شنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۷:۰۸
حوزه پیشرو؛ پاسخگویی به شبهات تا حل معضل حجاب و مسائل مستحدثه

حوزه/ مدیر حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه حوزه پیشرو و سالم باید بتواند مسئله حجاب را حل کند، گفت: حوزه نمی‌تواند نسبت به نیازهای جدید و مسائل مستحدثه بی‌تفاوت باشد و روحانیت و طلبه امروز باید بداند که سنگر مبارزه و تبلیغ، علاوه بر منابر سنتی، پهنای دیجیتال و فضای مجازی و پاسخگویی به شبهات روز نسل جوان و جامعه است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از شهرکرد، حجت‌الاسلام والمسلمین اسحاق سعیدی، مدیر حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری، ظهر امروز در اجلاسیه شهدای روحانی چهارمحال و بختیاری و آیین افتتاحیه دروس حوزه‌ علمیه استان که در مجتمع لاله شهرکرد برگزار شد، با گرامیداشت حضور خانواده‌های معظم شهدا در این اجلاسیه، به‌ویژه خانواده حجت‌الاسلام والمسلمین علی عبادی، روحانی شهید شاخص روحانیت کشور در سال ۱۴۰۵، گفت: باید از خانواده‌های معظم شهدا قدرشناسی کنیم و حضور آنان را در این اجلاسیه گرامی بداریم.

وی هدف از برگزاری اجلاسیه شهدای روحانی را تبیین نقش روحانیت در دفاع مقدس، ارائه الگوهای احسن و ترویج فرهنگ شهید و شهادت به‌عنوان کنشگری اجتماعی عنوان کرد و افزود: یادواره شهدای محله و شهرستان برگزار شد و امروز به اجلاسیه استانی رسیده‌ایم؛ از محله تا شهرستان و تا استان، همه زحمت کشیده‌اند.

مدیر حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای برگزاری اجلاسیه و کنگره شهدای روحانی، بیان کرد: بخشی از این زحمات در همین سالن قابل مشاهده است؛ از فضاسازی، چاپ تصاویر و مشخصات شهدای روحانی، تولید آثار هنری شهدایی، تبلیغات محیطی و فضاسازی محل برگزاری برنامه‌ها تا اجرای برنامه‌های فرهنگی شهدایی، روایتگری، تجلیل از خانواده‌های شهدا، هزینه‌های اجرا و پشتیبانی، تجهیزات برنامه، مستندسازی، تولید کلیپ و غرفه‌هایی که در کنگره مربوط به شهدای روحانیت است و ان‌شاءالله برپا خواهد شد.

وی ادامه داد: این اقدامات قاعدتاً نیازمند اعتبارات، هزینه‌ها و بودجه‌هایی است که بخشی از آن انجام شده و بخش معظم آن نیز ان‌شاءالله به همت مسئولان مربوطه محقق خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی از طلاب، فضلا، روحانیون هنرمند، اساتید، مبلغین و مبلغات دعوت کرد در برپایی غرفه‌های مربوط به کنگره ۲۷۵۰ شهید چهارمحال و بختیاری مشارکت کنند و گفت: از مجموعه طلاب و فضلا و روحانیون هنرمند و اساتید و مبلغین و مبلغات دعوت می‌کنم ان‌شاءالله ما را در پررونق کردن غرفه‌های مربوط به کنگره ۲۷۵۰ شهید گلگون‌کفن یاری و مساعدت کنند.

وی برگزاری همزمان اجلاسیه شهدای روحانی و آیین افتتاحیه کلاس‌های درس حوزه‌های علمیه را فرصتی مغتنم دانست و تصریح کرد: این همزمانی، پیوند میان مکتب جهاد و شهادت با سنگر علم و تعلم را در بالاترین سطح به تصویر می‌کشد.

مدیر حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری افزود: این بهترین فرصت برای انتقال روحیه انقلابی، جهادی و مسئولیت‌شناسانه است. حوزه علمیه مهد پرورش عالمان مجاهد است؛ شهادت روحانیت تداوم خط سرخ تبلیغ و دفاع از حریم مکتب در عمل است و کلاس درس، کارخانه آدم‌سازی و تولید اندیشه برای پشتیبانی از همین مسیر است.

وی با بیان اینکه شهدای روحانی پرچمداران بصیرت، پیشگامان خط مقدم و مرجع آرامش‌بخش رزمندگان در جبهه‌ها بودند، گفت: درسی که شهدا به ما دادند، درس اخلاص، زبان‌شناسی، حضور به‌موقع در میدان‌های سخت و بی‌رغبتی به جاه و مقام دنیوی است.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با تأکید بر اینکه شهدا مسئولیت جامعه روحانیت را سنگین‌تر کرده‌اند، اظهار داشت: امروز ما به‌عنوان جامعه روحانیت، جامعه انقلابی و جامعه بسیجی باید به رسالت تاریخی خود در عصر تحول و تکنولوژی عمل کنیم.

وی تصریح کرد: حوزه امروز نمی‌تواند نسبت به نیازهای جدید و مستحدثه بی‌تفاوت باشد. روحانیت امروز و طلبه امروز باید بداند که سنگر امروز مبارزه و تبلیغ، علاوه بر منابر سنتی، پهنای دیجیتال و فضای مجازی و پاسخگویی به شبهات روز نسل جوان و جامعه است.

مدیر حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری ادامه داد: کلاس‌های درس باید با آمادگی علمی و مهارتی و با همین نگاه شکل بگیرد. کلاس درس باید میدان جدی مبارزه با جهل و شبهه باشد. تحصیل باید در کنار تهذیب و تهذیب در کنار تحصیل باشد.

وی تأکید کرد: درس خواندن در حوزه باید پاسخگوی مسائل روز جامعه و نظام اسلامی و چالش‌های حکمرانی باشد، نه صرفاً اندوختن اطلاعات نظری.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با اشاره به سبک زندگی شهدای روحانی گفت: شهدای روحانی کسانی بودند که در میان مردم و با مردم و برای مردم زیستند. حوزه تراز باید دیوار بلند میان خود و مسائل مردم و جامعه را بردارد و نمی‌تواند بگوید من مسائلی را حل می‌کنم که ربطی به جامعه ندارد؛ بلکه باید دغدغه آن حل مسائل جامعه و پاسخ به شبهات جامعه باشد.

وی با بیان اینکه دشمن امید را هدف قرار داده است، خاطرنشان کرد: در زمانه‌ای که دشمن امید را هدف قرار داده، وظیفه حوزه و روحانیت امیدآفرینی در جامعه است. باید حقایق را درست تبیین کنیم و از مشکلات فکری و فرهنگی مردم گره‌گشایی کنیم.

مدیر حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری گفت: با نام و یاد خدا و پاسداشت مقام شهدا، سال تحصیلی را آغاز می‌کنیم و با شهدای روحانی عهد و پیمانی دوباره می‌بندیم تا سنگر کلاس درس را امتداد سنگر جبهه‌ها بدانیم.

وی افزود: ما در حوزه‌ها به دنبال ساختن یک حوزه پاسخگو و پیشرو هستیم. حوزه باید در حکمرانی دینی نقش‌آفرین باشد. این کلاس‌ها سنگر تربیت مدیران و نظریه‌پردازان تمدن‌ساز آینده است.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با تأکید بر جایگاه شهدای روحانی در مسیر علمی و تربیتی حوزه اظهار کرد: ما معتقدیم شهدای روحانی امروز ناظر کلاس‌های درس ما هستند؛ آنها با خون خود صندلی‌های این کلاس‌ها را تثبیت کردند.

وی ادامه داد: امروز عهد می‌بندیم که درس را برای تحقق دین بخوانیم و نه فقط عنوان یا عناوین طلبگی؛ با جامعه پیوند عمیق داشته باشیم و در برابر هجمه‌های فرهنگی، سرباز خط‌شکن باشیم.

مدیر حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به بیانات امام خمینی(ره) درباره مسئله حجاب گفت: امام شهید در پنجم فروردین‌ماه ۱۴۰۱ در جمع تمام تریبون‌داران فرمودند: «من سخنرانی‌های همه شما را در باب حجاب شنیدم؛ از صحبت‌های احساسی حذر کنید؛ بروید در باب نقشه استعماری غرب در باب زنان بگویید و تبیین کنید آن را برای مردم.»

وی افزود: امام شهید فرمودند اگر می‌خواهید مشکل حجاب حل شود، بروید درباره منطق استعماری غرب در خصوص زن سخن بگویید و نقشه استعماری غرب را تبیین کنید.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی همچنین به بیانات امام خمینی(ره) در فروردین‌ماه ۱۴۰۲ در جمع مسئولان نظام اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند کشف حجاب هم حرام شرعی است و هم حرام سیاسی و سپس فرمودند اگر این خانم‌هایی که کشف حجاب کردند، نقشه استعماری غرب را می‌دانستند، آنها هم محجبه می‌شدند.

وی با بیان اینکه در این اجلاسیه قصد ندارد صرفاً به ارائه گزارش عملکرد حوزه بپردازد، تصریح کرد: امروز از طرح‌های صدگانه کاربردی و عملیاتی حوزه‌های علمیه، از اینکه در سطح استان ۱۰ مدرسه علمیه داریم، از مرکز تخصصی و رشته‌های تخصصی و مرکز مشاوره سماح نمی‌گویم؛ امروز از اینکه در المپیاد کشوری حوزه، استان پس از قم و تهران رتبه سوم را اخذ کرده و همچنین در تحقق برنامه پنج‌ساله اول حوزه‌ها رتبه سوم را کسب کرده‌ایم، نمی‌گویم؛ چراکه اینها لازم است اما کافی نیست.

مدیر حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: حوزه پیشرو و سالم باید مسئله حجاب را حل کند؛ باید بتواند دین را در جامعه محقق کند. اگر نتوانستیم دین را در جامعه محقق کنیم، حوزه تراز نیستیم و حوزه پیشرو نخواهیم بود.

وی در پایان تأکید کرد: باید بتوانیم با مردم و جامعه و جوانان ارتباط عمیق پیدا کنیم؛ اگر نتوانستیم، باید بتوانیم در برابر هجمه‌های فرهنگی و شبیخون فرهنگی دشمن، سرباز خط‌شکن باشیم. اگر خط‌شکنی نکردیم، حوزه پیشرو نیستیم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha