جمعه ۲۶ تیر ۱۴۰۵ - ۲۱:۵۵
نماینده سابق مجلس سوریه: اقدامات شورای «هیئت تحریر الشام» بازتاب‌دهنده «حکومت فردی» و دارای ایرادات اساسی قانونی است

حوزه/ «ولید الدرویش»، عضو سابق مجلس ملت سوریه، به نحوه برگزاری اولین جلسه «شورای هیئت تحریر الشام» انتقاد کرد.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، «ولید الدرویش»، عضو سابق مجلس ملت سوریه، به نحوه برگزاری اولین جلسه «شورای هیئت تحریر الشام» انتقاد کرد و تشکیل این شورا و اقدامات آن را مایه ایجاد ابهامات حقوقی و اجرایی دانست که در نهایت بازتاب‌دهنده «ایده پادشاهی مطلقه و حکومت فردی» است.

الدرویش در گفت‌وگو با «المعلومه» اظهار داشت: اولین جلسه این شورا پس از انتصاب اعضای آن توسط رهبری فعلی برگزار شد؛ آن هم در حالی که انتقاداتی مطرح است مبنی بر اینکه این شورا نماینده انتخابی مردم سوریه نیست و هیچ‌گونه مشروعیت قانونی ندارد، به‌ویژه که اکثر اختیارات در دست “ابومحمد الجولانی” متمرکز شده است.

وی افزود: سؤالاتی در مورد مکانیزم انتصاب اعضای شورا و میزان انطباق آن با معیارهای قانون اساسی و نهادی وجود دارد؛ علاوه بر اینکه ملاحظات اجرایی متعددی نیز پیرامون برگزاری جلسه نخست مطرح است.

او در ادامه تصریح کرد: طبق عرف پارلمانی، دعوت برای تشکیل جلسه شورا باید علنی باشد و توسط رئیس دولت یا نهاد قانونی ذی‌صلاح صادر شود، نه اینکه رئیس کمیته انتخابات چنین دعوتی را انجام دهد. این مسئله باعث کوچک‌انگاری جایگاه شورا شده است؛ شورایی که از پیش نیز با انتقاداتی درباره استقلال و اختیارات خود روبروست.

الدرویش با اشاره به نحوه ادای سوگند اعضا گفت: سوگند خوردن به صورت دسته‌جمعی انجام شد، در حالی که عرف پارلمانی و قانونی حکم می‌کند هر عضو به‌طور فردی سوگند یاد کند تا صحت سوگند تضمین شده و تنوع دینی و طایفه‌ای رعایت شود.

وی در این باره پرسید: مرجعی که اعضا با پیشینه‌های دینی مختلف، همچون “حسن دغیم” (مسلمان) و “نور نجمه” (مسیحی) هنگام ادای سوگند دسته‌جمعی به آن استناد کردند، چه بوده است؟ و آیا این فرمول، تنوع دینی جامعه سوریه را لحاظ کرده یا نشان‌دهنده عدم به رسمیت شناختن این تنوع است؟

وی ادامه داد: از دیگر نکات قابل‌توجه، مرجع دعوت‌کننده از الجولانی برای حضور در جلسه بود؛ چرا که طبق عرف پارلمانی، ابتدا باید هیئت‌رئیسه و رئیس شورا انتخاب شوند و سپس رئیس شورا برای حضور رئیس دولت یا قوه مجریه دعوت‌نامه ارسال کند، اتفاقی که در جلسه نخست رخ نداد.

الدرویش در پایان تأکید کرد: این ملاحظات به انتقادات گسترده‌تری درباره نحوه تشکیل و مدیریت شورا افزوده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: روند جلسه گویی از پیش طراحی شده بود و در این باره به نشستی اشاره کرد که یک روز پیش از جلسه اصلی در «قصر الشعب» با حضور «احمد الشرع» (الجولانی) و اعضای شورا برگزار شد. به گفته وی، در آن نشست بر سر جزئیات جلسه و متونی که تصویب شد، توافق صورت گرفته بود؛ امری که به عقیده او، تأکیدکننده ایده پادشاهی مطلقه و حکومت فردی است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha