سه‌شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۶
انقلاب اسلامی تنها انقلابی است که با شعار «نه شرقی، نه غربی» ایستاد و ماند

حوزه/ عضو هیأت علمی دانشگاه عالی دفاع با تبیین جایگاه انقلاب اسلامی در تاریخ معاصر جهان، گفت: انقلاب اسلامی ایران تنها انقلابی است که در نظام دو قطبی جهان، بدون تکیه به شرق و غرب، بر استقلال، هویت و شرافت خود ایستاد و با وجود ۴۷ سال فشار، تحریم و توطئه، همچنان پایدار مانده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از شهرکرد، عبدالله مبینی، عضو هیأت علمی دانشگاه عالی دفاع، در همایش بزرگداشت ۲۰ بهمن، روز استان چهارمحال و بختیاری و سالروز بیعت پرافتخار مردم این استان با امام خمینی(ره) که در فرهنگسرای شهرکرد برگزار شد، با گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر انقلاب اسلامی، این رخداد را یکی از مهم‌ترین تحولات تاریخ معاصر جهان دانست.

وی با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی یک حادثه ساده یا صرفاً داخلی نبود، اظهار کرد: بسیاری از متفکران و مورخان جهان، حتی آنان که اعتقادی به انقلاب اسلامی نداشتند، این انقلاب را یکی از تأثیرگذارترین رخدادهای قرن بیستم ارزیابی کرده‌اند؛ چرا که معادلات قدرت در نظام بین‌الملل را دگرگون ساخت.

مبینی با اشاره به شرایط جهان پس از جنگ جهانی دوم گفت: در دوران جنگ سرد، هر انقلابی ناگزیر بود یا به بلوک شرق بپیوندد، یا به بلوک غرب؛ و اگر قصد استقلال داشت، محکوم به حذف بود. نمونه‌های تاریخی آن در شیلی، ویتنام، آمریکای لاتین و خاورمیانه کاملاً روشن است.

وی افزود: تنها انقلابی که در این مقطع تاریخی توانست با شعار «نه شرقی، نه غربی» بر هویت، استقلال و شرافت خود پایبند بماند، انقلاب اسلامی ایران بود؛ انقلابی که از همان نخستین ماه‌های پیروزی، با حمله نظامی، کودتا، جنگ تحمیلی، تحریم و فشارهای مستمر مواجه شد.

عضو هیأت علمی دانشگاه عالی دفاع با طرح این پرسش که چرا همه این توطئه‌ها علیه جمهوری اسلامی به نتیجه نرسید، تصریح کرد: از بهمن ۱۳۵۷ تا آغاز جنگ تحمیلی، تقریباً هر ماه یک توطئه سنگین علیه کشور طراحی شد؛ از غائله‌های قومی و منطقه‌ای تا کودتا و اقدامات امنیتی گسترده، اما هیچ‌یک به هدف نهایی نرسید.

وی با مقایسه انقلاب اسلامی با تحولات برخی کشورهای منطقه گفت: تجربه کشورهایی مانند مصر، لیبی و سوریه نشان می‌دهد که فقدان پیوند عمیق میان مردم، معنویت، رهبری و سرمایه اجتماعی، چگونه می‌تواند یک انقلاب یا حرکت مردمی را در مدت کوتاهی به شکست بکشاند.

جنگ امروز، جنگ ترکیبی و شناختی است

مبینی با تأکید بر اینکه تهدید امروز علیه ایران، تهدیدی چندلایه است، گفت: دشمنان جمهوری اسلامی اگر توان حمله نظامی مستقیم داشتند، لحظه‌ای درنگ نمی‌کردند، اما امروز به‌دلیل اقتدار بازدارنده ایران، به جنگ ترکیبی روی آورده‌اند؛ جنگی شامل جنگ شناختی، روانی، اقتصادی، سایبری و تحریمی.

وی ادامه داد: هدف اصلی این جنگ، ایجاد تردید در ذهن مسئولان و القای ترس، ناامیدی و فروپاشی روانی در جامعه است؛ در حالی که تجربه ۴۷ سال گذشته نشان داده است که هر زمان مردم با بصیرت، نجابت و حضور آگاهانه در صحنه بوده‌اند، همه توطئه‌ها خنثی شده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به نام‌گذاری ۲۰ بهمن به عنوان روز استان چهارمحال و بختیاری، گفت: این استان دارای پیشینه‌ای کم‌نظیر در تاریخ ایران است؛ از تمدن ایلامی و نقش کوه‌نشینان زاگرس در نخستین حکومت‌های ملی ایران، تا حضور اثرگذار مردم این دیار در دوره‌های مختلف تاریخی از صفویه، زندیه و مشروطه تا انقلاب اسلامی.

مبینی با تأکید بر ظرفیت‌های مغفول استان تصریح کرد: بزرگ‌ترین سرمایه چهارمحال و بختیاری، نیروی انسانی آن است؛ استعدادی که اگر شناسایی، سازمان‌دهی و تبدیل به سرمایه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شود، می‌تواند موتور محرک توسعه استان باشد.

وی تنوع قومی و فرهنگی استان را یک فرصت دانست و گفت: تنوع فرهنگی، سرمایه است، اما دامن زدن به قوم‌گرایی، خطای راهبردی محسوب می‌شود. امروز کشور بیش از هر زمان نیازمند وحدت، همدلی و تمرکز بر مسائل اصلی مانند اشتغال، تولید، توسعه و عدالت اجتماعی است.

عضو هیأت علمی دانشگاه عالی دفاع در جمع‌بندی سخنان خود تأکید کرد: تا زمانی که سرمایه اجتماعی، معنویت، اعتماد به نفس ملی و پیوند مردم با نظام حفظ شود، همه راهبردهای دشمن شکست خواهد خورد. تجربه تاریخ ایران نشان داده است که هیچ دشمن خارجی قادر به شکست این ملت نیست، مگر آنکه انسجام داخلی آسیب ببیند.

وی خاطرنشان کرد: روز ۲۰ بهمن و ایام دهه فجر، فرصتی برای بازگشت به اصول اصلی انقلاب، تمرکز بر توانمندی‌ها، و حرکت به سمت آینده‌ای مبتنی بر وحدت، وفاق و مشارکت مردم در حل مسائل کشور است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha