یکشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۵:۴۵
مطالبه‌گری انقلابی نباید به تخریب سرمایه اجتماعی و دوقطبی‌سازی منجر شود/ مبلغان پیام تمدن‌ساز امامین انقلاب را عملیاتی کنند

حوزه/ مدیر تبلیغ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان با تأکید بر ضرورت توجه همزمان به وحدت و مطالبه‌گری، گفت: مُبلّغ انقلابی باید نسبت به مسائل مردم مطالبه‌گر باشد و از ارزش‌های انقلاب و اصولی که برای آنها هزینه شده است دفاع کند، اما این مطالبه‌گری نباید به نفرت‌پراکنی، تخریب سرمایه اجتماعی، ایجاد شکاف میان مردم و دوقطبی‌سازی منجر شود.

حجت‌الاسلام خانعلی ابراهیمی، مدیر تبلیغ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، با اشاره به جایگاه وحدت در منظومه فکری امام و رهبر شهید انقلاب، اظهار کرد: وحدت در منظومه فکری امام شهید، یک شعار مقطعی نبود؛ بلکه یکی از پایه‌های پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی، «وحدت کلمه» مردم بود.

وی افزود: امام بارها بر این حقیقت تأکید کردند که ملت، با وجود تفاوت سلیقه‌ها و دیدگاه‌ها، باید در اصول و اهداف اساسی، همدل و متحد بمانند. همین نگاه، بعدها در نام‌گذاری فاصله میان دو روایت ولادت پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) به عنوان «هفته وحدت»، به یک سنت مهم در جمهوری اسلامی تبدیل شد.

حجت‌الاسلام ابراهیمی ادامه داد: در ادامه همین مکتب، رهبر شهید انقلاب نیز وحدت را صرفاً یک تدبیر سیاسی نمی‌دانستند. ایشان در ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ در دیدار جمعی از علما و بزرگان اهل سنت کشور تصریح کردند: «وحدت یک تاکتیک نیست، وحدت یک اصلی از اصول اسلام است، وحدت یک امر قرآنی است.»

وی تصریح کرد: این نگاه، وحدت شیعه و سنی را از یک مصلحت مقطعی فراتر می‌برد و آن را به یک وظیفه دینی و راهبرد اساسی امت اسلامی تبدیل می‌کند.

وحدت اسلامی و انسجام اجتماعی؛ دو حلقه از یک زنجیره

مدیر تبلیغ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه وحدت فقط مسئله روابط میان مذاهب نیست، اظهار کرد: همان‌گونه که در سطح امت اسلامی باید مراقب تبدیل اختلاف به تفرقه باشیم، در داخل کشور نیز باید مراقب تبدیل تفاوت دیدگاه‌ها به شکاف اجتماعی باشیم.

وی خاطرنشان کرد: این نکته در پیام اخیر رهبر معظم انقلاب در ۶ شهریور ۱۴۰۵ به مناسبت هفته دولت، با صراحت مورد تأکید قرار گرفت. ایشان «رعایت وحدت و مراقبت از انسجام اجتماعی» را از مسائل اساسی کشور دانستند و تأکید کردند که اقدامات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی باید با ملاحظه انسجام اجتماعی انجام شود. همچنین قاطعانه فرمودند: «ارتکاب هر آنچه به‌ضرر انسجام اجتماعی باشد، ممنوع است.»

حجت‌الاسلام ابراهیمی گفت: این دو نگاه کاملاً در امتداد یکدیگرند؛ وحدت اسلامی، انسجام ملی و همدلی اجتماعی، حلقه‌های یک زنجیره‌اند. اگر دشمن نتواند امت اسلامی را از بیرون شکست دهد، تلاش می‌کند از درون، میان مردم، مذاهب، اقوام و جریان‌های مختلف شکاف ایجاد کند. بنابراین یکی از مهم‌ترین راه‌های خنثی کردن پروژه تفرقه، تقویت همین سرمایه اجتماعی است.

وی با اشاره به نقش مبلغان در این عرصه، افزود: مثل همیشه، مبلغان نقش بسیار جدی دارند؛ لذا چه مبلغان عمومی و چه مبلغان طرح‌های رسمی، در میدان تبلیغ تلاش می‌کنند این مسئله را از سطح شعار به زندگی مردم منتقل کنند؛ هم در تقویت برادری میان شیعه و اهل سنت و هم در تحکیم انسجام میان آحاد ملت ایران.

مدیر تبلیغ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان ادامه داد: دشمن به این دو مهم توجه ویژه دارد؛ زیرا می‌داند اگر بتواند انشقاق ایجاد کند، موفق می‌شود؛ ولی مرابطون بیدار ما، مثل گذشته، اجازه چنین شیطنتی را به دشمن نمی‌دهند.

حجت‌الاسلام ابراهیمی با تأکید بر ضرورت توجه همزمان به وحدت و مطالبه‌گری، اظهار کرد: وحدت به معنای تعطیل کردن مطالبه‌گری نیست. مُبلّغ انقلابی باید نسبت به مسائل مردم مطالبه‌گر باشد، باید از ارزش‌های انقلاب و اصولی که برای آنها هزینه شده است دفاع کند و نسبت به انحراف‌ها تذکر و تبیین داشته باشد؛ اما این مطالبه‌گری نباید به نفرت‌پراکنی، تخریب سرمایه اجتماعی، ایجاد شکاف میان مردم و دوقطبی‌سازی‌های مورد اشاره رهبر معظم انقلاب منجر شود؛ بلکه با تدبیر باید جلوی کج‌روی‌ها نیز گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: ما باید هم بر اصول بایستیم و هم از تفرقه جلوگیری کنیم؛ هم مطالبه‌گر باشیم و هم مراقب باشیم مطالبه‌گری ما در زمین دشمن تعریف نشود.

مدیر تبلیغ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان با اشاره به تبیین سیره پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) از سوی رهبر شهید انقلاب، گفت: رهبر شهید انقلاب نیز در تبیین سیره پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) در ۲۸ مهر ۱۳۶۸، از تبدیل فضای بی‌تفاوتی به فضای «محبت و همکاری و برادری» سخن گفته بودند. این دقیقاً همان نقطه‌ای است که تبلیغ دینی امروز باید به آن برسد.

حجت‌الاسلام ابراهیمی افزود: وحدت برای ما صرفاً یک هفته برگزاری مراسم نیست؛ فرصتی برای بازخوانی یک مأموریت دائمی است؛ ساختن جامعه‌ای که در آن اختلاف نظر وجود دارد، اما تفرقه وجود ندارد؛ مطالبه‌گری هست، اما تخریب نیست؛ هویت‌های مختلف محترم‌اند، اما همه در حفظ منافع امت و ملت، خود را یک پیکر می‌دانند.

وی تصریح کرد: امروز مُبلّغ بیدار ما هم مرزهای اعتقادی و ارزشی خود و هم مرزهای تفرقه را می‌شناسد.

مدیر تبلیغ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان در پایان گفت: اگر بتوانیم این دو را همزمان حفظ کنیم، آن‌گاه وحدت فقط یک شعار مناسبتی نخواهد بود؛ بلکه به سرمایه اجتماعی، قدرت ملی و زمینه‌ساز حرکت تمدنی امت اسلامی تبدیل خواهد شد و هیچ قدرتی نمی‌تواند ما را دچار چالش و مشکل کند. لذا مهم‌ترین مأموریت مبلغان عملی کردن پیام بسیار مهم و تمدن‌ساز امامان انقلاب است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha