پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۵ شوال ۱۴۴۵ | Apr 25, 2024
حاشیه نشینی
عکس آرشیوی

حوزه/ بازدید فعالان فرهنگی و اجتماعی از واحدهای تولیدی خسارت دیده، حاشیه نشینی و سرمایه های باخته شده در سال های اخیر در بورس تحت عنوان روایت این هشت سال برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، تعدادی از فعالان فرهنگی و اجتماعی برای بازدید از واحد های تولیدی خسارت دیده و حاشیه نشینان شهر قم همراه با کارشناسانی به ترتیب به دامشهر، اسماعیل آباد، کارگزاری های بورس و شهرک شکوهیه استان قم رفتند.

این بازدیدها که به منظور آگاهی از مشکلات و تبیین دلایل آن‌ها آغاز شده بود ابتدا از یک دامداری در دامشهر آغاز شد.

جواد رضایی در این دامداری به تبیین مشکلات دامداران در کشور پرداخت و عنوان کرد: سیستم کنونی دامداری در استان قم فقط برای دلال مناسب است و اصلا به نفع دامدار نیست، چرا که برای همه امور باید به دلالان مربوطه مراجعه کرد که از قبیل آن‌ها می‌توان خریدوفروش دام و همچنین نهاده های دامی نام برد.

وی افزود: برای دسترسی به اهداف در بخش دامداری باید به جای ساخت تعداد زیادی دامداری با متراژ پایین یک شرکت تعاونی ایجاد و دامداری بزرگ و مجهزی ساخته می‌شد.

مشاور واحد های تولید دام و طیور ادامه داد: دولت به صورت نسنجیده دام وارد می‌کند و با این کار هزینه های اضافی روی دوش دامدار می‌گذارد چراکه دامدار مجبور می‌شود دام هایی که زمان کشتار آن‌ها رسیده را نگهداری کند و علوفه زیادی برای این موضوع مصرف می‌شود.

عضو شورای راهبردی سازمان بسیج مهندسین استان قم اظهار کرد: علت بروز مشکلات در بخش دامداری کشور  نبود یک استراتژی مناسب در بخش کلان است، مثلا گزارش آماری دقیق و به موقع تهیه نمی‌شود.

وی افزود: در جهاد کشاورزی برنامه ریزی برای تولید وجود ندارد؛ دستورالعمل نانوشته ای برای جلوگیری از تولید در کشور وجود دارد واین سیستم برای نابودی دامداری در ایران طراحی شده است.

گروه جهادی بسیج مدرسه علمیه معصومیه قم پس از دامشهر راهی اسماعیل آباد شدند تا حاشیه نشینی را از نزدیک ببینند و مشکلات حاشیه نشینان را از نزدیک لمس کنند.

حجت‌الاسلام علی مهدیان در بخش حاشیه نشین شهر گفت: در دنیا دو نوع حکومت وجود دارد، نوع اول آن حکومت دنیا طلبان و نوع دیگر حکومت آخرت جویان است.

وی افزود: حکومت دنیا طلبی در غرب صورت می‌گیرد و این افراد مانند فرعون بنای بر برتری جویی دارند؛ دنیا طلب که بشوی  به سمت جمع آوری پول و ثروت خواهی رفت همچنین تلاش می‌کنی که اراده مردم را در اختیار بگیری.

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به خصوصیات برتری طلبان تصریح کرد: این افراد برتری طلبی خود را پشت جهل مردم پنهان می‌کنند، اختلاف افکنی می‌کنند و فضای فساد و فحشا را زیاد می‌کنند تا قدرتی شکل نگیرد و خودشان حکومت کنند.

وی افزود: اگرچه دنیا طلبی را به صورت واضح می‌توان در غرب دید اما این نوع حکومت را در جوامع اسلامی نیز به صورت کمرنگ تر دیده می‌شود.

مهدیان با اشاره به نوع حکومت آخرت جویان عنوان کرد: حکومت دینی و حکومت مردم برخود در مقابل حکومت دنیا طلبان است و در حکومت دینی کاری می‌کنند که مستضعفین بالاتر بیایند.

وی افزود: مستضعفین برای جامعه دینی فرصت محسوب می‌شوند، مستضعفین دنیایی ندارند که درگیر آن باشند ‌و ساده تر قیام می‌کنند.

در اسماعیل آباد مشکلات فراوانی وجود دارد که نجفی جهادگر طلبه ای که آن‌جا مشغول به کار جهادی است به تعدادی از آن‌ها اشاره کرد و گفت: این منطقه هنوز گاز شهری ندارد، همچنین اعتیاد به مواد مخدر و پخش مواد مخدر توسط افراد این منطقه بسیار شایع شده است.

وی افزود: از سال ۹۱ در این مناطق کار جهادی انجام می‌دهیم و خانه به خانه آمار گرفته ایم تا افراد مستمند واقعی را شناسایی کنیم که متوجه شدیم متاسفانه افرادی برای اینکه از بسته های حمایتی استفاده کنند در این مکان ساکن شده‌اند.

نجفی ادامه داد: مسئولین برای پیگیری و رفع مشکلات این منطقه از یکدیگر باج خواهی می‌کنند واگر مسئولین برای رفع مشکلات اسماعیل‌آباد ورود نکنند از دست مردم کاری بر نمی‌آید.

این گروه فعالان فرهنگی و اجتماعی همچنین برای یافتن دلیل ایجاد مشکلات در بورس کشور راهی کارگزاری های بورسی شدند و با کارشناس مربوطه پیرامون دلایل ایجاد این مشکلات و راه حل آن‌ها گفت‌وگو کردند.

گروه جهادی بسیج مدرسه علمیه معصومیه قم در پایان راهی شهرک صنعتی شکوهیه شدند تا از واحدهای تولیدی خسارت دیده بازدید کنند و علت ایجاد مشکلات آن‌ها را جویا شوند.

در این بازدید ابتدا به کارخانه تولید لوازم خانگی فلزی و ملزومات آشپزخانه رفتند و مدیر این کارخانه ابتدا از مشکلات این واحد تولیدی گفت: از سال ١٣٨٣ در این واحد مشغول به تولید هستیم و در ابتدا شغل ما رونق خوبی داشت تا اینکه با گذر زمان قیمت دلار افزایش یافت و با این تغییر در قیمت ارز قیمت مواد اولیه مورد استفاده ما نیز چندین برابر شد و مارا دچار مشکل کرد.

موسوی در ادامه با اشاره به ریشه این مشکلات افزود: بخش کوچکی از مشکلات ایجاد شده به خاطر تحریم های خارجی است اما بیشتر مشکلات ایجاد شده ریشه داخلی دارند.

وی ادامه داد: با وجود این همه مشکل بازهم به ثابت ماندن این شرایط رازی هستیم و حداقل کاری که می‌کنند این شرایط را بدتر نکنند.

ساجد صمدی کارشناس مسائل اقتصادی در این واحد تولیدی در پاسخ به سخنان مدیر کارخانه گفت: یکی از اتفاقات مهم که در این ایام باید به آن پرداخته شود اتفاقاتی است که در این ۸ سال افتاده است و نباید بگذاریم این اتفاقات گردن شخص دیگری بیفتد.

وی افزود: علت مشکلات را باید برای مردم بیان کنیم و این علت ها اقداماتی است که در این ۸ سال اتفاق افتاده است.

صمدی ادامه داد: در این ۸ سال متغیر های کلان اقتصادی مدام تغییر می‌کردند و این تولید کننده را دچار مشکلات فراوان کرد چرا که مهم ترین عامل تصمیمات تولید کننده تثبیت متغیرهای کلان اقتصادی است.

وی افزود:اگر بخواهیم به آینده نگاه کنیم تیم حکمرانی باید روی کار بیاید که آماده مدیریت اقتصادی کشور در شرایط وجود تحریم ها باشند چرا که ما نیاز به گروه و حکومتی داریم که با فرض وجود تحریم ها بتواند کار اقتصاد را به پیش ببرد.

گروه فعالان فرهنگی و اجتماعی پس از واحد تولیدی لوازم خانگی به یک کارخانه نخ ریسی که به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده بود رفتند تا از نزدیک شرایط این واحد تولیدی را ببینند.

مدیر داخلی این کارخانه در ابتدا از بیکاری کارگران گفت: در این واحد تولیدی ۶۰ نفر شاغل بودند که تمامی آن‌ها از اواخر اسفند با تعطیلی کارخانه بیکار شده آمد.

وی با اشاره به مشکلات کارخانه ادامه داد: این واحد تولیدی دو مشکل اصلی دارد که اولین مشکل نبود مواد اولیه و دومین مشکل نبود سرمایه در گردش است.

 وی افزود: به طور مثال موادی که با قیمت کمتر میشد خرید کرد با توجه به رقابت برای خرید قیمت های بالاتری پیدا کرده اند و با همین قیمت های بالا هم خیلی کم در دسترس هستند.

عزیزی اظهار کرد: نیازمند دریافت تسهیلات حمایتی هستیم تا کارخانه دوباره مشغول به کار شود.

وی افزود: تمام مشکلات ما داخلی است وربطی به تحریم ها ندارد.

ساجد صمدی راه حل های خود را برای حل این مشکلات ارائه کرد و گفت: برای جلوگیری از کمبود مواد اولیه همانطور که مقام معظم رهبری در سال ۹۲ فرمودند باید جلوی خام فروشی گرفته شود و همچنین طی این سال ها زنجیره ارزش در صنایع نفت و گاز باید تکمیل می‌شد.

وی افزود: دولت از ابتدا با شعار مذاکره و برداشتن تحریم ها شروع به کار کرد و کماکان در پایان مسیر هم همین شعار را می‌دهد با این تغییر که تعداد زیادی در این سال‌ها بیکار شدند.

کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه تصریح کرد: پتروشیمی ها با صادرات اولا دلار می‌گیرند و دوما معاف از مالیات هستند اما در صورت فروش داخلی باید مالیات پرداخت کنند پس اولویت اول آن‌ها صادرات خواهد بود و این نظام مالیاتی کنونی تولید کننده را تنبیه می‌کند.

بازدید های گروه جهادی بسیج مدرسه علمیه معصومیه قم به نقطه پایان خود رسید و امیدواریم در ادامه برای حل این مشکلات تدابیری اندیشیده شود.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha