یکشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۵ - ۱۳:۵۲
حفظ انسجام ملی، مهم‌ترین ضرورت کشور در شرایط پیش‌رو است

حوزه/ مدیر حوزه علمیه خراسان، حفظ انسجام ملی را مهم‌ترین ضرورت کشور در شرایط کنونی دانست و با تأکید بر ضرورت آگاهی‌بخشی نسبت به تحولات پیش‌رو، گفت: اربعین حسینی نباید تحت تأثیر فضاسازی‌های ناشی از شرایط جنگی قرار گیرد و همه ظرفیت‌ها باید در مسیر تقویت وحدت و همدلی ملی به‌کار گرفته شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین علی خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان، در جلسه شورای معاونان مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، با قدردانی از تلاش‌های مجموعه همکاران در برگزاری مراسم وداع و تشییع امام شهید، اظهار کرد: لازم است از همه دوستان و همکاران برای هرچه باشکوه‌تر برگزار شدن مراسم وداع و تشییع امام شهید تلاش کردند، صمیمانه قدردانی کنیم.

وی افزود: به نظر می‌رسد حوزه علمیه خراسان در بخش‌های مختلف، عملکردی درخور توجه و قابل قبول از خود به ثبت رساند. همه مجموعه‌ها با تمام توان پای کار بودند؛ معاونت فرهنگی در متن میدان حضور داشت، همکاران حوزه رسانه، مجموعه‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی، مدارس علمیه خواهران، معاونت پشتیبانی و دیگر بخش‌ها نیز هر یک به سهم خود مسئولیت‌هایشان را به‌خوبی انجام دادند.

مدیر حوزه علمیه خراسان ادامه داد: همه عزیزان با احساس مسئولیت درگیر این مأموریت شدند و تلاش کردند وظایف خود را به بهترین شکل انجام دهند. همین نیز انتظار می‌رفت و باید همواره توجه داشته باشیم که در همه عرصه‌ها، وظایف خود را به‌موقع و به‌درستی انجام دهیم.

لزوم توجه به شرایط پیش‌رو و حفظ انسجام در فضای کشور

وی با اشاره به شرایط کنونی منطقه، اظهار کرد: شرایط فعلی به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد به سمت آغاز دور جدیدی از درگیری‌ها حرکت می‌کنیم. آنچه امروز شاهد آن هستیم، از نگاه بنده هنوز جنگ به معنای کامل نیست، بلکه مرحله‌ای است که طرفین در حال آزمودن یکدیگر و طراحی گام‌های بعدی هستند. بر همین اساس، به نظر می‌رسد در هفته‌های آینده احتمال ورود به مرحله جدیدی از جنگ با آمریکا وجود داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط با اشاره به برخی تحولات اخیر، تصریح کرد: آمریکایی‌ها در این مدت نیاز داشتند فضای منطقه تا حدی آرام باشد؛ از جمله به دلیل برگزاری رقابت‌های جام جهانی در کشورشان و برخی ملاحظات دیگر، تمایلی به تشدید تنش‌ها نداشتند. از سوی دیگر، برگزاری مراسم باشکوه تشییع امام شهید در ایران نیز برای آنان بسیار سنگین و آزاردهنده بود و همین مسئله موجب عصبانیت و واکنش‌های آنان شد.

وی ادامه داد: به اعتقاد بنده، رفتارها و اظهارات اخیر ترامپ بیش از هر چیز ناشی از استیصال و عصبانیت است؛ به‌ویژه آنکه در مراسم تشییع، موضوع انتقام بیش از هر مسئله دیگری برجسته شد و پیام رهبر معظم انقلاب نیز بر همین محور تأکید داشت.

مدیر حوزه علمیه خراسان اظهار کرد: ترامپ امروز به‌شدت نسبت به این مسئله احساس نگرانی می‌کند و همواره نگران تهدیدهایی است که متوجه اوست؛ به‌گونه‌ای که برای حفظ امنیت خود، تدابیر ویژه‌ای اتخاذ می‌کند. نمونه آن نیز تغییر هواپیمای وی در جریان سفر به ترکیه بود که نشان می‌دهد تهدیدها را جدی گرفته است. همین موضوع نیز بیانگر آن است که برای جمهوری اسلامی ایران قدرت و توان اثرگذاری قائل هستند.

وی افزود: انتقام، مطالبه‌ای قطعی است و این موضوع، دیر یا زود محقق خواهد شد. یکی از عواملی که امروز آمریکا را به سمت تشدید مجدد فضای جنگ سوق می‌دهد نیز همین نگرانی‌هاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط در ادامه با اشاره به مذاکرات اسلام‌آباد گفت: برداشت شخصی بنده این است که آمریکایی‌ها در جریان این مذاکرات با مشکلاتی مواجه بودند و تلاش کردند در ظاهر، روی کاغذ و در قالب مفاد تفاهم‌نامه، امتیازاتی به جمهوری اسلامی ایران بدهند تا ایران به پذیرش آن ترغیب شود.

وی افزود: مفاد این تفاهم‌نامه، دست‌کم در ظاهر، عمدتاً به سود ایران تنظیم شده بود، اما به اعتقاد بنده، از همان لحظه‌ای که آن را تدوین و امضا کردند، هیچ اراده‌ای برای اجرای آن نداشتند. هدف اصلی آنان این بود که با پذیرش این تفاهم‌نامه از سوی ایران، زمینه باز شدن تنگه هرمز فراهم شود؛ موضوعی که از نگاه آنان هم آثار اقتصادی و تبلیغاتی قابل توجهی داشت و هم می‌توانست قیمت نفت را کاهش دهد. سایر بندهای تفاهم‌نامه برای آنان در درجه دوم اهمیت قرار داشت.

وی ادامه داد: حتی اگر برخی تعهدات دیگر از جمله کاهش محدودیت‌های دریایی یا آزادسازی بخشی از اموال ایران نیز در ظاهر مطرح می‌شد، آنچه برای آمریکا اهمیت اساسی داشت، بازگشت شرایط تنگه هرمز به وضعیت پیش از جنگ بود. اما هنگامی که مشاهده کردند این هدف محقق نمی‌شود، تلاش کردند با فشار بر برخی کشورهای منطقه، از جمله عمان، مسیر دیگری را دنبال کنند، اما آن نیز به نتیجه نرسید.

مدیر حوزه علمیه خراسان تأکید کرد: همین مسئله نشان می‌دهد موضوع تنگه هرمز تا چه اندازه برای آمریکا اهمیت حیاتی دارد و امروز نیز با وجود همه تلاش‌ها، به نتیجه مطلوب خود نرسیده است. از همین رو، به نظر می‌رسد آمریکا راهکار دیگری جز تشدید فشارها و حرکت به سمت گسترش درگیری‌ها برای دستیابی به این هدف در پیش ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از برخی فضاسازی‌های رسانه‌ای اظهار کرد: آنچه در روزهای اخیر موجب نگرانی بنده شده، نه رفتار ترامپ و نه تهدیدهای خارجی، بلکه برخی جریان‌های داخلی هستند که تلاش می‌کنند اقدامات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را کوچک جلوه دهند و در مقابل، اقدامات دشمن را بزرگ‌نمایی کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط افزود: متأسفانه گاهی در برخی کانال‌ها و فضاهای رسانه‌ای، حتی از سوی افرادی که خود را نیروهای انقلابی معرفی می‌کنند، مطالبی منتشر می‌شود که دقیقاً همسو با روایت رسانه‌های معاند است. این رویکرد در شرایط جنگی، اقدامی نادرست و خطرناک است.

وی ادامه داد: برخی به دلیل اختلافات سیاسی یا نگاه‌های انتخاباتی، مصالح کشور را نادیده می‌گیرند و با فضاسازی‌های نادرست، انسجام ملی را خدشه‌دار می‌کنند؛ در حالی که امروز کشور بیش از هر زمان دیگری به همدلی، انسجام و همراهی نیاز دارد.

مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به برخی ادعاها درباره حملات دشمن گفت: نباید با بیان مطالب غیرواقعی، فضای کشور را ملتهب کرد. وقوع چند حمله محدود یا آسیب به برخی مراکز، به معنای از بین رفتن توان کشور نیست. همان‌گونه که با وجود سال‌ها حملات گسترده به غزه، حیات و مقاومت در آن منطقه همچنان ادامه دارد، نباید با ادبیات اغراق‌آمیز، تصویر نادرستی از شرایط کشور ارائه داد.

وی تأکید کرد: امروز مهم‌ترین مسئله، درک صحیح شرایط جنگی و حفظ انسجام ملی است و همه باید از هرگونه سخن یا اقدامی که موجب تضعیف روحیه مردم یا تقویت روایت دشمن می‌شود، پرهیز کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط اظهار کرد: به نظر می‌رسد اگر جنگی جدید شکل بگیرد، شرایط جمهوری اسلامی ایران نسبت به گذشته متفاوت خواهد بود و دیگر غافلگیری گذشته وجود ندارد. همچنین با توجه به تحولات مربوط به یمن و احتمال گسترش دامنه درگیری‌ها، از جمله احتمال تأثیرگذاری تنگه باب‌المندب، شرایط آینده می‌تواند برای طرف مقابل پیچیده‌تر باشد. کشورهای منطقه نیز به‌خوبی می‌دانند که تشدید درگیری‌ها بیش از همه به زیان آنان خواهد بود و جمهوری اسلامی ایران نیز در برابر هرگونه تعرض، متناسب با شرایط، پاسخ خواهد داد.

اربعین نباید تحت تأثیر شرایط جنگی و فضاسازی‌های داخلی قرار گیرد

وی ادامه داد: در صورت تشدید درگیری‌ها، طبیعی است که ایران نیز متناسب با شرایط پاسخ خواهد داد و در نهایت، طرف مقابل بیشترین آسیب را متحمل خواهد شد. از همین رو، کشورهای منطقه نیز به‌خوبی از پیامدهای گسترش جنگ آگاه هستند.

مدیر حوزه علمیه خراسان افزود: در روزهای گذشته نیز مشاهده شد که پس از مطرح شدن استفاده از خاک قطر علیه جمهوری اسلامی ایران، مسئولان این کشور با سرعت هرگونه دخالت را رد کردند و تأکید داشتند که در این موضوع نقشی نداشته‌اند. این مسئله نشان می‌دهد کشورهای منطقه نسبت به تبعات این شرایط نگرانی جدی دارند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت‌ها و مؤلفه‌های قدرت متعددی برخوردار است، اظهار کرد: به اعتقاد بنده، اگر بتوانیم انسجام داخلی را حفظ کنیم و اجازه ندهیم برخی جریان‌ها فضای داخلی کشور را دچار اختلاف و چنددستگی کنند، نتیجه این رویارویی، حتی اگر با تشدید درگیری‌ها همراه باشد، از هم‌اکنون روشن است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط با اشاره به وظایف مجموعه‌های فرهنگی و حوزوی در شرایط کنونی، تصریح کرد: امروز وظیفه ما این است که مردم را نسبت به شرایط پیش‌رو آگاه کنیم و زمینه آمادگی ذهنی جامعه را برای احتمال آغاز یک جنگ گسترده فراهم آوریم. همچنین باید با کنار گذاشتن اختلافات داخلی، برای حفظ وحدت و انسجام ملی تلاش کنیم.

وی خاطرنشان کرد: همان‌گونه که امام شهید از «اتحاد مقدس ملت ایران» یاد می‌کرد، امروز نیز حفظ همین اتحاد، مهم‌ترین ضرورت کشور است و نباید درگیر مسائل حاشیه‌ای شد؛ چراکه دشمن نیز تمام تمرکز خود را بر همین مسئله قرار داده است.

مدیر حوزه علمیه خراسان افزود: پیش‌بینی ما این بود که احتمال آغاز دور جدید درگیری‌ها طی یک یا دو ماه آینده وجود داشته باشد، اما به نظر می‌رسد با توجه به شرایط موجود، این روند زودتر از آنچه تصور می‌شد آغاز شود. از سوی دیگر، انتخابات پیش‌روی آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز در محاسبات طرف مقابل بی‌تأثیر نیست و مجموعه این عوامل در تحلیل شرایط باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه با انتقاد از برخی فضاسازی‌ها درباره راهپیمایی اربعین، اظهار کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که این روزها در داخل کشور مطرح می‌شود و به اعتقاد بنده نادرست است، تلاش برای تحت تأثیر قرار دادن مراسم اربعین با شرایط جنگی است. برخی مطرح می‌کنند که مردم امسال به اربعین نروند و در داخل کشور بمانند؛ در حالی که چنین تحلیلی صحیح نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط تأکید کرد: اینکه گفته شود برای حفظ امنیت داخلی باید اربعین تعطیل شود یا حضور مردم در این اجتماع عظیم کاهش یابد، تحلیل درستی نیست. اربعین یک جریان بزرگ تمدنی است که طی سال‌های اخیر شکل گرفته و امسال نیز، به‌ویژه پس از مراسم باشکوه تشییع امام شهید در عراق، باید با شکوهی بیش از گذشته برگزار شود.

وی ادامه داد: همه دستگاه‌ها باید برای هرچه پررنگ‌تر برگزار شدن مراسم اربعین تلاش کنند و نباید اجازه داد این حرکت عظیم تحت تأثیر چنین فضاسازی‌هایی قرار گیرد. حتی اگر شرایط به گونه‌ای باشد که رفت‌وآمدها صرفاً از مسیرهای زمینی انجام شود، باز هم نباید از اهمیت اربعین غفلت کرد.

مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه مسئولان باید از هرگونه خطای محاسباتی پرهیز کنند، گفت: گاهی برخی تحلیل‌های غیرکارشناسی در فضای عمومی مطرح می‌شود و ممکن است در تصمیم‌گیری‌ها اثر بگذارد؛ در حالی که لازم است مسئولان با دقت و واقع‌بینی نسبت به این مسائل تصمیم بگیرند.

وی در پایان اظهار کرد: خداوند متعال تاکنون یاری‌گر ملت ایران بوده است و اگر ما نیز به وظایف خود به‌درستی عمل کنیم و بر خداوند توکل داشته باشیم، نصرت الهی قطعی خواهد بود. نشانه‌های این نصرت نیز از هم‌اکنون قابل مشاهده است. البته ممکن است در سال‌های پیش‌رو با دشواری‌ها و هزینه‌هایی مواجه باشیم؛ چراکه کشور در مقطع حساسی قرار گرفته و تثبیت جایگاه جمهوری اسلامی ایران در معادلات قدرت جهانی، طبیعتاً هزینه‌هایی به همراه خواهد داشت. امیدواریم خداوند متعال به همه ما توفیق خدمت در این مسیر را عنایت فرماید.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha