حجت الاسلام والمسلمین مرتضی ادیب یزدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران، با بیان اینکه کار مبلغان دینی و مداحان اهلبیت(ع) در فضای امروز جامعه بسیار دشوارتر، حساس تر و پیچیده تر از گذشته است، اظهار داشت: با توسعه فضای مجازی، شبکه های اجتماعی و دسترسی مردم به اینترنت، مخاطبان مجالس مذهبی با سوادتر شده اند و میتوانند با طرح سوالات و حتی شبهات، یک سخنران را به چالش بکشند.
کارشناس دینی افزود: برای بنده نیز بارها پیش آمده است که وقتی یک آیه از قرآن یا روایتی را در منبر بیان کردم، مورد سوال مردم قرار گرفته ام که تفسیر، شرح و منبع مطالب شما چیست. آقایان سخنران علاوه بر دقت در نحوه سخنرانی، باید درباره محتوی نیز کاملا حواس جمع باشند. افزایش میزان مطالعه قبل از شروع سخنرانی و مداحی و روضه خوانی جدی تر گرفته شود.
خطبا مطالب و نکات مستند بیان کنند
وی ادامه داد: خطبا باید مطالب مستند و همسو با واقعیت و در راستای رفع نیازهای نظام جمهوری اسلامی بیان و هر مطلب را به اندازه کافی شرح و تفسیر دهند. این منابر دینی با هزار و یک رشادت و فداکاری شیعیان طی ۱۴۰۰ سال حفظ شده است و لذا هر منبر باید تربیت کننده روح و ارتقا دهنده معرفت دینی مردم باشد. دقت در انتخاب موضوع صحبت بسیار مهم است که متاسفانه گاهی مورد غفلت قرار می گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین ادیب یزدی گفت: اینکه گاهی سخنی از یک منبری یا یک مداح در فضای مجازی دست به دست می چرخد و دشمن از آن سوءاستفاده می کند به دلیل عدم دقت و توجه آن سخنران و ذاکر در شناخت دقیق مخاطبان و شرایط و موقعیت کشور، منطقه خاورمیانه و جهان است. در شرایط فعلی کشور و فشار حداکثری دشمنان نباید هیچ گونه سخنان اختلاف انگیز و حاشیه ای مطرح شود. منبر اهل بیت (ع) جای بیان مطالب وحدت آمیز و معارف نورانی قرآن کریم و اهل بیت (ع) است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری همه ساله در دیدار با روحانیون و مداحان، نکات ارزشمندی درباره وظایف این دو قشر بیان می کنند، اظهار داشت: مخاطب شناسی از مهم ترین توصیه های رهبر معظم انقلاب اسلامی است که با توجه به شرایط ویژه پس از دفاع مقدس ۱۲ روزه، اهمیت مخاطب شناسی بیشتر نیز شده است.
سخنرانیها دارای محتوای غنی و همراه با درک دقیق از وضعیت انقلاب اسلامی باشد
کارشناس دینی گفت: لزوم توجه به ترتیب عماران و افسران جنگ نرم جبهه جمهوری اسلامی علیه نظام استکبار جهانی و مقابله با ترویج هیئت و مجالس دینی سکولار از سوی دشمنان، از تذکرات دیگر مقام معظم رهبری به مبلغان دینی، ذاکران و شاعران اهل بیت (ع) است. سخن گفتن و شعر سرودن در مدح و ثنای اهل بیت (ع) باید دارای محتوی غنی و همراه با درک دقیق از وضعیت انقلاب اسلامی باشد.










نظر شما