شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

انسان متواضع، در واقع خود را در برابر خدای متعال بسیار كوچك شمرده و خدا نيز به خاطر اين مسئله او را در ميان افراد جامعه، بزرگ و بزرگوار مي‌كند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه ، حجت الاسلام و المسلمين خيريان، استاد حوزه و دانشگاه درجمع تعدادي از طلاب معتكف در حرم مطهر رضوي گفت: بايد با اراده‌اي قوي، كارها را براي رضاي خداوند متعال انجام داد.

وي،  کار امروز به فردا انداختن و تأخير در انجام اموررا از موانع رشد خواند و ابرازداشت: انسان با اين كار، فرصت‌هاي ارزشمندی مانند ماه مبارك رمضان را از دست مي‌دهد.

اين استاد حوزه با بيان اين كه سبك شمردن گناه از ديگر اموري است كه مانع رشد و ترقي انسان مي‌شود، افزود: يكي ديگر از اين موانع، زبان است كه بايد مراقب بود و تنها در زمان گفتن حق، حساب شده و به موقع، از آن استفاده كرد.

وي يأس از رحمت الهي  را گناه كبيره عنوان و خاطرنشان كرد: علاوه بر يأس، تكبر نيز از موانع رشد محسوب مي‌شود.

حجت الاسلام و المسلمين خيريان افزود: نبايد در برابر انسان مؤمن تكبر داشت، بلكه كبر انسان براي زماني است كه در مقابل دشمن خدا قرار گيرد.

این کارشناس حوزوی بر اهتمام بیشتر  نسبت به تواضع، خشوع و فروتني تأكيد كرد و گفت:‌ انسان متواضع، در واقع خود را در برابر خدای متعال بسیار كوچك شمرده و خدا نيز به اين مسئله او را در ميان افراد جامعه ،بزرگ و بزرگوار مي‌كند.

وی، وابستگي به تعلقات دنیوی در هر شكلي را از ديگر موانع رشد انسان دانسته و يادآورشد: هر چه از تعلقات خود كم كنيم، سود مي‌بريم که اين منش را مي‌توان در سيره اهل بيت (عليهم السلام)  مشاهده کرد.

  پاكي عمل، نتيجه راستي و درستي انسان

  حجت الاسلام و المسلمين سجادي زاده، استاد حوزه و دانشگاه علوم اسلامي رضوي  نیز در جمع  معتكفین در حرم مطهر رضوي در قالب برنامه حلقه معرفت به موضع اعتكاف و سيره عملي علماء در این زمینه پرداخت و ابرازداشت: وقت شناسي از اموري است كه بر رعايت آن تأكيد شده و مورد اهتمام بزرگان دين مي‌باشد.

وي با بيان اين كه دعاهاي ماه رمصان داراي مضامين  بلندی است، بر مطالعه و فهم آن تأكيد كرد و گفت: امام سجاد (عليه السلام) در قسمتي از دعاي هر روز ماه رمضان از خداوند متعال توفيق اشتغال به بندگي و عبادت را طلب مي‌كنند.

اين استاد حوزه و دانشگاه، ‌ضمن اشاره به دعاي هر روز ماه رمضان و قسمت «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاَذْهِبْ عَنّى فيهِ النُّعاسَ وَالْكَسَلَ وَالسَّاْمَةَ وَالْفَتْرَةَ وَالْقَسْوَةَ وَالْغَفْلَةَ وَالْغِرَّةَ وَجَنِّبْنى فيهِ الْعِلَلَ وَالاْسْقامَ وَالْهُمُومَ وَالاْحْزانَ وَالاْعْراضَ وَالاْمْراضَ وَالْخَطايا وَالذُّنُوبَ وَاصْرِفْ عَنّى فيهِ السُّوَّءَ ...، ابرازداشت: امكان ندارد كه فردي مرام اهل بيت (عليهم السلام) را بدانند و بخواند، اما نشاط نيابد.

وي به ابزارهاي شيطان براي ايجاد كسالت و تبلي در وجود انسان به منظور انجام ندادن بندگي نسبت به خدا اشاره و خاطر نشان كرد: با توجه به اين كه امام سجاد (عليه السلام) در دعاي هر روز ماه مبارك رمضان مي‌فرمايند: «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَارْزُقْنى الْحَجَّ وَالْعُمْرَةَ وَالاّْجْتِهادَ وَالْقُوَّةَ وَالنَّشاطَ وَالاْنابَةَ وَالتَّوْبَةَ وَالْقُرْبَةَ وَالْخَيْرَ الْمَقْبُولَ وَالرَّغْبَةَ وَالرَّهْبَةَ وَالتَّضَرُّعَ وَالْخُشُوعَ وَالرِّقَّةَ وَالنِّيَّةَ الصّادِقَهَ وَصِدْقَ اللِّسانِ»، بايد از اموري مانند كوشش، نيرو، نشاط، انابه و توبه، تقرب، شوق و انگيزه، ترس، زارى، فروتنى ، دل نازكى و نيت و ... براي مبارزه با شيطان استفاده كرد.

 خاطرنشان می‌شود؛ اعتكاف طلاب خواهر وبرادر حوزه علميه خراسان و جامعة المصطفي العالميه مشهد از يازدهم مردادماه آغاز شده وشب گذشته در قالب مراسمی  خاتمه یافت.

در اين دوره از اعتكاف، 150 طلبه برادر و 100 خواهر طلبه از حوزه علميه خراسان به همراه 250 برادر و 150 خواهر طلبه از جامعة المصطفي العالميه مشهد، شركت داشتند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha