یکشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۵ - ۱۴:۲۹
برگزاری نشست اخلاقی «ظرفیت وجودی انسان» در مدرسه علمیه الزهرا (س) گراش

حوزه/ ، استاد مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (س) گراش، گفت: خوش‌اخلاقی، تربیت دینی فرزندان، تأثیر لقمه حلال و محیط معنوی خانواده مواردی است که بر ظرفیت وجودی انسان اثر می گذارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از شیراز ، نشست اخلاقی با موضوع «ظرفیت وجودی انسان» روز یکشنبه ۱۹ مهرماه با حضور طلاب در مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (سلام‌الله‌علیها) گراش برگزار شد.

خانم کبری کلانترزاده، استاد مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (س) گراش، گفت: یکی از عواملی که ظرفیت وجودی انسان را بزرگ می‌کند، خوش‌اخلاقی، به‌ویژه نسبت به خانواده است. خداوند در قرآن می‌فرماید: «خود و خانواده‌ات را از آتش جهنم حفظ کن.» در این آیه، تنها خود انسان ملاک نیست، بلکه مسئولیت بر دوش سرپرست خانواده نیز گذاشته شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: روزی پیامبر (ص) با جمعی از اصحاب نشسته بودند و فرمودند: «وای بر اولاد آخرالزمان از دست پدر و مادرشان.» یکی از اصحاب پرسید: پدر و مادر مشرک؟ پیامبر (ص) فرمودند: نه، از دست پدر و مادر مسلمان؛ از این جهت که آنان به فکر دنیای فرزندانشان هستند، اما به فکر آخرت آنان نیستند.
کلانترزاده ادامه داد: مربی، پدر و مادر باید برای تربیت درست فرزندان و متربیان اقداماتی انجام دهند؛ نخست اینکه خودمان تا حد امکان به آنچه می‌گوییم عمل کنیم. فرزندان ما همان‌گونه می‌شوند که ما هستیم، نه همان‌گونه که ما می‌خواهیم. والدین ممکن است تعهد دینی داشته باشند، اما فرزندشان نقطه مقابل آنان شود، زیرا والدین عمل دینی دارند اما اخلاق دینی ندارند.
وی گفت: والدین باید برای خوش‌اخلاقی فرزندان، بسترهای تربیتی آماده کنند. همان هنگام تولد فرزند، در گوش او اذان و اقامه بگویند؛ هرچند ضمیر خودآگاه کودک این الفاظ را نمی‌شناسد، اما ناخودآگاه او این الفاظ را نگه می‌دارد و هنگامی که بزرگ شد، توحیدگریز نمی‌شود.
مدرس مدرسه علمیه الزهرا گفت: کام کودک را با تربت سیدالشهدا (ع) بردارید و برای او نامی نیک انتخاب کنید؛ نامی که نشانه فرهنگ دینی و باور و اعتقادات والدین باشد، نه فرهنگ غربی. زیرا نام پرچم است. معاویه بخشنامه صادر کرده بود که در سراسر بلاد اسلامی، اگر کسی صاحب پسری شد و نامش علی بود، خانه را روی سرش خراب کنید. اگر این کار اثر نداشت، معاویه چنین دستوری نمی‌داد؛ پس نام اثر دارد.
وی افزود: لقمه حلال نیز در تربیت فرزندان تأثیر دارد. اگر لقمه حرام باشد، حال عبادت از فرد گرفته می‌شود و اثر تربیتی خاص خود را می‌گذارد. از لقمه حرام و شبهه‌ناک باید پرهیز شود، زیرا لقمه در رشد شخصیت فرزند اثر می‌گذارد و می‌تواند به قساوت قلب بینجامد. همچنین مجلس روضه در تربیت تأثیر دارد؛ هر منزلی که ذکر اهل‌بیت (ع) در آن باشد، فرشتگان در آنجا حضور دارند.
انتهای پیام.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha