرد که سمت و سوی تعلیم و تربیت هر روز بیش از پیش در کشور در مسیر اسلام و آرمان‌های انقلاب اسلامی باشد.

انسانیت جز در پرتوی ارتباط با قرآن شکل نمی‌گیرد

عضو مجلس خبرگان رهبری در فراز دیگری از سخنان خود به آیات ابتدایی سوره مبارکه الرحمن اشاره و با طرح این سوال که چرا در سوره‌ی الرحمن ابتدا «علم القرآن» بیان شده و سپس «خلق الانسان»؟، توضیح داد: این ترتیب «عَلَّمَ الْقُرْآنَ» و «خَلَقَ الْإِنْسَانَ» به آن معناست که انسانیت بشر جز در پرتوی ارتباط با قرآن، وحی و عبودت خداوند شکل نمی‌گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی ارتباط با قرآن و عترت را موجب نورانیت و تعالی آدمی خواند و ابراز داشت: به هر میزان که آدمی در مسیر آموزه‌های قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت(علیه السلام) گام بردارد، به همان میزان از نورانیت الهی برخوردار و به جایگاه مورد سجود قرار گرفتن فرشتگان نزدیک می‌شود.

وی با بیان اینکه «ارسال رسول و کتب مبارک بواسطه رحمانیت خداوند بوده است» ابراز داشت: جلوه رحمانیت حضرت حق، هدایت بشریت است، که ارسال پیامبران به عنوان انسان‌های کامل و قرآن به عنوان کتاب کامل، در پرتوی همین رحمانیت بوده است.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: بر اساس آیات و روایات انسان دو خلقتی بوده، ابتدا آفرینش جسم و دیگری آفرینش جان، که شاید جمله «فتبارک الله احسن الخالقین» به سبب آفرینش جان و در هم آموزی دو بعد حیوانی و الهی در آدمی بوده است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha