به گزارش خبرگزاری حوزه، پرونده ویژه «قرآن بخوانیم» به بیان تفاسیر قرآنی از رهبر شهید میپردازد که در این شماره به بررسی موضوع «ترس از دشمن» خواهیم پرداخت که متن آن تقدیم شما فرهیختگان میشود.
بعد از آنی که مسیر جامعۀ اسلامی، آن چنان که می دانید همه، به انحراف و انحطاط دچار شد، چه چیزی موجب شد که مسلمان ها نتوانند به اسلام واقعی، به سوغات و ارمغانی که خدا برای آنها به رایگان داده بود و رسانده بود_نسل دوم رایگان گرفته بودند، فداکاری ها برای نسل اول بود _این سوغاتی که رایگان در اختیار آنها قرار گرفته بود، چه چیز موجب شد که اینها نتوانند آن را برای خودشان نگه بدارند؟
جز ترس؟
چه کسی معاویه را نمی شناخت، از مردمانی که اطراف امیرالمؤمنین بودند و در تیررسِ تعلیمات و آموزش ها و سخنان آن بزرگوار، چه کسی؟
در حجاز چه کسی نمی شناخت معاویة بن ابی سفیان را؟
چه کسی نمی شناخت یزیدبن معاویه را؟
چه کسی نمی شناخت عبدالملک مروان را؟
دودمان بنی امیه را چه کسانی بودند که ندانند، نشناسند، نیازموده باشند، تجربه نکرده باشند، سخن قرآن را و سخن پیامبر را و واقعیت تاریخیِ محکوم کنندۀ نسبت به آنها را نفهمیده باشند، لمس نکرده باشند؟
همه می دانستند. جز ترس؟ علت اینکه می رفتند تسلیم می شدند، علت اینکه همکاری می کردند، علت اینکه مزدور می شدند، علت اینکه در مقام مزدوری، خودشیرینی هم می کردند، خوش رقصی هم می کردند، این نبود جز ترس.
و این ترس، از طبقات پایین مردم بگیر تا طبقات عالیه، تا چهره های معروف، تا آنهایی که مردم نسبت به آنها امیدها داشتند، همه را فرا گرفته بود.
منبع: کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، فصل توحید، جلسه۱۳، ۲۲۹










نظر شما