حدیث روز

شنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۵ - ۱۱:۴۷
تشییع رهبر شهید؛ جلوه‌ای از وحدت امت اسلامی و تداوم بیعت تاریخی با آرمان‌های انقلاب

حوزه/ رئیس اداره عربی آفریقایی دانشگاه ادیان و مذاهب با تشریح منظومه فکری امام خمینی(ره) و رهبر شهید تأکید کرد: انقلاب اسلامی حرکتی کاملاً مردمی است که با حضور مردم معنا یافته و استمرار آن نیز بدون اراده ملت‌ها ممکن نیست. وی با اشاره به تحولات منطقه‌ای و شکل‌گیری محور مقاومت، تشییع پیکر رهبر شهید را نمادی از همبستگی ملت‌ها و امتداد بیعت تاریخی با آرمان‌های الهی دانست.

حجت الاسلام محمد صادق صدیقی رئیس اداره عربی آفریقایی دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» با بیان اینکه مردم؛ محور اصلی در منظومه فکری امامین انقلاب می باشند، گفت: پروژه انقلاب اسلامی که توسط امام خمینی(ره) آغاز شد، از ابتدا تا پیروزی و استمرار آن یک حرکت کاملاً مردمی بوده است و مردم در تمامی مراحل نقش اصلی را بر عهده داشته‌اند.

وی افزود: در این منظومه، نقش امام و علما هدایت، روشنگری و تبیین مسیر بوده است و این نگاه ریشه در قرآن کریم دارد؛ آنجا که خداوند در آیه ۲۵ سوره حدید می‌فرماید: «لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ»؛ یعنی هدف بعثت انبیا قیام مردم به عدالت است.

مبانی دینی حاکمیت مردم در اندیشه علوی و قرآنی

رئیس اداره عربی آفریقایی دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: همین حقیقت در کلام امیرالمؤمنین علی(ع) نیز در خطبه شقشقیه با عبارت «لولا حضور الحاضر...» مورد تأکید قرار گرفته است؛ یعنی پذیرش مسئولیت حکومت منوط به حضور و مطالبه مردم است.

وی با اشاره به تأکید رهبر شهید بر «حضور مردم در صحنه» گفت: این مفهوم از کلیدی‌ترین واژگان ادبیات انقلاب اسلامی است و در انتخابات، راهپیمایی‌ها و عرصه‌های اجتماعی همواره تکرار شده است.

رهبر شهید و ضرورت حضور مردم در تحقق تمدن اسلامی

حجت الاسلام صدیقی تصریح کرد: رهبر شهید همواره تأکید داشتند که تحقق اهداف اسلامی، تشکیل نظام اسلامی و رسیدن به تمدن اسلامی بدون حضور مردم ممکن نیست؛ مردم باید بخواهند، وارد میدان شوند و اقدام کنند.

رئیس اداره عربی آفریقایی دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: امام خمینی(ره) ولایت فقیه را استمرار ولایت پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) می‌دانستند و آیه «إِنَّ الَّذِینَ یُبَایِعُونَکَ إِنَّمَا یُبَایِعُونَ اللَّهَ» نشان می‌دهد بیعت با پیامبر(ص) در حقیقت بیعت با خداوند است.

وی ادامه داد: رهبر شهید نیز در تفسیر این آیه تأکید داشتند که بیعت با پیامبر(ص) در واقع بیعت با خداوند و مأموریت الهی است و بر همین اساس، بیعت مردم با رهبران انقلاب، استمرار همان مسیر تاریخی ولایت الهی است.

انقلاب اسلامی و بازآفرینی امید در جهان اسلام

حجت الاسلام صدیقی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: پیش از انقلاب اسلامی، ملت‌های مسلمان دچار یأس و سرخوردگی بودند و بسیاری از آرمان‌های جهان اسلام، از جمله مسئله فلسطین، در حال فراموشی قرار داشت.

رئیس اداره عربی آفریقایی دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: انقلاب اسلامی روح تازه‌ای در جهان اسلام دمید و امید را به ملت‌ها بازگرداند و پس از تثبیت نظام در دهه نخست، مسیر شکل‌گیری نظم منطقه‌ای و تقویت جبهه مقاومت آغاز شد.

وی تصریح کرد: این روند به تحولات مهمی از جمله عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان، پیروزی مقاومت در جنگ ۳۳ روزه، ناکامی پروژه داعش در عراق و سوریه و تغییر موازنه قدرت در یمن منجر شد.

به گفته او، مجموعه این تحولات نهایتاً به شکل‌گیری «محور مقاومت» انجامید که از افغانستان و پاکستان تا عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و یمن امتداد یافته است.

جنگ رسانه‌ای؛ میدان نوین نبرد با استکبار

رئیس اداره عربی آفریقایی دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به سخنان رهبر شهید در خصوص ابعاد فرهنگی و رسانه‌ای مبارزه با استکبار گفت: امروز یکی از مهم‌ترین عرصه‌های نبرد، جنگ رسانه‌ای و شناختی است.

وی افزود: قدرت‌های استکباری با عملیات روانی تلاش می‌کنند پیش از هر رویارویی، اراده ملت‌ها را تضعیف کنند؛ اما تجربه نشان داده است که با افزایش خودباوری ملت‌ها، این هیمنه فرو می‌ریزد.

حجت الاسلام صدیقی ادامه داد: جوانان بسیاری به صورت خودجوش در عرصه تولید محتوای رسانه‌ای فعال شده‌اند و توانسته‌اند بر افکار عمومی جهان تأثیرگذار باشند؛ این ظرفیت‌های مردمی در بسیاری از موارد از ساختارهای رسمی موفق‌تر عمل کرده‌اند.

وی افزود: عرصه فرهنگ و مقابله با سبک زندگی مبتذل غربی از دشوارترین میدان‌هاست و پیامبر اکرم(ص) از آن با عنوان «جهاد اکبر» یاد کرده‌اند.

وحدت ملی و مدیریت تفاوت‌های قومی و مذهبی

حجت الاسلام صدیقی درباره راهبرد رهبر شهید در مدیریت شکاف‌های قومی و مذهبی گفت: ایشان تفاوت‌های قومی و مذهبی را تهدید نمی‌دانستند بلکه آن را فرصتی برای تقویت همبستگی ملی تلقی می‌کردند.

وی ادامه داد: هویت قومی و هویت ملی در نگاه ایشان مکمل یکدیگر هستند و نباید هیچ‌کدام جای دیگری را تضعیف کند.

رئیس اداره عربی آفریقایی دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: عوامل وحدت در میان ملت‌ها بسیار بیشتر از عوامل اختلاف است و شخصیت رهبر شهید خود به یکی از محورهای وحدت ملی و امت اسلامی تبدیل شده است.

تشییع رهبر شهید؛ نماد همبستگی امت اسلامی

حجت الاسلام صدیقی خاطرنشان کرد: بی‌تردید آیین تشییع پیکر رهبر شهید جلوه‌ای از این وحدت خواهد بود؛ حضوری که اقوام مختلف ایرانی، مسلمانان و حتی پیروان ادیان گوناگون را گرد هم خواهد آورد و بر پیوند ملت‌های منطقه، به‌ویژه ایران و عراق، خواهد افزود.

وی اظهار کرد: توفیق الهی لازم است تا در مسیر آرمان‌های انقلاب اسلامی ثابت‌قدم بمانیم و رهنمودهای رهبر شهید را چراغ راه خود قرار دهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha