نقش طلاب خواهر در خنثی‌سازی جنگ روایت‌ها در محرم

حوزه/ مدیر مدرسه علمیه فاطمه‌الزهرا (س) اسلام‌آبادغرب با تاکید بر ظرفیت بی‌نظیر «نفوذ کلام» طلاب خواهر در لایه‌های مختلف اجتماع، نقش آنان را در خنثی‌سازی جنگ روایت‌ها و جهاد تبیین در ایام محرم کلیدی خواند و بر لزوم عبور از منبرهای سنتی به سمت منبرهای تعاملی و حضور هوشمندانه در فضای مجازی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم فرشته شیرمراد، مدیر مدرسه علمیه فاطمه‌الزهرا س شهرستان اسلام‌آبادغرب در گفت‌وگویی گفت: طلاب خواهر به دلیل حضور فعال در لایه‌های اصلی اجتماع (خانواده، مدارس، دانشگاه‌ها و کانون‌های محلی) از ظرفیت «نفوذ کلام» بی‌نظیری برخوردارند و در فضای حماسی و شورانگیز محرم، نقش آنان در جهاد تبیین را می‌توان در سه محور تعریف کرد: تبیین الگوی زن تراز: بازخوانی شخصیت حضرت زینب (س) و حضرت زهرا (س) نه صرفاً به عنوان اسطوره‌های تاریخی، بلکه به عنوان الگوهای کنشگری اجتماعی و سیاسی در دنیای امروز.

وی در ادامه به راهکار برای چند موضوع مهم پرداخت، از جمله آنها خنثی‌سازی جنگ روایت‌ها: جهاد تبیین در محرم، یعنی روایت درست از حق و باطل. طلاب خواهر با تبیین «منطق مقاومت» در سیره امام حسین (ع)، می‌توانند شبهات موجود در افکار عمومی را به ویژه در میان نسل جوان پاسخ دهند. موضوع دیگر، شبکه‌سازی تربیتی است: یعنی تبدیل مجالس عزاداری به پایگاه‌های فکری که در آن علاوه بر سوگواری، بصیرت‌افزایی نسبت به مسائل روز جامعه صورت گیرد.

مدیر مدرسه علمیه فاطمه‌الزهرا س شهرستان اسلام‌آبادغرب افزود: برای افزایش اثرگذاری، یک مبلغ باید از «منبر سنتی» به سمت «منبرهای تعاملی» حرکت کند. از دیگر موضوعات تحول در محتوا و بیان است: یعنی استفاده از زبان هنر، قصه‌گویی مدرن، و پیوند زدن مفاهیم عاشورایی با دغدغه‌های معیشتی و اجتماعی روز. و در نهایت حضور در فضای مجازی است: که مبلغ موفق کسی است که مخاطب خود را در فضای مجازی رها نمی‌کند و تولید محتوای هوشمندانه در شبکه‌های اجتماعی دارد.

خانم شیرمراد در ادامه به ابزارهای مورد نیاز طلاب خواهر پرداخت و گفت: سواد رسانه‌ای و دیجیتال: برای مدیریت جریان‌های خبری، مهارت‌های روان‌شناسی و مشاوره: برای برقراری ارتباط عاطفی عمیق با نسل جدید، پژوهش‌های میدانی: دسترسی به گزارش‌های دقیق از نیازها و شبهات جامعه برای ارائه پاسخ‌های متناسب را از ابزارهای مورد نیاز برای طلاب برشمرد.

مدیر مدرسه فاطمه الزهرا س شهرستان اسلام‌آبادغرب در خصوص برنامه‌ها و تدابیر در ماه محرم نوشت: با توجه به شرایط جامعه، برنامه‌های تبلیغی باید متناسب با نیازهای هر منطقه باشد. تدابیر اتخاذ شده معمولاً شامل موارد زیر است: برگزاری حلقه‌های معرفتی: تبدیل سخنرانی‌های یک‌طرفه به جلسات پرسش و پاسخ، اردوهای جهادی-تبلیغی: حضور طلاب در مناطق حاشیه شهرها و مناطق محروم برای خدمات‌رسانی در کنار تبیین مبانی دینی، تمرکز بر «تبلیغ چهره‌به‌چهره»: با توجه به فرسایش اعتماد عمومی، ارتباط مستقیم و صادقانه طلاب خواهر در مدارس و محافل خانگی می‌تواند بیشترین تأثیر را داشته باشد، بسته‌های محتوایی: ارائه جزوات و فایل‌های صوتی متناسب با شبهات روز (مانند مسئله حجاب، جوانی جمعیت و جایگاه خانواده) به مبلغان قبل از اعزام.

وی در ادامه بیان کرد: مدیران و معاونان فرهنگی باید با رویکرد «استعدادیابیِ زیستی» عمل کنند: سامانه پایش مهارت‌ها: ایجاد بانک اطلاعاتی از توانمندی‌های طلاب(مانند فن بیان، نویسندگی، تسلط به زبان خارجی، مهارت‌های هنری، یا دانش روان‌شناسی)، کارگروه‌های تخصصی: تقسیم‌بندی طلاب بر اساس نوع مخاطب (مثلاً گروه کودک و نوجوان، گروه مادران، گروه متخصصین)، منتورینگ و همراهی: مدیران نباید صرفاً اعزام‌کننده باشند، بلکه باید با تشکیل گروه‌های پشتیبان، طلبه را در طول ایام تبلیغ یاری کنند تا در مواجهه با چالش‌ها تنها نماند. و بازخوردگیری: برگزاری جلسات پس از ایام محرم برای بررسی نقاط قوت و ضعف و تجربیات زیسته مبلغان، جهت بهبود برنامه‌ها در دوره‌های بعدی.

وی یادآوری کرد: کلید موفقیت در جهاد تبیین توسط طلاب خواهر، در «صداقت در کلام» و «همدلی با مخاطب» نهفته است؛ تا زمانی که مخاطب حس نکند دغدغه‌های او برای مبلغ مهم است، کلام او اثرگذار نخواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha