شنبه ۲۷ دی ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۶
شایعه‌سازی و دروغ‌پراکنی؛ برنامه محوری رسانه‌های معاند

شایعه‌سازی و دروغ‌پراکنی در سطح رسانه‌ها و به خصوص شبکه‌های اجتماعی در وضعیت کنونی، مهم‌ترین برنامه رسانه‌های معاند و وابسته به نظام سلطه است که البته در این خصوص اهدافی را دنبال می‌کنند که مقابله با آن‌ها، نیازمند تبیین و تحلیل دقیق کارشناسانه به منظور بصیرت‌افزایی در بین مردم است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در روزهای اخیر و به موازات فروکش‌کردن اغتشاشات خیابانی و شکست تروریست‌های مسلح در برابر اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران و بخصوص بعد از وحدت و یکپارچگی ستایش‌آمیز آحاد ملت شریف و بصیر ایران در راهپیمایی کم‌سابقه ۲۲ دی ماه و دیگر تجمعات مردمی و انقلابی، در وضعیت فعلی رویکرد جدی دشمن، تمرکز بر بحث شایعه‌سازی و دروغ‌پراکنی در سطح رسانه‌ها و به خصوص شبکه‌های اجتماعی است.

انتشار اخبار التهاب‌آفرین درباره اعتراضات و اغتشاشات

در روزهای اخیر، رسانه‌های معاند فارسی‌زبان و همچنین برخی رسانه‌های نظام سلطه با اهدافی مشخص به انتشار آمارهای بسیار بالا و اغراق‌آمیز از کشته‌شدگان اغتشاشات اخیر در ایران پرداخته‌اند؛ روندی که با شبه‌رسانه تروریستی-صهیونیستی "ایران اینترنشنال" شروع شد و البته خیلی زود در دیگر رسانه‌های غربی همچون CNN ،CBC ،PBS ،ABC، تایمز اسرائیل و ... تداوم پیدا کرد.

انگیزه‌های سیاسی و تبلیغاتی رسانه‌های دشمن

انگیزه‌های سیاسی و تبلیغاتی رسانه‌های معاند و معارض در اعلام آمارهای اغراق‌آمیز درباره اعتراضات ایران چندان هم پنهان نیست، چه آن که نگاهی اجمالی به سابقه رسانه‌هایی که ارقام بالایی از تلفات و بازداشت‌ها منتشر کرده‌اند نشان می‌دهد که برخی از آن‌ها پیشینه طولانی در بزرگ‌نمایی بحران‌ها و ارائه تحلیل‌های غیرواقعی از وضعیت داخلی ایران دارند. این گونه گزارش‌ها معمولاً نه تنها به‌عنوان انعکاس دقیق رویدادها، بلکه به‌عنوان ابزار فشار سیاسی و تبلیغاتی به کار می‌روند.

به دیگر سخن، این رسانه ها با ارائه اعداد بسیار بالاتر از واقعیت، به دنبال آن هستند که وجهه بین‌المللی ایران را تضعیف کرده و آن را در نظر افکار عمومی جهانی کشوری بی‌ثبات جلوه دهند. در عین حال این رسانه ها امید دارند با این نوع آمارسازی، زمینه ایجاد فشار دیپلماتیک بر تهران را فراهم کرده و متحدان غربی را به اعمال محدودیت‌ها یا تحریم‌های شدیدتر ترغیب کنند.

دشمن به خیال خود توانسته ضربه سختی به نظام جمهوری اسلامی در همین اغتشاشات اخیر وارد کند و حال آن که جمله وبگاه تخصصی "المانیتور" در تحلیلی پیرامون حوادث اخیر ایران جالب توجه است: "یکی از شاخص‌های آشکار آسیب‌پذیری هر حکومتی، ریزش نخبگان سیاسی و نظامی آن است اما این امر در ایران اتفاق نیفتاد و هیچ شکاف عمیقی درون جمهوری اسلامی به وجود نیامد. "

خلق حماسه بزرگ در شدیدترین هجمه‌ی روانی

میلاد جلیل‌زاده، پژوهشگر و روزنامه‌نگار ضمن تجلیل از سطح بالای معرفت و بصیرت آحاد مردم ایران به خصوص در میانه‌ی فتنه‌ها و بحران‌ها ابراز داشت: نکته‌ای که در اتفاقات هفت ماه اخیر از جنگ دوازده روزه گرفته تا جنگ تروریستی و شهری ۱۴۰۴، به آن کمتر توجه شده آن است که جامعه ایران تحت شدیدترین جنگ روانی تاریخ جهان چطور دوام آورد و کار را به حماسه حضور میلیونی مردم در ۲۲ دی‌ماه رساند.

پژوهشگر و روزنامه‌نگار ادامه داد: تاریخ هرگز به خود ندیده و بعید است از این به بعد هم ببیند چنین حجم وسیعی از تبلیغات رسانه‌ای آشوبگرانه بر سر ملتی آوار شده باشد و اگر به این نکته توجه شود، اهمیت پایداری مردم ایران و وفاداری‌شان به آرمان‌های اصیل انقلاب، به‌رغم دلخوری‌های ریز و درشتی که از امور جاری کشور دارند، بیشتر روشن می‌شود.

وی همچنین افزود: به راستی کدام کشور دنیا را سراغ داریم که ده‌ها رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور، صبح تا شب روی ذهنیت آنها کار کند؟ کدام یک از نظام‌های سیاسی جهان اگر بودجه رسانه‌های معاند با آن چند برابر رسانه‌های رسمی داخلی‌اش بودند، بیشتر از چند ماه می‌توانست دوام بیاورد؟ غربی‌ها خودشان حتی فعالیت رسانه‌هایی مثل پرس‌تی‌وی ایران یا راشاتودی روسیه را تاب نیاوردند و باید پرسید: آیا اگر ما هم معادل تنها یکی از این رسانه‌های معاند فارسی‌زبان، مثلاً اینترنشنال را در آمریکا یا هر کشور اروپایی داشتیم، نظام سیاسی و اجتماعی آنها طی چند ماه سقوط نمی‌کرد؟ آیا مثلاً آمریکا خالی از هر شکاف اجتماعی و سیاسی است که بتوان با دست گذاشتن روی آنها در عرض چند ماه کشور را از مرز تجزیه عبور داد؟ تک‌تک کشورهای اروپای غربی‌ چطور، اگر فقط یک رسانه داخل مرزهای‌شان و به زبان مردم‌شان بام تا شام محتوای آشوبگرانه تولید می‌کرد، همچنان سرپا می‌ماندند؟

جلیل‌زاده همچنین گفت: این در حالی است که روی ذهن فارسی‌زبانان ایرانی نه تنها یک رسانه که ده‌ها رسانه تلویزیونی و اینترنتی کار می‌کنند. نظام اجتماعی و سیاسی ایران به‌رغم وجود چنین وضعیتی، همچنان انسجام خود را حفظ کرده و حتی هر بار در نقطه‌ جوش اتفاقات تعیین‌کننده سیاسی و امنیتی و فرهنگی، یک غافلگیری تکان‌دهنده برای دشمنانش دارد که دو نمونه آن را در جنگ ۱۲ روزه خردادماه و اوایل تیر و بار دوم در جنگ تروریستی و شهری دی‌ماه ۱۴۰۴ دیدیم.

لزوم تمرکز برای تقویت توان داخلی

این روزنامه نگار همچنین بیان داشت: از سوی دیگر ما در جنگ وجودی با قدرتمندترین کشورهای دنیا هستیم؛ قدرت‌هایی که رو به افول گذاشته‌اند اما اتفاقاً به همین دلیل ته‌مانده تمام نیروی‌شان را جمع کرده‌اند تا قبل از به ‌حضیض رسیدن کامل، نیروهای دیگری را که در زمان ضعیف ‌شدن‌شان می‌توانند سری بلند کنند از میدان به‌در کنند یا لااقل به تضعیف آنها بپردازند. در چنین نبردی طبعاً وجهه همت بلوک غرب بیشتر از هر چیزی روی مسائل تبلیغاتی علیه ایران متمرکز است و حتی اخیراً یکی از ایادی آنها اعتراف کرد که اعمال تحریم‌ها نیز به جهت ایجاد نارضایتی در مردم ایران صورت گرفته بود، به نحوی که باید گفت حتی جنگ ۱۲ روزه هم به امید برداشت‌کردن نهایی از این بذرهای تبلیغاتی که از سال‌ها پیش کاشته شده بودند صورت گرفت که در نهایت این طرح شکست خورد.

شیوه مقابله با رسانه‌های معاند و برانداز

جلیل زاده تأکید کرد: رسانه‌های خارجی را که محتوای فارسی علیه منافع ایران تولید می‌کنند به دو گروه می‌توان تقسیم کرد؛ بودجه بعضی از این رسانه‌ها از سوی کشورهایی تامین می‌شود که با ایران روابط نیمه‌دوستانه‌ای دارند و اگر در یکی از شبکه‌های داخلی ما به روسای حکومت آنها کوچک‌ترین توهینی شود، به‌شدت اعتراض می‌کنند و ما را وادار به توبیخ سازندگان آن برنامه خواهند کرد. این در حالی است که خودشان شبکه‌هایی را به زبان فارسی تأسیس کرده‌اند که مدام علیه ساختار حاکمیت ایران سم‌پاشی می‌کنند. آیا تا به حال به این کشورها کوچک‌ترین تذکری درباره چنین رفتارهایی داده شده است؟ اگر تذکری داده شده و توجهی از آن سمت نشده بهتر است بلافاصله دست به اقدام متقابل ‌زده شود؛ چه اینکه این کشورهای کوچک گلخانه‌ای، به لحاظ اجتماعی بسیار آسیب‌پذیرتر از جامعه ایران هستند و با نخستین حرکت تلافی‌جویانه خواهند فهمید که باید حد و حدود خودشان را بدانند و اگر چنین تذکری تا به حال داده نشده، باید از مسؤولان امر در این باره گلایه داشت و توصیه به اقدام فوری کرد.

وی همچنین افزود: موضوع کلان‌تر، نقش رسانه‌های غربی بر مسائل جاری ایران و فضای اجتماعی آن است که گروه دوم به حساب می‌آید. اینطور نیست که ایرانی‌ها در این زمینه تا به حال دست به هیچ اقدام متقابلی نزده باشند یا اقدام آنها کاملاً در جوامع غربی بی‌اثر بوده باشد اما اولاً مشخص است که فشار رسانه‌ای و تبلیغاتی ایران روی کشورهای غربی هنوز به حدی نرسیده که آنها حاضر باشند در ازای کاهش آن از طرف ایران فعالیت خودشان را هم کاهش بدهند و ثانیاً تمام اقداماتی که می‌توانست برای مهار این رسانه‌ها یا افراد فعال در آنها انجام شود تا به حال انجام شده است.

جلیل زاده اظهار کرد: به نظر می‌رسد ایرانی‌ها هیچ‌وقت تمرکز جدی‌شان را روی خاموش کردن این بوق‌های آزاردهنده نگذاشته‌اند که اگر چنین می‌شد تا به حال نفس بخش قابل‌توجهی از آنها بریده شده بود و هزینه ایجاد آشوب روانی در جامعه ایران به‌قدری بالا می‌رفت که ورود به آن نه‌تنها بهترین کسب‌وکار برای بی‌استعدادترین آدم‌ها، بلکه حرفه‌ای با شرایط بسیار سخت برای سرسخت‌ترین افراد باشد و در صورتی که نبرد به آن میدان کشیده شود، نیروی ما و توان انسانی‌مان بهتر و بیشتر از طرف مقابل خواهد بود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha