سه‌شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۵ - ۱۴:۰۸
اندیشه مدیریتی رهبر شهید بر پایه قرآن و نهج‌البلاغه شکل گرفته است

حوزه/ حجت‌الاسلام سهیلی با تأکید بر اینکه اندیشه مدیریتی رهبر شهید ریشه در قرآن کریم و نهج‌البلاغه دارد، گفت: مجموعه آثار و بیانات ایشان در حوزه مدیریت، به‌ویژه کتاب «راه روشن مدیران»، نقشه راه جامعی برای مدیران نظام اسلامی به شمار می‌رود و مطالعه آن برای مسئولان و مدیران کشور ضروری است.

حجت‌الاسلام سهیلی، استاد حوزه و دانشگاه، در گفتگو با خبرگزاری حوزه با اشاره به آثار منتشرشده درباره اندیشه مدیریتی رهبر شهید اظهار داشت: بسیاری از افراد شاید ندانند که در حوزه مدیریت، کتاب‌های متعددی بر اساس اندیشه‌ها و بیانات رهبر شهید منتشر شده است. جایگاه رهبری، جایگاهی کلان و مدیریتی است و شیوه رهبری امام شهید به‌خوبی نشان می‌دهد که ایشان از تسلط و تبحر ویژه‌ای در عرصه مدیریت برخوردار بودند.

وی افزود: مدیریت دقیق و صحیح رهبر شهید بیانگر آن است که یک اندیشه ثابت، منسجم و ریشه‌دار در ذهن نورانی ایشان وجود داشته که چنین شیوه مدیریتی را رقم زده است. این اندیشه، برگرفته از آیات قرآن کریم و معارف نهج‌البلاغه است.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ریشه مباحث مدیریتی رهبر شهید را باید در شرح نهج‌البلاغه ایشان جست‌وجو کرد، تصریح کرد: یکی از مجلدات شرح نهج‌البلاغه رهبر شهید با عنوان «راه روشن مدیران» به موضوع مدیریت اختصاص دارد و می‌توان آن را پایه و اساس اندیشه مدیریتی ایشان دانست. سایر کتاب‌ها و بیانات رهبر شهید در حوزه مدیریت نیز در حقیقت ادامه و تبیین همان مبانی قرآنی و نهج‌البلاغه‌ای است.

وی ادامه داد: همین موضوع، شخصیت مدیریتی رهبر شهید را از سایر افراد متمایز و منحصربه‌فرد کرده است.

حجت‌الاسلام سهیلی با اشاره به منابع مطالعاتی موجود درباره اندیشه‌های رهبر شهید گفت: همان‌گونه که در پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر شهید، بخشی مستقل به موضوع قرآن اختصاص یافته، بخشی نیز به نهج‌البلاغه اختصاص دارد و علاقه‌مندان می‌توانند برای مطالعه شرح نهج‌البلاغه ایشان به آن مراجعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: نهج‌البلاغه موضوعات گوناگونی را در بر می‌گیرد، اما یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن، مباحث مدیریتی امیرالمؤمنین علی(ع) است. برای نمونه، نامه حضرت به مالک اشتر از مهم‌ترین متون مدیریتی اسلام به شمار می‌رود و کتاب «راه روشن مدیران» در واقع شرح و تبیین همین نامه است؛ نامه‌ای که سرشار از نکات دقیق و عمیق مدیریتی و مبنای مدیریت اسلامی است.

این استاد دانشگاه درباره محورهای اصلی دیدگاه مدیریتی رهبر شهید اظهار داشت: آثار ایشان حوزه‌های مختلف مدیریت از جمله مدیریت قضایی، فرهنگی، سیاسی و دیگر عرصه‌ها را در بر می‌گیرد. مجموعه بیانات رهبر شهید، هم به اصل مدیریت پرداخته و هم ویژگی‌های مدیر را تبیین کرده است؛ اینکه یک مدیر چه خصوصیات، انگیزه‌ها و شاخص‌هایی باید داشته باشد.

وی افزود: به‌ویژه در نظام جمهوری اسلامی، بسیار مهم است که مدیر از تفکر انقلابی برخوردار باشد. رهبر شهید به‌روشنی بیان کرده‌اند که مدیر چگونه باید مجموعه تحت مسئولیت خود را اداره کند و شاخص‌های اداره صحیح یک سازمان چیست. همچنین ویژگی‌های مدیر در قرآن و نهج‌البلاغه نیز در آثار و بیانات ایشان به‌خوبی تشریح شده است.

حجت‌الاسلام سهیلی با تأکید بر تفاوت مدیریت اسلامی با مدیریت سکولار گفت: نکته مهم این است که مدیر در نظام اسلامی باید بر اساس اندیشه حکومت دینی مدیریت کند. طبیعی است که نگاه یک مدیر دینی با نگاه مدیری که هیچ مبنای دینی و اسلامی در اداره جامعه ندارد، کاملاً متفاوت است. رهبر شهید شاخص‌های مدیریت اسلامی را در حوزه‌های مختلف مدیریتی به‌صورت دقیق تبیین کرده‌اند.

وی در پایان با توصیه به مدیران کشور اظهار داشت: به همه مدیران، به‌ویژه مدیران جوان، توصیه می‌کنم آثار رهبر شهید در حوزه مدیریت را با دقت مطالعه کنند و حتی اگر پیش‌تر این آثار را خوانده‌اند، بار دیگر به مطالعه آن‌ها بپردازند؛ زیرا امروز، در شرایط جدید جهان و در تقابل انقلاب اسلامی با تمدن و تجدد جدید، مدیران بیش از هر زمان دیگری نیازمند شناخت مبانی فکری و شاخص‌های مدیریت اسلامی هستند تا بدانند در این دوران چگونه باید مدیریت کنند و از چه خط فکری و رویکردی پیروی داشته باشند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha