به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجتالاسلام علیرضا احمدی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در راستای برگزاری کنگره حضرت آمنه سلامالله علیها اظهار کرد: با لطف و عنایت خاص حضرت معصومه سلامالله علیها و توجه ویژه آیتالله سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس کریمه اهل بیت(س) کنگره حضرت آمنه سلامالله علیها تصویب و در دستور کار پژوهشکده علامه طباطبایی(ره) قرار گرفته است.
وی از حضرت آیتالله احمد عابدی به عنوان دبیر علمی نام برد و اضافه کرد: کارگروه علمی، پژوهشی و مدیریتی متشکل از حجتالاسلام علیاشرف عبدی رئیس پژوهشکده، حجتالاسلام صفر فلاحی معاون فرهنگی، حجتالاسلام عباسی رئیس اداره پژوهش، حجتالاسلام محمدی مدیر کتابخانه آستان مقدس، حجتالاسلام جهانگیری مسئول تدوین کتابنامه و حجتالاسلام احمدی سبزواری مسئول تدوین کتابشناسی شکل گرفته و فعالیت خود را آغاز کرده است.
مسئول دبیرخانه کنگره حضرت آمنه سلامالله علیها خاطرنشان کرد: این کنگره در سال ۱۳۹۷ برگزار و هر چند زمان دقیق آن با فراخوان عمومی اعلام میشود اما اولویت زمان برگزاری ماه ربیعالاول خواهد بود.
وی ادامه داد: در راستای برگزاری کنگره با ۴۰ نفر از مراجع، اساتید، فضلا و اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی مصاحبه انجام و تعداد زیادی کتاب، مقاله و ترجمه سفارش داده شده است و در آینده نزدیک نیز فراخوان عمومی آن به اطلاع میرسد اما برای ارتباطگیری مانعی وجود ندارد و رایزنیها با مراکز مختلف حوزوی و دانشگاهی ادامه دارد .
حجتالاسلام احمدی یادآور شد: برای تقویت بنیه علمی کنگره حضرت آمنه سلامالله علیها و استفاده از ظرفیتهای انسانی آستان مقدس، همایش خادمان افتخاری و نخبگان رسمی و قراردادی با مدرک کارشناسی ارشد و دکتری برگزار شده است و ۵۳۰ نفر از این فرهیختگان به این همایش دعوت شدند و رزومه علمی آنها دریافت شده است تا بتوانیم از ظرفیت این خادمان افتخاری در بخشهای مختلف علمی به ویژه کنگره حضرت آمنه سلامالله علیها استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه تا کنون کارهای مطلوب علمی در مورد مادر پیامبر اسلام(ص) انجام نشده است، تصریح کرد: اکنون اطلاعات زیادی در مورد ایشان نداریم و اطلاعات موجود نیز پراکنده و آن هم غالبا به مناسبت تولد پیامبر(ص) مطرح شده و مستقلا به ایشان پرداخته نشده است.
مسئول دبیرخانه کنگره حضرت آمنه سلامالله علیها از انگیزههای بیتوجهی مورخان به حضرت آمنه سلامالله علیها یاد کرد و گفت: این بیتوجهی تاریخنگاران به حضرت آمنه سلامالله علیها اختصاص ندارد و این موضوع برای بیشتر زنان مؤمن و تاثیرگزار مطرح است که یکی از علتهای آن دشمنی برخی مورخان و صاحبان مناسب با پیامبر(ص) و خاندان وحی بوده است که از انعکاس نور این خورشیدهای درخشان جلوگیری میکردند چرا که در صورت معرفی این انوار مقدسه، صاحبان قدرت و ثروت از کانون توجه میافتادند و بیفروغ میشدند.
وی ادامه داد: کجاندیشی تاریخنگاران نسبت به زنان یکی دیگر از علتهای مورد نظر است چرا که نگاه مردسالارانه و نگاه ابزاری و کالایی به جنس زن مانع از پرداختن به شخصیت و جایگاه زنان در تاریخ شده است؛ دلیل دیگر نیز حجب و حیای زنان مؤمنه است که موجب میشد خود را کمتر در کانون توجه و گفتمانهای عصر خود قرار دهند و فقط به میزان ضرورت، نیاز و تکلیف در میدانهای اجتماعی حضور یابند.
حجتالاسلام احمدی با تاکید بر اینکه همگان باید در معرفی حضرت آمنه سلامالله علیها سهیم باشند، اظهار کرد: امیدواریم اصحاب رسانه نیز نگاهی ویژه به کنگره حضرت آمنه سلامالله علیها داشته باشند تا بتوانند در راستای هدایت مردم جامعه به سمت نورهای اصلی مشارکت کنند.
انتهای پیام// ۱۵/ ۳۱۳