یکشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۳:۵۳
مدیریت جهادی پادزهر اشرافی‌گری و انفعال بوروکراتیک است

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین احمدی اراکی، با تبیین نقش مدیریت جهادی در اندیشه رهبر شهید انقلاب اسلامی گفت: مدیریت جهادی با تکیه بر ایمان، عقلانیت و خدمت‌گزاری به مردم، می‌تواند پادزهر اشرافی‌گری و انفعال بوروکراتیک باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس احمدی اراکی پژوهشگر حوزه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک اظهار داشت: در چارچوب فکری رهبر شهید انقلاب اسلامی، «امت واحده بیدار شده» به عنوان نسخه‌ای برای وحدت اسلامی مطرح می‌شود که در آن تمام ملت‌های خیزش‌کرده، فارغ از مذهب، در یک جبهه گرد هم می‌آیند.

وی افزود: این نگاه، تلاش دشمن برای دامن‌زدن به اختلافات مذهبی، قومی و نژادی را بی‌اعتبار ساخته و محور تقابل را به «اسلام مقاومت» در برابر جریان سازش و وابستگی تغییر می‌دهد.

کارشناس دینی تصریح کرد: مقاومت؛ فراتر از یک اقدام دفاعی بوده و در این گفتمان، مقاومت دارای دو کارکرد اساسی است، کارکرد سلبی، مقابله با اشغالگری، تروریسم تکفیری و پروژه‌های تجزیه‌طلبانه است که به دنبال تضعیف و تجزیه امت اسلامی‌اند و در مقابل کارکرد ایجابی، بازتعریف هویت مشترک اسلامی بر اساس ایثار، جهاد و مسئولیت اجتماعی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمدی اراکی ابراز کرد: مقاومت تنها به جنگیدن محدود نمی‌شود، بلکه «مدرسه‌ای انسان‌ساز» است که ارزش‌هایی چون شهادت‌طلبی، ایثار، برادری و مسئولیت‌پذیری را در نسل جوان امت نهادینه می‌کند، در این مدرسه، جوانان شیعه و سنی از لبنان، فلسطین، یمن و عراق، بدون آنکه هویت مذهبی خود را کنار بگذارند، در یک جبهه واحد علیه دشمن مشترک می‌جنگند.

وی ادامه داد: رهبر شهید انقلاب اسلامی، ریشه تفرقه در جهان اسلام را بی‌اعتمادی میان ملت‌ها و دولت‌هایشان می‌دانستند و مدیریت جهادی را به عنوان الگویی از حکمرانی مقاومت‌محور مطرح می‌کردند، الگویی که در آن ایمان، عقلانیت و خدمت‌گزاری به خلق، سنگ بنای حکمرانی اسلامی است.

حجت الاسلام والمسلمین احمدی اراکی خاطرنشان کرد: ایشان معتقد بودند که «اگر حاکمان کشورهای اسلامی حقیقتاً خود را خادم مردم بدانند، فاصله ملت‌ها و دولت‌ها از بین می‌رود و این بزرگ‌ترین گام برای وحدت است». این نگاه، مدیریت جهادی را به پادزهر اشرافی‌گری و انفعال بوروکراتیک تبدیل کرده و زمینه همگرایی امت را فراهم می‌سازد.

وی یادآور شد: مقاومت در اندیشه رهبر شهید انقلاب، نه فقط یک ضرورت دفاعی، بلکه موتور محرکه تمدن‌سازی اسلامی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمدی اراکی تصریح کرد: ایشان امت اسلامی را به تقویت جبهه مقاومت در برابر نظام سلطه و تعمیق همگرایی درونی میان ملت‌ها و دولت‌های اسلامی فرا می‌خواندند. این دو، دو بال پرواز تمدن نوین اسلامی‌اند؛ بدون مقاومت، وحدت سرابی بیش نیست و بدون وحدت، مقاومت حرکتی پراکنده و ناپایدار خواهد بود.

وی اذعان کرد: نمونه‌های عینی این نگاه در عمل، در لبنان، فلسطین و یمن قابل مشاهده است، جایی که جبهه مقاومت علاوه بر مبارزه مسلحانه، به بازسازی زیرساخت‌ها، ارائه خدمات اجتماعی و تقویت نهادهای مدنی پرداخته است. این تجربه نشان می‌دهد که مقاومت نه در بیانیه‌های سیاسی، بلکه در خون‌های آمیخته بر خاک جبهه‌ها و خدمات ماندگار به مردم، وحدت‌آفرین است.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha