سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۳ شوال ۱۴۴۵ | Apr 23, 2024
یوسفی مقدم

حوزه/ رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن دفتر تبلیغات اسلامی گفت: مقاومت از نظر قرآن؛ راهبردی ترین کلیدواژه در قرآن کریم است.

به گزارش خبرگزاری حوزه ، حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی مقدم «رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» در هم اندیشی «مقاومتِ امت محور» که به مناسبت سالگرد شهدای مقاومت و به همت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، مقاومت از نظر قرآن را راهبردی ترین کلیدواژه در قرآن دانست و گفت: شهادت سردار سلیمانی حرکت نو و تاریخ جدیدی را در مقاومت آغاز کرد؛ مقاومت از نظر قرآن، راهبردی ترین کلیدواژه در قرآن است و برای مقاومت واژه هایی مانند  استقامت، صبر، ثبات  به کار رفته است.

وی تصریح کرد: در قرآن جملات و تعابیری وجود دارد که بر مفهوم مقاومت دلالت دارد؛ گرچه در آن کلمات صبر و مقاومت و ثبات به کار نرفته است؛ این واژگان دو مفهوم برای ما دارند؛ اول اینکه مقاومت به معنای جهاد و اقدام فیزیکی در برابر دشمن و گاهی ایستادگی در برابر دعوتی است که انسان به حق می کند که همان مقاومت نرم افزاری است.

رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: سردار مقاومت همه این مفاهیم را تجلی و تجسم بخشید؛ ایشان نه تنها در حوزه جنگ فیزیکی، بلکه در حوزه مقاومت نرم افزاری هم کارهای مهمی کرده است؛ چه بسیار کسانی که در جبهه دشمن بودند، ولی با رفتار سردار سلیمانی به جبهه مقاومت پیوستند.

وی به وجود چرایی مقاومت در قرآن پرداخت و اظهار داشت: قرآن گاهی مقاومت را امری عقلانی می داند و گاهی رهایی از مستکبران و ظالمان و گاهی تحقق امنیت را به عنوان چرایی مقاومت بیان می شمارد.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی مقدم، اقامه دین را چرایی اساسی مقاومت از منظر قرآن عنوان کرد و اظهار داشت: اقامه دین هم یعنی تشکیل جامعه اسلامی با محور امام و رهبری است؛ شهید سلیمانی به خوبی این مسئله را درک کرد که اگر ما برای مبارزه با فساد به صورت مستقل مسئله مقاومت را طرح کنیم، از مسیر منحرف شده ایم، لذا حفظ اسلام و تحقق اهداف را تحت ولایت و تبعیت از رهبری و ولایت دنبال می کرد و مردم را به تبعیت از رهبری دعوت می کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha