چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۶
بیانیه مهم احزاب لبنانی؛ ۶ محور درخواستی از دولت

حوزه/ احزاب لبنانی خواستار آزادی اسرای لبنانی و فلسطینی شدند که در زندان‌های دشمن تحت بدترین شکنجه‌ها قرار دارند و تصریح کردند که مسئله آن‌ها بخشی جدایی‌ناپذیر از نبرد است.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، نشست احزاب، نیروها و شخصیت‌های ملی لبنانی در طرابلس لبنان، جلسه‌ای را در مقر نیروهای ناصری برگزار کردند و پس از بحث درباره امور ملی و معیشتی، به بیانیه زیر رسیدند:

۱. تغییرات بنیادی در لبنان (اقتصادی و سیاسی)

زندگی در لبنان اساساً تغییر کرده است، نه فقط در سطح ارز، بلکه در کل الگوی اقتصادی-سیاسی. افزایش نجومی قیمت کالاهای اساسی و رسیدن سبد غذایی به دو یا سه برابر نرخ آن پیش از فروپاشی (اقتصادی)، یک رخداد مالی مجزا نبوده، بلکه نتیجه مستقیم تبدیل شدن قدرت سیاسی-مالی به نماینده محلی سیستم رانت و احتکار است. دستمزد واقعی به میزان بسیار کمتری نسبت به توان قبلی خود کاهش یافته است، پس از آنکه طبقه حاکم از بحران برای توزیع مجدد ثروت به نفع مشتی بانک، تاجر و صاحبان سرمایه سوءاستفاده کرد.

۲. دلار زدگی به مثابه ابزار غارت

گرانی سرسام‌آور یک وضعیت آشفته نیست، بلکه نظام جدیدی است که توسط اتحادیه هایی تحمیل شده که "دلار سازی" را به ابزاری برای غارت مشروعیت‌یافته تبدیل کرده‌اند. دلار سازی همان‌گونه که ادعا می‌شد قیمت‌ها را بهبود نبخشید، بلکه آشکار ساخت که هزینه زندگی در سایه سیاست‌های اقتصادی با هدف فقیر کردن لبنانی‌ها و تبدیل نان شب به یک نبرد روزانه بقا، بسیار فراتر از قدرت خرید جامعه شده است.

۳. نگرانی‌های مالی و بانک مرکزی

احزاب لبنانی مخالفت خود را با تلاش بانک مرکزی برای بستن مؤسسه “القرض الحسن” اعلام می‌کند؛ مؤسسه‌ای که در بازگرداندن سپرده‌های طلا طبق اصول، صداقت و مسئولیت‌پذیری خود را ثابت کرده است، در حالی که بانک‌های تجاری به غارت پول سپرده‌گذاران بدون هیچ‌گونه پاسخگویی ادامه می‌دهند.

این احزاب همچنین از گرایش به تشدید نظارت بر حواله‌های مالی پس از سفر هیئت وزارت خزانه‌داری آمریکا و آنچه در مورد کاهش سقف اعلام تراکنش‌های صرافان از ۱۰ هزار دلار به ۱۰۰۰ دلار گفته می‌شود، ابراز نگرانی می‌کند. این امر نظارت مالی خارجی را به یک بار جدید بر دوش لبنانی‌ها تبدیل کرده و وضعیت معیشتی شکننده‌تر را در پی خواهد داشت.

۴. تجاوزات اسرائیل و ناکارآمدی کمیته نظارت

در موازات این فروپاشی، دشمن صهیونیستی تجاوزات خود را که تقریباً یک سال است ادامه دارد، پیگیری می‌کند. این رژیم با زیر پا گذاشتن توافق آتش‌بس و نادیده گرفتن کمیته نظارت بر اجرای آن (مکانیسم)، نقش نمایندگان آن کمیته را به سکوی تهدید مقاومت تبدیل کرده است، به‌جای آنکه اشغالگر را مورد بازخواست قرار دهد.

با وجود اینکه این کمیته – به ریاست یک ژنرال آمریکایی و با عضویت فرانسه، لبنان، دشمن (اسرائیل) و "یونیفیل" – برای کنترل آتش‌بس اعلام شده در ۲۷ نوامبر گذشته تشکیل شد، دشمن همچنان به عملیات تخریب، بمباران و حملات هوایی روزانه ادامه می‌دهد و برخلاف توافق، نیروهای خود را در خاک لبنان حفظ کرده است.

۵. تغییر قواعد درگیری و هدف قرار دادن بازدارندگی

در حالی که هیچ‌گونه نقضی از سوی مقاومت ثبت نشده است در مقابل هزاران نقض توسط صهیونیست‌ها صورت گرفته و کمیته نظارت، مشغول تحریک علیه مقاومت و درخواست خلع سلاح آن است.

این احزاب معتقد اند که آنچه در مرزها می‌گذرد، از نقض‌های موضعی فراتر رفته و به تلاشی برای تغییر قواعد درگیری و تحمیل یک توافق امنیتی نامتوازن تبدیل شده است. هدف این است که قطعنامه ۱۷۰۱ به ابزاری برای فشار بر لبنان، نه بر دشمن، تبدیل شود تا "منطقه حائل" با فرمول‌های جدیدی که توان بازدارندگی لبنان را هدف قرار می‌دهد، بازتولید شود.

۶. درخواست‌ها و همبستگی

این احزاب خواستار آزادی اسرای لبنانی و فلسطینی شد که در زندان‌های دشمن تحت بدترین شکنجه‌ها قرار دارند و تأکید می‌کند که مسئله آن‌ها بخشی جدایی‌ناپذیر از نبرد رهایی ملی و انسانی است.

نشست احزاب لبنانی با ابراز سلام و همبستگی کامل با ملت فلسطین در غزه، کرانه باختری و تمام فلسطین به پایان رسید و تأکید شد که مسئله فلسطین همچنان قطب‌نمای ملی، قومی و بین‌المللی ملت‌ها و نیروهای زنده منطقه باقی خواهد ماند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha