شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۳
۱۰ وظیفه علما برای تحقق وحدت اسلامی

حوزه/ مسچی گفت: دشمنان اسلام، چه آمریکا و چه رژیم صهیونیستی، میان شیعه و سنی تفاوتی قائل نیستند و همه امت اسلامی را هدف قرار می‌دهند؛ از این رو، وحدت و پرهیز از تفرقه، وظیفه‌ای واجب و حیاتی برای حفظ امت است.

محسن مسچی، معاون ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران با تبریک فرارسیدن هفته وحدت و میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص) بر ضرورت تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد و اظهار داشت: وظایف علما در جهان اسلام برای تحقق وحدت و همگرایی، امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

وی با اشاره به اصول مشترک اعتقادی میان مسلمانان افزود: سه اصل توحید، نبوت و معاد بیش از ۹۵ درصد اعتقادات ما را تشکیل می‌دهد و این نشان می‌دهد که امت اسلامی در بیش از ۹۰ درصد موضوعات اصلی دارای اشتراک نظر است.

مسچی، به پنج آیه قرآن کریم که محور وحدت اسلامی هستند اشاره کرد و گفت: این آیات بر ایجاد امت واحد، اعتصام به حبل‌الله، پرهیز از تفرقه، برادری میان مؤمنان و همدلی امت پیامبر(ص) تأکید دارند و مفسران شیعه و سنی نیز در تفسیر آنها وحدت را محور اصلی معرفی کرده‌اند.

مشاور دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: در روایات اسلامی نیز اصل برادری مسلمانان، فارغ از وابستگی‌های مذهبی و فقهی، مورد تأکید قرار گرفته است، پیامبر اکرم(ص) با بستن پیمان برادری میان اوس و خزرج و همچنین مهاجرین و انصار، نمونه‌ای روشن از وحدت را در تاریخ بنیان گذاشتند.

وی با استناد به اثر «الفرق بین الفرق» عبدالقاهر بغدادی، یادآور شد: اصول اعتقادی مشترک میان شیعه و اهل سنت نشان می‌دهد که مبانی اساسی همچون توحید و نبوت، هیچ اختلافی ندارد و همه مذاهب اسلامی در این محور مشترک هستند.

مسچی با تأکید بر اینکه علما وارثان انبیا و نقش‌آفرینان اصلی در هدایت امت اسلامی‌اند، به ۱۰ وظیفه مهم آنان در مسیر تحقق وحدت اشاره کرد؛ از جمله ترویج فضایل اخلاقی، پرهیز از خرافات و بدعت‌ها، تمرکز بر قرآن و سنت، پرهیز از تکفیر و فتاوای اختلاف‌برانگیز، رعایت ادب گفت‌وگو، گسترش ارتباطات علمایی، پرهیز از نقل روایات ضعیف، شناخت متقابل فقهی، پذیرش اختلافات طبیعی فقهی و تمرکز بر دشمن مشترک جهان اسلام شامل استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی.

معاون ایران مجمع تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: دشمنان اسلام، چه آمریکا و چه رژیم صهیونیستی، میان شیعه و سنی تفاوتی قائل نیستند و همه امت اسلامی را هدف قرار می‌دهند، از این رو، وحدت و پرهیز از تفرقه، وظیفه‌ای واجب و حیاتی برای حفظ امت است.

وی خاطرنشان کرد: هر صدایی که همسو با دشمنان اسلام باشد، عامل تفرقه است و باید در برابر آن ایستاد، امید است علما با ترویج وحدت و تقریب، امت اسلامی را به سوی آینده‌ای روشن هدایت کنند.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha