به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران، نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در معراج شهدای تهران برگزار شد.
جلال غفاری، دبیر جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، پیش از ظهر سهشنبه در نشست خبری این رویداد که در حسینیه معراج شهدای تهران برگزار شد، با گرامیداشت مقام شهدا، فضای معنوی این مکان را «تبرکی ویژه» برای جشنواره دانست و گفت: محضر شهدا که زنده و ناظرند، متبرککننده جشنواره است.
وی با اشاره به اینکه بخشهای مختلف این جشنواره مزین به نام شهدایی است که در عرصه هنر نیز نقشآفرینی کردهاند، افزود: در آیین اعلام فراخوان جشنواره در حسینیه جماران با امام خمینی(ره) تجدید بیعت کردیم و امروز در محضر شهید روحالله گزارشی ارائه میدهیم.
غفاری، شهدا را معیار و قطبنمای حرکت جشنواره فیلم مقاومت دانست و عنوان کرد: نامگذاری بخشهای جشنواره به نام شهدا یک سیره پسندیده است که فضای نمادینی را در محضر شهدای گمنام ایجاد کرده و نشان از تلاش جشنواره برای پایهگذاری یک حرکت محتوایی و فرمی دارد.
وی با یادآوری برگزاری دوره هفدهم جشنواره در ناو جنگی جنوب کشور، تأکید کرد: در دوره هجدهم تلاش شده مزیتهای خلقشده در دوره گذشته حفظ شده و گفتمان مقاومت در کالبد سینما تداوم یابد.
نامگذاری بخشهای جشنواره به نام شهدا
به گفته غفاری، فراخوان جشنواره در هشت بخش اعلام شده که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• بخش اصلی: به نام شهید حاج قاسم سلیمانی
• بخش ویژه دفاع مقدس: به نام مرحوم رسول ملاقلیپور
• بخش جهان بدون اسرائیل: به نام شهدای مقاومت، سیدحسن نصرالله و اسماعیل هنیه
• بخش نسل روایت: به نام شهید محسن حججی
• بخش تولیدات هوش مصنوعی: به نام شهید علمالهدی
• بخش جمعی سینما: به نام شهید گودرزینیا
وی افزود: شعار جشنواره از دوره هفدهم بر پایه گفتمان مقاومت و آزادی قدس شریف شکل گرفت و تحولات پس از هفتم اکتبر، جنایاتی بیسابقه را رقم زد که دل تاریخ را جریحهدار کرده است. جشنواره تلاش دارد دین خود را به ملت فلسطین ادا کند.
دبیر جشنواره گفت: در این دوره، بالغ بر ۵۱۲۹ اثر به دبیرخانه رسیده که شامل ۸۶۰ فیلمنامه، ۳۶۸ اثر در حوزه هوش مصنوعی، ۴۶۴ اثر پژوهشی و ۳۴۳۴ اثر در قالب فیلمهای داستانی، انیمیشن و مستند بوده است.
وی ادامه داد: داوری آثار با استانداردهای بسیار بالا و با حضور سینماگران متعهد به گفتمان مقاومت انجام شد و در نهایت آثار برگزیده در بخشهای مختلف به شرح زیر معرفی شدند:
• فیلم بلند سینمایی: ۲۵ اثر
• مستند بلند: ۲۹ اثر
• انیمیشن بلند: ۱۱ اثر
• فیلم کوتاه: ۴۷ اثر
• مستند کوتاه: ۳۲ اثر
• انیمیشن کوتاه: ۳۹ اثر
غفاری در ادامه از اجرای ۱۳ هزار آموزش مجازی و آموزش حضوری به ۱۲۰۰ نفر خبر داد و افزود: در بخش پژوهش و نقد علوم انسانی، ۴۰۰ اثر شامل مقاله، کتاب و پایاننامه به جشنواره ارسال شده است.
وی تأکید کرد: سینمای مقاومت از سوی بنیاد ملی نخبگان با گرید یک هنری کشور تأیید شده و برگزیدگان این بخش از مزایای این بنیاد بهرهمند خواهند شد.
دبیر جشنواره سینمای مقاومت همچنین به بخش ایدهپردازی تولید اشاره کرد که بستری برای تعامل میان فیلمسازان و سرمایهگذاران فراهم میآورد.
غفاری با اشاره به مشارکت بینالمللی گسترده، گفت: بیش از ۱۹۰۰ اثر از کشورهای مختلف جهان در بخش بینالملل شرکت کردهاند و جشنواره در تلاش است رویدادهایی را در خارج از کشور نیز برگزار کند. این نشاندهنده آن است که مقاومت، گفتمانی جهانی است و سینما بهترین بستر برای همگرایی هنرمندانی است که به آرمان فلسطین و آزادی قدس شریف پایبند هستند.
وی در پایان اعلام کرد: مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت روز سوم خرداد در باغموزه دفاع مقدس برگزار میشود و در آن، رسانه برتر با توجه به میزان همکاری و عملکرد معرفی خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما